Teraz jest 2016-02-10, 13:44


Domykanie szyb z pilota

Moderatorzy: Michau, Pstry, Marcin, Binio

  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

LuMpY

Forumowicz

  • Posty: 5517
  • Dołączył(a): 2013-06-04, 18:52
  • Imię: Maciek
  • Silnik: X20DTL
  • KM: 82
  • Województwo: Małopolskie
  • Garaż: Astra G 2.0 DTL by LuMpY

Re: Domykanie szyb z pilota

Post2013-08-24, 16:28

chodzi Ci o ten schemat prawda?

Obrazek

GRZEGORZ

2013-08-24, 17:23

Offline
Avatar użytkownika

angel_dark666

Klubowicz

  • Posty: 2719
  • Dołączył(a): 2012-06-21, 15:48
  • Lokalizacja: Irlandia, Macroom
  • Imię: angel_dark666
  • Silnik: X20DTL
  • Telefon: satsuma
  • Województwo: Podkarpackie
  • Garaż: astra by angel_dark666

Re: Domykanie szyb z pilota

Post2013-08-24, 17:23

tak wlasnie
Offline
Avatar użytkownika

TrueSpirit

Klubowicz

  • Posty: 434
  • Dołączył(a): 2012-06-05, 20:55
  • Lokalizacja: Białystok
  • Imię: Maciej/Czucza
  • Silnik: X17DTL
  • KM: 68
  • Województwo: Podlaskie

Re: Domykanie szyb z pilota

Post2013-08-30, 17:20

Witam, nie wiem czy to do konca ten dzial czy nie, ale ma zwiazek z tym, otoz wczoraj montowalem z manuala domykanie szyb z pilota lecz szybki tylko domykaja sie okolo 1cm i to wszystko, ale w sumie olalem to, lecz nastapil problem, o toz po przejechaniu 15km i zgaszeniu silnika swieca mi sie wszystkie kierunki, jak przekrece stacyjke to gasna, kierunki przy zaplonie dzialaja poprawnie i awaryjki tez, lecz jak odlacze modul od centralki to gasna kierunki, czy ktos orientuje sie co moglem spieprzyc? mysle ze problem tkwi w tym module z centralka
Offline
Avatar użytkownika

angel_dark666

Klubowicz

  • Posty: 2719
  • Dołączył(a): 2012-06-21, 15:48
  • Lokalizacja: Irlandia, Macroom
  • Imię: angel_dark666
  • Silnik: X20DTL
  • Telefon: satsuma
  • Województwo: Podkarpackie
  • Garaż: astra by angel_dark666

Re: Domykanie szyb z pilota

Post2013-08-30, 17:22

wylutuj uklad domykania szyb, zle go zabezpieczyłes i pewnie gdzies zwiera.
Jak zrobiles wszystko poprawnie i szyby ci sie nie domykaja daj większy kondensator
Offline
Avatar użytkownika

TrueSpirit

Klubowicz

  • Posty: 434
  • Dołączył(a): 2012-06-05, 20:55
  • Lokalizacja: Białystok
  • Imię: Maciej/Czucza
  • Silnik: X17DTL
  • KM: 68
  • Województwo: Podlaskie

Re: Domykanie szyb z pilota

Post2013-08-30, 17:35

tak, wlasnie rozkminiam co jest, nawet odlutowalem to, i nadal to samo
Offline
Avatar użytkownika

angel_dark666

Klubowicz

  • Posty: 2719
  • Dołączył(a): 2012-06-21, 15:48
  • Lokalizacja: Irlandia, Macroom
  • Imię: angel_dark666
  • Silnik: X20DTL
  • Telefon: satsuma
  • Województwo: Podkarpackie
  • Garaż: astra by angel_dark666

Re: Domykanie szyb z pilota

Post2013-08-30, 17:36

oglądnij dokladnie centralke w srodku czy nie ma uszkodzen, a wtyczki nie uszkodziłes? bo wiem ze cięzko ją wyciągnąc..
Offline
Avatar użytkownika

TrueSpirit

Klubowicz

  • Posty: 434
  • Dołączył(a): 2012-06-05, 20:55
  • Lokalizacja: Białystok
  • Imię: Maciej/Czucza
  • Silnik: X17DTL
  • KM: 68
  • Województwo: Podlaskie

Re: Domykanie szyb z pilota

Post2013-08-30, 17:42

nie wyglada na uszkodzona w srodku, czasami trafi sie odpad od lutu ale wyciagam na bierzaco, wtyczki mysle ze sa ok, bo wychodzily lekko i wchodzily, no coz wstawilem wiekszy kondek ide zobaczyc co bedzie sie dzialo

Edit: dalem 470uF kondek i smigaja do polowy, dam jednak 1000uF i mysle ze bedzie ok, ale problem z kierunkami mam nadal
Offline
Avatar użytkownika

ciakuz

Forumowicz

  • Posty: 174
  • Dołączył(a): 2013-02-11, 11:05
  • Lokalizacja: Gliwice
  • Imię: Jacek
  • Silnik: X16SZR
  • KM: 75
  • GG: 9668535
  • Telefon: komórkowy
  • Województwo: Śląskie
  • Garaż: Jasna

Re: Domykanie szyb z pilota

Post2013-08-30, 18:03

Centralka ma podłączenie do kierunków bo nimi mruga przy zamykaniu i otwieraniu, musiałeś coś na 100% zewrzeć, zobacz czy gdzieś Ci się nie zlutowały ścieżki, piny czy coś takiego.
Offline
Avatar użytkownika

TrueSpirit

Klubowicz

  • Posty: 434
  • Dołączył(a): 2012-06-05, 20:55
  • Lokalizacja: Białystok
  • Imię: Maciej/Czucza
  • Silnik: X17DTL
  • KM: 68
  • Województwo: Podlaskie

Re: Domykanie szyb z pilota

Post2013-08-30, 19:22

wydaje mi sie ze jak lut spadl to 2 piny zlutowaly sie i probowalem ta cyne zebrac lutownica, moglem cos uszkodzic jednak, trzeba byloby podlaczyc od kogos ta puszke
Offline
Avatar użytkownika

Talibanek

Klubowicz

  • Posty: 873
  • Dołączył(a): 2013-04-21, 11:03
  • Lokalizacja: Białystok
  • Imię: Artur
  • Silnik: X18XE1
  • KM: 116
  • GG: 2584879
  • Województwo: Podlaskie
  • Garaż: Novaschwarz by Talibanek

Re: Domykanie szyb z pilota

Post2013-08-30, 20:49

w poniedziałek na spocie możemy z moją spróbować :)
Offline
Avatar użytkownika

TrueSpirit

Klubowicz

  • Posty: 434
  • Dołączył(a): 2012-06-05, 20:55
  • Lokalizacja: Białystok
  • Imię: Maciej/Czucza
  • Silnik: X17DTL
  • KM: 68
  • Województwo: Podlaskie

Re: Domykanie szyb z pilota

Post2013-08-31, 18:54

spoko Talibanek :) dzis poszedlem do auta wlozylem bezpiecznik od awaryjek( bo na noc wyjmowalem zeby kierunki nie swiecily) no i co ? no i naprawilo sie samo juz nie swieca.. natomiast szybki nie domykaja sie do konca, a wstawilem 2 kondensatory po 470uF, sprobuje jeszcze wymienic tranzystorek na inny
Offline
Avatar użytkownika

wojtasek

Forumowicz

  • Posty: 655
  • Dołączył(a): 2009-09-16, 23:13
  • Lokalizacja: Mosina\Poznań
  • Imię: Wojtek
  • Silnik: Z18XE
  • GG: 551848
  • Województwo: Wielkopolskie

Re: Domykanie szyb z pilota

Post2013-08-31, 21:23

470 spokojnie wystarczy. sprawdź lepiej czy rezystorów nie pomyliłeś bo to dość częsty błąd.
Offline

saub3r

Forumowicz

  • Posty: 91
  • Dołączył(a): 2013-04-22, 18:45
  • Imię: Krzysiek
  • Silnik: Z18XE
  • KM: 125
  • Województwo: Wielkopolskie

Re: Domykanie szyb z pilota

Post2013-09-04, 20:16

Witam.

Jutro planuje zrobić sobie domykanie szyb z pilota wg. schematu. Tylko z tym domykaniem z ryglowaniem czyli podczas drugiego naciśnięcia pilota. To będzie mój pierwszy mod w Astrze, mam nadzieję, że nie będzie problemów. Napisze co i jak po robocie :)

Pozdrawiam serdecznie.

Edit.

Wszystko pięknie działa, sterowanie podłączone pod pin 10 w złączu X61 :)
Użyłem: -Tranzystor BC547C, -Rezystory: 1k i 10k, -Dioda 1N4007, -Kondensator 220 uF 25V
Offline
Avatar użytkownika

Animus

Forumowicz

  • Posty: 784
  • Dołączył(a): 2013-11-22, 08:42
  • Lokalizacja: 19°28'E 51°47'N
  • Imię: Paweł
  • Silnik: X16XEL
  • KM: 101
  • Województwo: Łódzkie
  • Garaż: Silver Angel

Re: Domykanie szyb z pilota

Post2014-01-05, 14:12

dziala schemat 1 pare minut i po sprawie
Offline
Avatar użytkownika

SADEK

Klubowicz

  • Posty: 4876
  • Dołączył(a): 2011-08-29, 08:34
  • Lokalizacja: Radom
  • Imię: Konrad
  • Silnik: X16SZR
  • KM: powinno byc 75km
  • Telefon: 792377511
  • Województwo: Świętokrzyskie
  • Garaż: SADKOWÓZ - mała stłuczka tym razem AG :(

Re: Domykanie szyb z pilota

Post2014-03-23, 21:11

czy ktoś zna przypadek zamontowaniu ukłądu w cabrio ??

ciekawe jak to jest z dachem w cabrio ?
Poprzednia stronaNastępna strona



Powrót do Układ elektryczny

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości