Teraz jest 2016-05-31, 18:51


2.0 DTL 100km/h w 1 minute,brak mocy,turbo nie działa HELP

Moderatorzy: Michau, Pstry, Marcin, Binio

  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

sadzikus

Forumowicz

  • Posty: 77
  • Dołączył(a): 2012-02-19, 21:57
  • Lokalizacja: Biała Podlaska
  • Imię: Cezar
  • Silnik: X20DTL
  • KM: 82
  • GG: 3688514
  • Telefon: SamSung
  • Województwo: Lubelskie

2.0 DTL 100km/h w 1 minute,brak mocy,turbo nie działa HELP

Post2012-10-31, 15:14

Witam, będzie dużo po kolei
przepraszam że zakładam temat lecz przeszukałem forum i za bardzo nic nie znalazłem typowego dla mojego problemu,
Otóż parę dni temu założyłem dosłownie na dwie godziny stożek do diesla nie odłączałem przepływomierza tylko zamiast filtra włożyłem stozek, ottak zobaczyć odczucia itp, zacząłem jeździć Astra lepiej się wkręcała ok wszystko w porządku, wyłączyłem samochód za godzinę miałem zdjąć stożek ale musiałem jechać do sklepu pojechałem i BACH!! Wyskoczył błąd tylko raz, turbo ucichło ZABIŁEM DIESLA? Samochód Umarł dosłownie, błędu nie ma nic nie wskazuje na żaden prooblem a nie ma mocy, założyłem normalny filtr , tydzień temu wymieniany i nic... do tej pory nie ustąpiło, do 100km/h rozpędza się w 70 sekund i na 100 się prędkość kończy EGR sprawdzony przeczyszczony miałem wczesniej z nim problem, nie ma żadnego problemu z przewodami, z gruszką od turbo wszystko gra żadnych lewych przedmuchów, pompa się podobno "zaciera" ale to chyba nie ma nic do przyspieszenia? pomóżcie bo już brak mi pomysłów, w serwisie mnie dobrze wydoją więc wolę wiedzieć jaka jest ewentualna usterka... Przepływomierz? po co mi to było...:(

GRZEGORZ

2012-10-31, 16:09

Offline
Avatar użytkownika

kamo502

Ekspert

Re: 2.0 DTL 100km/h w 1 minute,brak mocy,turbo nie działa HELP

Post2012-10-31, 16:09

Chociaz miales frajde pojezdzic troche... bylo warto..

-podcisnienie do elektrozaworu OK?
-elektrozawor turbo OK?
-wymontowac EGR i zobaczyc czy pompa vacum wciaga go "trzyma"
Offline
Avatar użytkownika

Arczi89

Klubowicz

Odp: 2.0 DTL 100km/h w 1 minute,brak mocy,turbo nie działa H

Post2012-10-31, 16:28

Blad skasowany?

Mialem taki przypadek ze przeplywka zrobila blad i komputer odcina turbo. Tzn wchodzi w tryb awaryjny i dziala na minimalnych ustawieniach. Objaw podobny auto traci moc.
Offline
Avatar użytkownika

sadzikus

Forumowicz

  • Posty: 77
  • Dołączył(a): 2012-02-19, 21:57
  • Lokalizacja: Biała Podlaska
  • Imię: Cezar
  • Silnik: X20DTL
  • KM: 82
  • GG: 3688514
  • Telefon: SamSung
  • Województwo: Lubelskie

Re: 2.0 DTL 100km/h w 1 minute,brak mocy,turbo nie działa HELP

Post2012-10-31, 16:35

Teraz to mnie mama skuterem z palcem niżej bierze... sprawdzę jutro co z tym ciśnieniem... może to przepływka oby oby.. Błędu nie ma, był ale znikł tak jakby dla kompa było wszystko wporządku, jutro Wam dam znać! dzięki za odpowiedzi :)
Pozdrawiam
Offline

hadzii123

Forumowicz

  • Posty: 267
  • Dołączył(a): 2009-08-02, 19:26
  • Lokalizacja: www
  • Imię: Paweł
  • Silnik: X20DTL
  • KM: 82
  • Województwo: Warmińsko-Mazurskie

Re: 2.0 DTL 100km/h w 1 minute,brak mocy,turbo nie działa HELP

Post2012-10-31, 19:00

Skoro wyskoczył błąd to podaj jego numer. Podłącz pod kompa i zrób dobrą diagnozę. Kolega Kamo502 dobrze radzi co sprawdzić, to ci powinno w tym pomóc.
http://forum.samnaprawiam.com/czyszczen ... vt2078.htm
Przeczyść też czujnik doładowania.
Offline
Avatar użytkownika

Dąbek

Moderator

  • Posty: 768
  • Dołączył(a): 2011-06-25, 07:54
  • Lokalizacja: Grudziądz
  • Imię: Paweł
  • Silnik: Y20DTH
  • KM: 101
  • Województwo: Kujawsko-Pomorskie

Re: 2.0 DTL 100km/h w 1 minute,brak mocy,turbo nie działa HELP

Post2012-10-31, 19:20

Trochę dziwne, że żaden błąd ci nie wyświetla. Mi nawet w trybie awaryjnym rozpędzał się do 130 :)
Offline
Avatar użytkownika

sadzikus

Forumowicz

  • Posty: 77
  • Dołączył(a): 2012-02-19, 21:57
  • Lokalizacja: Biała Podlaska
  • Imię: Cezar
  • Silnik: X20DTL
  • KM: 82
  • GG: 3688514
  • Telefon: SamSung
  • Województwo: Lubelskie

Re: 2.0 DTL 100km/h w 1 minute,brak mocy,turbo nie działa HELP

Post2012-10-31, 20:17

Wiem co to tryb awaryjny przerabiałem to przy pękniętym gumowym łączeniu przewodów od podciśnienia, teraz jest wszystko ok, sprawdziłem co się dzieję z przodu pod grzybkiem i jakby zaschnięty olej czy cos.. no ale elementy pracują ok, błędu nie sprawdzę bo mi go nie wyświetla:) nie ma żadnych błędów.. komputer tak myśli chyba:P :mad:
Offline
Avatar użytkownika

Dąbek

Moderator

  • Posty: 768
  • Dołączył(a): 2011-06-25, 07:54
  • Lokalizacja: Grudziądz
  • Imię: Paweł
  • Silnik: Y20DTH
  • KM: 101
  • Województwo: Kujawsko-Pomorskie

Re: 2.0 DTL 100km/h w 1 minute,brak mocy,turbo nie działa HELP

Post2012-10-31, 22:56

Co cię pokusiło z tym stożkiem, to i tak nic nie daje. Może to tylko zbieg okoliczności, że tak się stało. Polecam na początek odłączyć na noc akumulator, na następny dzień podłączyć i zobaczyć czy coś się zmieni. Jak nie, to tylko podłączyć pod kompa, sprawdzić błędy i parametry.
Następna strona



Powrót do ON

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości