Domykanie szyb z pilota

Moderatorzy: Michau, Pstry, Marcin, Binio

Re: Domykanie szyb z pilota

przez LuMpY » 2013-08-24, 16:28

chodzi Ci o ten schemat prawda?

Obrazek
"kto smaruje ten jedzie"

Forumowicz
Avatar użytkownika
 
Posty: 4240
Dołączył(a): 2013-06-04, 18:52
Imię: Maciek
Silnik: X20DTL
KM: 82
Województwo: Małopolskie
Garaż: Astra G 2.0 DTL by LuMpY

przez GRZEGORZ » 2013-08-24, 17:23

Polecamy Wam:

GRZEGORZ

 

Re: Domykanie szyb z pilota

przez angel_dark666 » 2013-08-24, 17:23

tak wlasnie
dignostyka op-com
strojenie anten cb
Tis 2000
Valery/Lolek+SS1200/ml-145+FD2020+HF747
161CBF143

Forumowicz
Avatar użytkownika
 
Posty: 2345
Dołączył(a): 2012-06-21, 15:48
Lokalizacja: Rzeszow, Styków, Głogów Młp i okolice
Imię: angel_dark666
Silnik: X20DTL
KM: MAŁO
GG: 4353462
Telefon: fajny
Województwo: Podkarpackie
Garaż: astra by angel_dark666

Re: Domykanie szyb z pilota

przez TrueSpirit » 2013-08-30, 17:20

Witam, nie wiem czy to do konca ten dzial czy nie, ale ma zwiazek z tym, otoz wczoraj montowalem z manuala domykanie szyb z pilota lecz szybki tylko domykaja sie okolo 1cm i to wszystko, ale w sumie olalem to, lecz nastapil problem, o toz po przejechaniu 15km i zgaszeniu silnika swieca mi sie wszystkie kierunki, jak przekrece stacyjke to gasna, kierunki przy zaplonie dzialaja poprawnie i awaryjki tez, lecz jak odlacze modul od centralki to gasna kierunki, czy ktos orientuje sie co moglem spieprzyc? mysle ze problem tkwi w tym module z centralka

Klubowicz
Avatar użytkownika
 
Posty: 346
Dołączył(a): 2012-06-05, 20:55
Lokalizacja: Białystok
Imię: Maciej/Czucza
Silnik: X17DTL
KM: 68
Województwo: Podlaskie

Re: Domykanie szyb z pilota

przez angel_dark666 » 2013-08-30, 17:22

wylutuj uklad domykania szyb, zle go zabezpieczyłes i pewnie gdzies zwiera.
Jak zrobiles wszystko poprawnie i szyby ci sie nie domykaja daj większy kondensator
dignostyka op-com
strojenie anten cb
Tis 2000
Valery/Lolek+SS1200/ml-145+FD2020+HF747
161CBF143

Forumowicz
Avatar użytkownika
 
Posty: 2345
Dołączył(a): 2012-06-21, 15:48
Lokalizacja: Rzeszow, Styków, Głogów Młp i okolice
Imię: angel_dark666
Silnik: X20DTL
KM: MAŁO
GG: 4353462
Telefon: fajny
Województwo: Podkarpackie
Garaż: astra by angel_dark666

Re: Domykanie szyb z pilota

przez TrueSpirit » 2013-08-30, 17:35

tak, wlasnie rozkminiam co jest, nawet odlutowalem to, i nadal to samo

Klubowicz
Avatar użytkownika
 
Posty: 346
Dołączył(a): 2012-06-05, 20:55
Lokalizacja: Białystok
Imię: Maciej/Czucza
Silnik: X17DTL
KM: 68
Województwo: Podlaskie

Re: Domykanie szyb z pilota

przez angel_dark666 » 2013-08-30, 17:36

oglądnij dokladnie centralke w srodku czy nie ma uszkodzen, a wtyczki nie uszkodziłes? bo wiem ze cięzko ją wyciągnąc..
dignostyka op-com
strojenie anten cb
Tis 2000
Valery/Lolek+SS1200/ml-145+FD2020+HF747
161CBF143

Forumowicz
Avatar użytkownika
 
Posty: 2345
Dołączył(a): 2012-06-21, 15:48
Lokalizacja: Rzeszow, Styków, Głogów Młp i okolice
Imię: angel_dark666
Silnik: X20DTL
KM: MAŁO
GG: 4353462
Telefon: fajny
Województwo: Podkarpackie
Garaż: astra by angel_dark666

Re: Domykanie szyb z pilota

przez TrueSpirit » 2013-08-30, 17:42

nie wyglada na uszkodzona w srodku, czasami trafi sie odpad od lutu ale wyciagam na bierzaco, wtyczki mysle ze sa ok, bo wychodzily lekko i wchodzily, no coz wstawilem wiekszy kondek ide zobaczyc co bedzie sie dzialo

Edit: dalem 470uF kondek i smigaja do polowy, dam jednak 1000uF i mysle ze bedzie ok, ale problem z kierunkami mam nadal

Klubowicz
Avatar użytkownika
 
Posty: 346
Dołączył(a): 2012-06-05, 20:55
Lokalizacja: Białystok
Imię: Maciej/Czucza
Silnik: X17DTL
KM: 68
Województwo: Podlaskie

Re: Domykanie szyb z pilota

przez ciakuz » 2013-08-30, 18:03

Centralka ma podłączenie do kierunków bo nimi mruga przy zamykaniu i otwieraniu, musiałeś coś na 100% zewrzeć, zobacz czy gdzieś Ci się nie zlutowały ścieżki, piny czy coś takiego.
Naprawa komputerów, laptopów, składanie, konfiguracja - info na PW.

Forumowicz
Avatar użytkownika
 
Posty: 177
Dołączył(a): 2013-02-11, 11:05
Lokalizacja: Gliwice
Imię: Jacek
Silnik: X16SZR
KM: 75
GG: 9668535
Telefon: komórkowy
Województwo: Śląskie
Garaż: Jasna

Re: Domykanie szyb z pilota

przez TrueSpirit » 2013-08-30, 19:22

wydaje mi sie ze jak lut spadl to 2 piny zlutowaly sie i probowalem ta cyne zebrac lutownica, moglem cos uszkodzic jednak, trzeba byloby podlaczyc od kogos ta puszke

Klubowicz
Avatar użytkownika
 
Posty: 346
Dołączył(a): 2012-06-05, 20:55
Lokalizacja: Białystok
Imię: Maciej/Czucza
Silnik: X17DTL
KM: 68
Województwo: Podlaskie

Re: Domykanie szyb z pilota

przez Talibanek » 2013-08-30, 20:49

w poniedziałek na spocie możemy z moją spróbować :)
Obrazek

Klubowicz
Avatar użytkownika
 
Posty: 823
Dołączył(a): 2013-04-21, 11:03
Lokalizacja: Białystok
Imię: Artur
Silnik: X18XE1
KM: 116
GG: 2584879
Województwo: Podlaskie
Garaż: Novaschwarz by Talibanek

Re: Domykanie szyb z pilota

przez TrueSpirit » 2013-08-31, 18:54

spoko Talibanek :) dzis poszedlem do auta wlozylem bezpiecznik od awaryjek( bo na noc wyjmowalem zeby kierunki nie swiecily) no i co ? no i naprawilo sie samo juz nie swieca.. natomiast szybki nie domykaja sie do konca, a wstawilem 2 kondensatory po 470uF, sprobuje jeszcze wymienic tranzystorek na inny

Klubowicz
Avatar użytkownika
 
Posty: 346
Dołączył(a): 2012-06-05, 20:55
Lokalizacja: Białystok
Imię: Maciej/Czucza
Silnik: X17DTL
KM: 68
Województwo: Podlaskie

Re: Domykanie szyb z pilota

przez wojtasek » 2013-08-31, 21:23

470 spokojnie wystarczy. sprawdź lepiej czy rezystorów nie pomyliłeś bo to dość częsty błąd.
!!! tryb Aleks & Maksymilian mode on !!!

Forumowicz
Avatar użytkownika
 
Posty: 651
Dołączył(a): 2009-09-16, 23:13
Lokalizacja: Mosina\Poznań
Imię: Wojtek
Silnik: Z18XE
GG: 551848
Województwo: Wielkopolskie

Re: Domykanie szyb z pilota

przez saub3r » 2013-09-04, 20:16

Witam.

Jutro planuje zrobić sobie domykanie szyb z pilota wg. schematu. Tylko z tym domykaniem z ryglowaniem czyli podczas drugiego naciśnięcia pilota. To będzie mój pierwszy mod w Astrze, mam nadzieję, że nie będzie problemów. Napisze co i jak po robocie :)

Pozdrawiam serdecznie.

Edit.

Wszystko pięknie działa, sterowanie podłączone pod pin 10 w złączu X61 :)
Użyłem: -Tranzystor BC547C, -Rezystory: 1k i 10k, -Dioda 1N4007, -Kondensator 220 uF 25V

Forumowicz

 
Posty: 90
Dołączył(a): 2013-04-22, 18:45
Imię: Krzysiek
Silnik: Z18XE
KM: 125
Województwo: Wielkopolskie

Re: Domykanie szyb z pilota

przez Animus » 2014-01-05, 14:12

dziala schemat 1 pare minut i po sprawie
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Forumowicz
Avatar użytkownika
 
Posty: 694
Dołączył(a): 2013-11-22, 08:42
Lokalizacja: 19°28'E 51°47'N
Imię: Paweł
Silnik: X16XEL
KM: 101
Województwo: Łódzkie
Garaż: Silver Angel

Re: Domykanie szyb z pilota

przez SADEK » 2014-03-23, 21:11

czy ktoś zna przypadek zamontowaniu ukłądu w cabrio ??

ciekawe jak to jest z dachem w cabrio ?

Klubowicz
Avatar użytkownika
 
Posty: 4468
Dołączył(a): 2011-08-29, 08:34
Lokalizacja: Radom
Imię: Konrad
Silnik: X16SZR
KM: powinno byc 75km
Telefon: 792377511
Województwo: Mazowieckie
Garaż: SADKOWÓZ mały up - kierownica-fotele-lampa opc :)

Poprzednia stronaNastępna strona

Kto przegląda forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości