Włącznik świateł cofania

Moderatorzy: Michau, Pstry, Marcin, Binio

Włącznik świateł cofania

przez janons » 2009-03-09, 17:18

Witam. Gdzie w astrze G znajduje się włącznik świateł cofania, bo nie mogę go znaleźć. Czy trzeba na kanał wjechać, bo z góry nie widzę nic takiego. Skrzynia manualna.

Forumowicz
Avatar użytkownika
 
Posty: 35
Dołączył(a): 2008-06-15, 16:17
Lokalizacja: Nowy Sącz
Imię: Kamil
Silnik: X20DTL
KM: 82
Województwo: Małopolskie

przez GRZEGORZ » 2009-03-09, 20:03

Polecamy Wam:

GRZEGORZ

 

przez poczat » 2009-03-09, 20:03

janons, znajduje sie przy skrzyni biegow .. wbijając wsteczny wciskasz go i wtedy sie zapalają białe lampki ..
www.fabrykafotousmiechu.pl - fotobudka na Twoją imprezę - ZAPRASZAMY :)

Klubowicz
Avatar użytkownika
 
Posty: 1475
Dołączył(a): 2008-11-05, 17:46
Lokalizacja: Gliwice
Imię: Łukasz
Silnik: Z18XE
KM: 125
GG: 2954452
Województwo: Śląskie

przez Borys » 2009-03-09, 20:36

jak otworzysz maskę to masz czujnik zboku między silnikiem a budą. Jest widoczny od z góry, takie coś wkręcone w obudowę od skrzyni, dochodzą do niego dwa przewody
Moja Astra



Nie patrz na nogi, one i tak idą na boki :P

Klubowicz
Avatar użytkownika
 
Posty: 443
Dołączył(a): 2008-11-11, 17:16
Lokalizacja: Szczecin/Ostrowice
Imię: Borys
Silnik: X20DTL
GG: 4278857
Województwo: Zachodniopomorskie
Garaż: Astra 2.0DTL by Borys

przez janons » 2009-03-09, 22:32

No to jutro jeszcze popatrze dziś tylko rzuciło mi się w oczy cos takiego metalowego z boku z takim gwintem ale później wyczytałem w książce, że to przewód ciśnieniowy od sprzęgła <gwizdze> Tylko właśnie mi nie pasowało, bo w poprzednim aucie - Vectrze wymieniałem no i własnie był wkręcony i dochodziły przewody, a tutaj nic takiego nie zauwazyłem, ale to popatrze dokładniej jutro. Dzieki za odp.

Forumowicz
Avatar użytkownika
 
Posty: 35
Dołączył(a): 2008-06-15, 16:17
Lokalizacja: Nowy Sącz
Imię: Kamil
Silnik: X20DTL
KM: 82
Województwo: Małopolskie

przez sharkx » 2009-03-09, 22:39

skec kola maks w lewo
zobaczysz go a nawet siegniesz reka,ale mysle ze bez kanalu sie nie obedzie,
sam kupilem nowy czujnik (wlasciwie 2 byly w paczce nie wiem dlaczego)
jak będe zakładał autoalarm to odrazu na kanale czujnik sie podmieni
Dzieci należy trzymać z dala od Internetu. Od dzieci Internet głupieje

Forumowicz
Avatar użytkownika
 
Posty: 674
Dołączył(a): 2009-01-27, 18:42
Imię: Krzysztof
Silnik: X20DTL
KM: 109
Telefon: Samsung galaxy s3
Województwo: Zachodniopomorskie

przez janons » 2009-03-11, 17:14

Faktycznie dostęp nie ciekawy trochę :/ No ale spróbuje a jak nie to pewnie trzeba będzie koło ściągać bo od góry to na pewno się nie da.

Forumowicz
Avatar użytkownika
 
Posty: 35
Dołączył(a): 2008-06-15, 16:17
Lokalizacja: Nowy Sącz
Imię: Kamil
Silnik: X20DTL
KM: 82
Województwo: Małopolskie

przez repside » 2009-03-12, 20:41

ja czujnik wymieniałem na podwórku bez większych problemów. Nie musiałem jechać na kanał

Początkujący
Avatar użytkownika
 
Posty: 19
Dołączył(a): 2008-12-10, 00:07
Lokalizacja: Gorzów

przez janons » 2009-03-28, 13:29

Faktycznie nie było tak źle :D Czujnik wymieniony, nawet nie trzeba się za bardzo gimnastykować ;)
Obrazek

Forumowicz
Avatar użytkownika
 
Posty: 35
Dołączył(a): 2008-06-15, 16:17
Lokalizacja: Nowy Sącz
Imię: Kamil
Silnik: X20DTL
KM: 82
Województwo: Małopolskie

przez sharkx » 2009-03-29, 08:01

fakt po zdjeciu kola nie bylo to trudne, ja mialem problem ze srubami antykradziezowymi
Dzieci należy trzymać z dala od Internetu. Od dzieci Internet głupieje

Forumowicz
Avatar użytkownika
 
Posty: 674
Dołączył(a): 2009-01-27, 18:42
Imię: Krzysztof
Silnik: X20DTL
KM: 109
Telefon: Samsung galaxy s3
Województwo: Zachodniopomorskie

Re: Włącznik świateł cofania

przez szyper43 » 2011-03-04, 15:01

Włącznik świateł cofania w "Astrze G" jest wkręcony w skrzynię biegów ( z prawej strony, po stronie kierowcy ).Bez kłopotu można dostać się do niego po zdjęciu półki akumulatora. Najpier wypinamy kabel (owalna łaczówka z zatrzaskiem) i wykręcamy kluczem rozm. 19 włącznik. Cała operacja to góra 20 min.



 
Posty: 2
Dołączył(a): 2011-03-04, 14:48

Re: Włącznik świateł cofania

przez MarioN » 2011-03-04, 15:39

szyper43 napisał(a):Włącznik świateł cofania w "Astrze G" jest wkręcony w skrzynię biegów ( z prawej strony, po stronie kierowcy ).Bez kłopotu można dostać się do niego po zdjęciu półki akumulatora. Najpier wypinamy kabel (owalna łaczówka z zatrzaskiem) i wykręcamy kluczem rozm. 19 włącznik. Cała operacja to góra 20 min.
E tam...
Ja wczołgałem się pod auto - wymiana zajęła minutkę. ;)
Astra G Kombi 1,7 DTI
Obrazek

Obrazek

Forumowicz
Avatar użytkownika
 
Posty: 270
Dołączył(a): 2010-04-09, 16:35
Imię: Mariusz
Silnik: Y17DT
KM: 75
Województwo: Świętokrzyskie
Garaż: Astra G Kombi 1,7 DTI (100% seria)

Re: Włącznik świateł cofania

przez sharkx » 2011-03-04, 19:25

lewarek i zdjąclewe koło

swoją drogą nie kupujcie oryginału GM

koreański zamiennik dla dewoo (jakkolwiek sie tego nie szrajba) jest wytrzymalszy
Dzieci należy trzymać z dala od Internetu. Od dzieci Internet głupieje

Forumowicz
Avatar użytkownika
 
Posty: 674
Dołączył(a): 2009-01-27, 18:42
Imię: Krzysztof
Silnik: X20DTL
KM: 109
Telefon: Samsung galaxy s3
Województwo: Zachodniopomorskie

Re: Włącznik świateł cofania

przez bobas » 2011-03-04, 22:12

światła wsteczne martwe. Czy włącznik świateł cofania przy skrzyni czy może coś innego ? Jeżeli to jest to ... To gdzie można zlokalizować tenże włącznik w Z14XEP ?

Przyjaciel
Avatar użytkownika
 
Posty: 609
Dołączył(a): 2008-08-01, 08:10
Lokalizacja: Gliwice
Imię: Łukasz
Silnik: --- wybierz ---
Województwo: Śląskie

Re: Włącznik świateł cofania

przez jaraczov » 2012-03-06, 23:40

Temat widzę, że już martwy, ale postanowiłem go odświeżyć. Ostatnio szukałem jakiś porad dot. problemów z włącznikiem świateł cofania ale najlepiej samemu sprawdzić.
Gdzie jest:
Obrazek
Powyższa fotka jest z niemieckiego forum. Sam niestety nie zrobiłem przy wymianie...
Włącznik jest dokładnie tam, gdzie pisze szyper43
Dostęp:
Najlepiej przez kanał, klucz 19. prosty.
Wymiana:
Odłączyć przewody zasilające, poluzować kluczem - dalej można już palcami odkręcać. Na miejsce starego wystarczy wkręcić nowy, dokręcić kluczem i po wszystkim.
Czas:
5 minut roboty - nawet piwa nie da się wypić :P
Koszt:
W moim przypadku 9,60 PLN

Mam nadzieję, że jeszcze się komuś przyda. Pozdr.



 
Posty: 4
Dołączył(a): 2011-05-30, 19:27
Imię: Jarek
Silnik: X14XE
KM: 90
Województwo: Śląskie

Re: Włącznik świateł cofania

przez hitek » 2012-03-12, 12:57

Witam :) czy w silniku X20XEV włącznik ten znajduje się w tym samym miejscu? :)



 
Posty: 9
Dołączył(a): 2011-07-18, 14:18
Imię: Mateusz
Silnik: X14XE
Telefon: nokia
Województwo: Mazowieckie

Następna strona

Kto przegląda forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości