Teraz jest 2017-01-18, 19:12


Podłączenie drugiego radia

Moderatorzy: Dąbek, Dziadek

  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

Matys23

Forumowicz

  • Posty: 132
  • Dołączył(a): 2015-12-29, 23:59
  • Lokalizacja: Warszawa
  • Imię: Mateusz
  • Silnik: Z16XE
  • KM: 100
  • Województwo: Mazowieckie
  • Wiek: 25

Podłączenie drugiego radia

Post2016-06-11, 16:23

Witam,

Przekopałem forum ale konkretnych odpowiedzi brak lub linki nie działają :(

Moja astra wyposażona jest w komputer GID, sterowany za pomocą radia NCDR 1100. Poprzedni właściciel wymienił je na Clariona z MP3, USB itp. Ja chciałbym zainstalować wspomniane radio jako drugie w aucie, wyłącznie do obsługi komputera (od muzyki będzie Clarion). Plan jest taki żeby w miejsce dolnej półki wsadziś NCDR 1100, dowiedziałem się że potrzebna mi będzie kostka ISO zasilająca i taką też zakupiłem, tylko nadal nie wiem co i jak podłączyć. Ktoś z Was wykonywał taki manewr i podzieli się wiedzą ;) ?
Offline
Avatar użytkownika

Murarz

Klubowicz

  • Posty: 508
  • Dołączył(a): 2014-02-11, 22:39
  • Lokalizacja: CTR/CT
  • Imię: Mateusz
  • Silnik: X16XEL
  • KM: 101
  • Telefon: 669696270
  • Województwo: Kujawsko-Pomorskie

Re: Podłączenie drugiego radia

Post2016-06-17, 23:06

Też chcę coś takiego zrobić.
Offline
Avatar użytkownika

magneto500

Moderator

  • Posty: 1029
  • Dołączył(a): 2014-06-12, 17:08
  • Lokalizacja: Ostrowiec/Warszawa
  • Imię: Tomek
  • Silnik: Z18XE
  • KM: 125
  • GG: 5001449
  • Telefon: komórkowy
  • Województwo: Świętokrzyskie
  • Garaż: Z18XE by magneto500

Re: Podłączenie drugiego radia

Post2016-06-18, 17:59

http://obrazki.elektroda.pl/5109787100_1449122493.jpg

Wysłano z mojego Huawei P8 Lite przy użyciu Tapatalk.
Offline
Avatar użytkownika

Matys23

Forumowicz

  • Posty: 132
  • Dołączył(a): 2015-12-29, 23:59
  • Lokalizacja: Warszawa
  • Imię: Mateusz
  • Silnik: Z16XE
  • KM: 100
  • Województwo: Mazowieckie
  • Wiek: 25

Re: Podłączenie drugiego radia

Post2016-06-20, 12:44

udało się rozwiązać temat, całkiem sprawnie :) Zostawiam info dla potomnych :

U mnie zrobione jest to następująco :
- NCDR 1100 podpięty jest do oryginalnej kostki
- z kostki wypięte są kable głośnikowe, przedłużone i puszczone do kostki (adaptera ISO) drugiego radia
- zasilanie pociągniete z ori kostki do adaptera ISO drugiego radia i to tyle.

Oba radia sprawne, obu można używać w tym samym czasie, tylko tyle że NCDR 1100 milczy :)
Offline

seridell

  • Posty: 8
  • Dołączył(a): 2016-09-01, 11:08

Re: Podłączenie drugiego radia

Post2016-09-01, 11:09

I to jest najprostsze i najskuteczniejsze rozwiązanie.



Powrót do Car Audio & Alarm

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości