Teraz jest 2016-05-28, 21:02


Włącznik świateł cofania

Moderatorzy: Michau, Pstry, Marcin, Binio

  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

janons

Forumowicz

  • Posty: 35
  • Dołączył(a): 2008-06-15, 16:17
  • Lokalizacja: Nowy Sącz
  • Imię: Kamil
  • Silnik: X20DTL
  • KM: 82
  • Województwo: Małopolskie

Włącznik świateł cofania

Post2009-03-09, 17:18

Witam. Gdzie w astrze G znajduje się włącznik świateł cofania, bo nie mogę go znaleźć. Czy trzeba na kanał wjechać, bo z góry nie widzę nic takiego. Skrzynia manualna.

GRZEGORZ

2009-03-09, 20:03

Offline
Avatar użytkownika

poczat

Klubowicz

  • Posty: 1599
  • Dołączył(a): 2008-11-05, 17:46
  • Lokalizacja: Gliwice
  • Imię: Łukasz
  • Silnik: Z18XE
  • KM: 125
  • GG: 2954452
  • Województwo: Śląskie

Post2009-03-09, 20:03

janons, znajduje sie przy skrzyni biegow .. wbijając wsteczny wciskasz go i wtedy sie zapalają białe lampki ..
Offline
Avatar użytkownika

Borys

Przyjaciel

  • Posty: 443
  • Dołączył(a): 2008-11-11, 17:16
  • Lokalizacja: Szczecin/Ostrowice
  • Imię: Borys
  • Silnik: X20DTL
  • GG: 4278857
  • Województwo: Zachodniopomorskie
  • Garaż: Astra 2.0DTL by Borys

Post2009-03-09, 20:36

jak otworzysz maskę to masz czujnik zboku między silnikiem a budą. Jest widoczny od z góry, takie coś wkręcone w obudowę od skrzyni, dochodzą do niego dwa przewody
Offline
Avatar użytkownika

janons

Forumowicz

  • Posty: 35
  • Dołączył(a): 2008-06-15, 16:17
  • Lokalizacja: Nowy Sącz
  • Imię: Kamil
  • Silnik: X20DTL
  • KM: 82
  • Województwo: Małopolskie

Post2009-03-09, 22:32

No to jutro jeszcze popatrze dziś tylko rzuciło mi się w oczy cos takiego metalowego z boku z takim gwintem ale później wyczytałem w książce, że to przewód ciśnieniowy od sprzęgła <gwizdze> Tylko właśnie mi nie pasowało, bo w poprzednim aucie - Vectrze wymieniałem no i własnie był wkręcony i dochodziły przewody, a tutaj nic takiego nie zauwazyłem, ale to popatrze dokładniej jutro. Dzieki za odp.
Offline
Avatar użytkownika

sharkx

Forumowicz

  • Posty: 675
  • Dołączył(a): 2009-01-27, 18:42
  • Imię: Krzysztof
  • Silnik: X20DTL
  • KM: 109
  • Telefon: Samsung galaxy s3
  • Województwo: Zachodniopomorskie

Post2009-03-09, 22:39

skec kola maks w lewo
zobaczysz go a nawet siegniesz reka,ale mysle ze bez kanalu sie nie obedzie,
sam kupilem nowy czujnik (wlasciwie 2 byly w paczce nie wiem dlaczego)
jak będe zakładał autoalarm to odrazu na kanale czujnik sie podmieni
Offline
Avatar użytkownika

janons

Forumowicz

  • Posty: 35
  • Dołączył(a): 2008-06-15, 16:17
  • Lokalizacja: Nowy Sącz
  • Imię: Kamil
  • Silnik: X20DTL
  • KM: 82
  • Województwo: Małopolskie

Post2009-03-11, 17:14

Faktycznie dostęp nie ciekawy trochę :/ No ale spróbuje a jak nie to pewnie trzeba będzie koło ściągać bo od góry to na pewno się nie da.
Offline
Avatar użytkownika

repside

Początkujący

  • Posty: 19
  • Dołączył(a): 2008-12-10, 00:07
  • Lokalizacja: Gorzów

Post2009-03-12, 20:41

ja czujnik wymieniałem na podwórku bez większych problemów. Nie musiałem jechać na kanał
Offline
Avatar użytkownika

janons

Forumowicz

  • Posty: 35
  • Dołączył(a): 2008-06-15, 16:17
  • Lokalizacja: Nowy Sącz
  • Imię: Kamil
  • Silnik: X20DTL
  • KM: 82
  • Województwo: Małopolskie

Post2009-03-28, 13:29

Faktycznie nie było tak źle :D Czujnik wymieniony, nawet nie trzeba się za bardzo gimnastykować ;)
Następna strona



Powrót do Układ elektryczny

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości