INSTALACJA ELEKTRYCZNA W ASTRZE 2,2 DTI COMFORT

Moderatorzy: Michau, Pstry, Marcin, Binio

INSTALACJA ELEKTRYCZNA W ASTRZE 2,2 DTI COMFORT

przez Ahmed » 2012-01-31, 20:59

Mam pytanie odnośnie instalacji w mojej asterce. Słyszałem że moja asterka ma wiązki przygotowane do podłączenia dodatkowych opcji a jestem zielony w tych tematach więc pytam was. Podam przykład: kolega powiedział że jesli kupię manetkę z tempomatem i ją zamontuje to bedzie wszystko działać. Proszę o wyczerpującą odpowiedz
ASTRA G/NJOY/ 2,2 DTI/125KM

Początkujący
Avatar użytkownika
 
Posty: 15
Dołączył(a): 2011-10-06, 19:01
Lokalizacja: BYTOM
Imię: Marcin
Silnik: Y22DTR
KM: 125
Województwo: Śląskie

przez GRZEGORZ » 2012-01-31, 21:02

Polecamy Wam:

GRZEGORZ

 

Re: INSTALACJA ELEKTRYCZNA W ASTRZE 2,2 DTI COMFORT

przez Minos » 2012-01-31, 21:02

Ahmed napisał(a):Mam pytanie odnośnie instalacji w mojej asterce. Słyszałem że moja asterka ma wiązki przygotowane do podłączenia dodatkowych opcji a jestem zielony w tych tematach więc pytam was. Podam przykład: kolega powiedział że jesli kupię manetkę z tempomatem i ją zamontuje to bedzie wszystko działać. Proszę o wyczerpującą odpowiedz

to musisz poszukać czy masz te wiązki, jeżeli takowe posiadasz np pod: tempomat, podgrzewane fotele, TC, to wystarczy pokupować graty i montaż.
Nikt niewie co masz pochowane
Wraz ze wzrostem mocy, wzrasta odpowiedzialność

Moderator
Avatar użytkownika
 
Posty: 6890
Dołączył(a): 2008-07-10, 20:24
Lokalizacja: Gliwice
Imię: Ja
Silnik: X20XER
KM: 160
Województwo: Śląskie
Garaż: Czarna perełka - OPC 1399

Re: INSTALACJA ELEKTRYCZNA W ASTRZE 2,2 DTI COMFORT

przez Ahmed » 2012-01-31, 21:17

No np: mam wiązki do halogenów ale ich nie mam i nie mam włącznika do halogenów więc muszę kupić teraz włącznik i halogeny i bedzie git. Tak więc mówisz że muszę posprawdzać!? i tak zrobię. Dzięki

A jeszcze jedno co to jest TC sorry może to głupie pytanie ale naprawdę jestem zielony to moje pierwsze auto!
ASTRA G/NJOY/ 2,2 DTI/125KM

Początkujący
Avatar użytkownika
 
Posty: 15
Dołączył(a): 2011-10-06, 19:01
Lokalizacja: BYTOM
Imię: Marcin
Silnik: Y22DTR
KM: 125
Województwo: Śląskie

Re: INSTALACJA ELEKTRYCZNA W ASTRZE 2,2 DTI COMFORT

przez Minos » 2012-01-31, 21:21

Ahmed napisał(a):No np: mam wiązki do halogenów ale ich nie mam i nie mam włącznika do halogenów więc muszę kupić teraz włącznik i halogeny i bedzie git. Tak więc mówisz że muszę posprawdzać!? i tak zrobię. Dzięki

A jeszcze jedno co to jest TC sorry może to głupie pytanie ale naprawdę jestem zielony to moje pierwsze auto!

do halogenów potrzebujesz jeszcze przekaźnik i bezpiecznik,
TC to kontrola trakcji, przycisk w blendzie pod popielniczką, tam możesz też mieć przewody do grzanych foteli.
Wraz ze wzrostem mocy, wzrasta odpowiedzialność

Moderator
Avatar użytkownika
 
Posty: 6890
Dołączył(a): 2008-07-10, 20:24
Lokalizacja: Gliwice
Imię: Ja
Silnik: X20XER
KM: 160
Województwo: Śląskie
Garaż: Czarna perełka - OPC 1399

Re: INSTALACJA ELEKTRYCZNA W ASTRZE 2,2 DTI COMFORT

przez Darian » 2012-01-31, 21:23

W mojej już fabryka zadbała o tempomat... jest duże prawdopodobieństwo, że będzie to plug & play... Z grzaniem siedzeń to nie sprawdzałem czy są wtyczki...
Natomiast jeśli chodzi o TC, to ponoć nie ma opcji aby zamontować wyłącznik... chyba, że wyciągnie się bezpiecznik, ale wówczas tracę też wspomaganie kierownicy. Może to i lepiej...bo przy tych Nm opony dłużej "pożyją"... ;)
Ja też nie miałem ani halogenów, ani włącznika do nich... a już są
TC to skrót od kontroli trakcji - Track Control

Forumowicz
Avatar użytkownika
 
Posty: 37
Dołączył(a): 2011-03-24, 19:00
Lokalizacja: GWE - Rumia
Imię: Darek
Silnik: Y22DTR
KM: 125
Województwo: Pomorskie

Re: INSTALACJA ELEKTRYCZNA W ASTRZE 2,2 DTI COMFORT

przez Ahmed » 2012-01-31, 21:31

Kontrole trakcji mam a z resztą to posprawdzam
ASTRA G/NJOY/ 2,2 DTI/125KM

Początkujący
Avatar użytkownika
 
Posty: 15
Dołączył(a): 2011-10-06, 19:01
Lokalizacja: BYTOM
Imię: Marcin
Silnik: Y22DTR
KM: 125
Województwo: Śląskie

Re: INSTALACJA ELEKTRYCZNA W ASTRZE 2,2 DTI COMFORT

przez wesol » 2012-02-01, 08:45

wiekszosc astr G miala kabloteke w standardzie a przynajmniej te robione w niemcowni bo te np w Polsce to juz byla okrojona. Nie wiem oco to wielkie halo o te kilka kabelków. To ze jest 5% z calosci to nie powod do zadowolenia bo brakuje jeszcze bardzo duzo.
NIE POMAGAM NA PW ANI NIE ODPISUJE NA ZAPYTANIA!!

Forumowicz
Avatar użytkownika
 
Posty: 3588
Dołączył(a): 2008-05-05, 22:03
Lokalizacja: Goleniów

Re: INSTALACJA ELEKTRYCZNA W ASTRZE 2,2 DTI COMFORT

przez Ahmed » 2012-02-03, 23:17

Wiem jakie okrojone były w Polsce bo sam je robiłem. pracuje w Oplu w Gliwicach ale zawsze chciałem mieć Aśkę w kombiku tylko nie classic więc kupiłem NJoy'a. Pytam znawców bo nie znam tej opcjii
ASTRA G/NJOY/ 2,2 DTI/125KM

Początkujący
Avatar użytkownika
 
Posty: 15
Dołączył(a): 2011-10-06, 19:01
Lokalizacja: BYTOM
Imię: Marcin
Silnik: Y22DTR
KM: 125
Województwo: Śląskie

Re: INSTALACJA ELEKTRYCZNA W ASTRZE 2,2 DTI COMFORT

przez Amanee » 2012-05-16, 09:02

Ja się podepnę w temat

zakładał już ktoś przycisk TC i czy można to wyłączyć w jakiś inny sposób nie ingerując w bezpieczniki ?
Lepsze jutro było wczoraj !



 
Posty: 4
Dołączył(a): 2012-02-28, 10:38
Lokalizacja: Racibórz
Imię: Marko
Silnik: Y22DTR
KM: 125
Województwo: Śląskie

Re: INSTALACJA ELEKTRYCZNA W ASTRZE 2,2 DTI COMFORT

przez Manieczka » 2012-05-16, 21:42

no można można...jest temat o tym...
Tel: 5 1 7 7 1 5 0 0 8
gg: 3003483

Forumowicz
Avatar użytkownika
 
Posty: 575
Dołączył(a): 2008-11-01, 21:54
Lokalizacja: WuWuA
Imię: Tomek
Silnik: Z22SE
KM: 147
GG: 3003483
Telefon: 517715008
Województwo: Mazowieckie
Garaż: Astra Bertone Coupe - MANIECZKA


Kto przegląda forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 7 gości