Teraz jest 2017-01-23, 03:22


Jaki sub aktywny pod obecną instalację ?

Pochwal się swoim Car-Audio
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

m4rio

  • Posty: 4
  • Dołączył(a): 2013-09-12, 21:50

Jaki sub aktywny pod obecną instalację ?

Post2016-02-09, 21:40

Witam wszystkich,

Moje autko posiada przygotowaną instalację pod CA, więc poprzedni właściciel pewnie coś tam fajnego kiedyś miał. Mnie temat nie bardzo interesuje / interesował ;) Ostatnio stwierdziłem że skoro jest to dobrze byłoby to wykorzystać. Nie mam zamiaru dużo inwestować, przedział 200-300zł na używkę subwoofer aktywny najlepiej taki jak pod siedzenie, nie zajmuje połowy bagażnika. Mam Kenwooda kdc-131y + seryjne głośniki od astry coupe bertone, z których jestem w połaczeniu z tym radyjkiem zadowolony. Jestem totalnie zielony w tym temacie, wykonałem fotki wszystkich kabli jakie mam. Martwi mnie tylko fakt że nie mogę znaleść kabli RCA od strony radia, czy jest możliwość żeby były na stałe wlutowane w oryginalną kostkę od auta, itp ? Znajdę trochę czasu to rozbiorę próg i zobacze jak kable idą. Pytanie brzmi czy to co mam w bagażniku wystarczy żeby podłączyć subwoofer aktywny (np. peiying py-nb3000) ? Czy czegoś brakuje ? Od czego jest ten gruby kabel i ten cieniutki bez żadnej końcówki ? Poniżej galeria.

http://www.aukcjoner.pl/gallery-demo/22316984.html

Z góry dziękuję za wszelką pomoc
Offline
Avatar użytkownika

GOREK

Klubowicz

  • Posty: 1185
  • Dołączył(a): 2010-09-07, 14:25
  • Lokalizacja: RZESZÓW
  • Imię: Grzesiek
  • Silnik: X18XE1
  • KM: 116
  • GG: 11304528
  • Telefon: 506130003
  • Województwo: Podkarpackie
  • Garaż: *** Astra G by GOREK ***

Re: Jaki sub aktywny pod obecną instalację ?

Post2016-02-10, 09:51

Z tego co widze na fotkach, to masz prawie wszystko do podpięcia wzmacniacza.
Gruby kabel to masa, albo +z akumulatora (obstawiam że masa, bo ma czarną końcówkę)
Ten cienki kabelek to wzbudzenie wzmacniacza
Brakuje mi przewodu +sowego tego co idzie od akumulatora, poszukaj go pod tylną kanapą
(bo chyba te kable masz w bagażniku jeśli sie nie mylę)

Kable RCA masz, czyli gdzieś przy radiu tez będą, pewnie wpadły na dół, wyjmij półeczkę w konsoli i poszukaj.

Skrzynię najlepiej umieścić w bagażniku, ale ta co podałeś to moim zdaniem trochę mała, ale jeśli Ci nie zaleźy na dużym basie to w zupełności wystarczy
Offline

m4rio

  • Posty: 4
  • Dołączył(a): 2013-09-12, 21:50

Re: Jaki sub aktywny pod obecną instalację ?

Post2016-02-10, 19:03

Dzięki za zainteresowanie tematem. Będę miał chwilę to będę szukał rca przy radiu. To są wszystkie kable jakie mam, za siedzeniami już niestety nic nie ma. Rozumiem że ten plus to zasilanie do suba lub wzmaka ? Jak to sprawdzić, jesli podłączę miernik pod ten gruby kabel to powinien być na nim prąd ? Szkoda mi bagażnika na pasywny ze wzmacnieaczem, potrzebuję tylko trochę basu, seryjne głośniki w bertonie moim zdaniem grają bardzo dobrze. Taki sub pod siedzenie byłby idealnym rozwiązaniem jednak opinie na ten temat nie są zbyt dobre. podobno nic to nie daje. Może ktoś koledzy testował lub wozi pod siedzeniem coś podobnego?



Powrót do Nasze Car-Audio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość