Teraz jest 2016-12-10, 09:47


Twój KLIK w reklamię utrzymuje forum! Wyłącz program blokujący!



Jak wymienić filtr kabinowy ?? !!

Moderatorzy: Michau, Pstry, Marcin, Binio

  • Autor
  • Wiadomość

yasio

Jak wymienić filtr kabinowy ?? !!

Post2009-05-30, 14:06

Witam!Od pewnego czasu do wnętrza samochodu przez nawiewy wlatuja mi jakies liscie i inny tego typu syf więc moje pytanie brzmi:gdzie się znajduje ten cały filtr kabinowy i jak krok po kroczku go wymienić? :dontgetit:

GRZEGORZ

2009-05-30, 14:17

Offline
Avatar użytkownika

Pawlic

VIP

Post2009-05-30, 14:17

musisz ściągnąć cały schowek od strony pasażera ;) i za nim jest filtr kabinowy. Poradzisz sobie bez problemu :ok:
Offline
Avatar użytkownika

zen

Forumowicz

  • Posty: 676
  • Dołączył(a): 2008-11-15, 15:52
  • Lokalizacja: Poznan/Pniewy
  • Imię: ZENek
  • Silnik: X16XEL
  • KM: ciągle niedosyt
  • GG: 7701773
  • Województwo: Wielkopolskie
  • Garaż: asia by zen86

Post2009-05-30, 14:17

musisz wykrecic schowek pasazera, jest na srubach torx, wyjac go i tam ujrzysz klapke ktora przykrywa ten filtr. Bedzie na wciski lub na sróbke. Są rozne wielkosci filtra (chyba 2 wersje) wiec najlepiej go wyjac i jechac kupic chyba ze ktos wie jaki ma system grzewczy - BEHR lub DELPHI , pomocny bedzie ci pierwszy rysunek z tego linku http://www.astra.auto.pl/content/view/229/48/
mam nadzieje ze pomoglem :]
Offline
Avatar użytkownika

Derley

Forumowicz

  • Posty: 473
  • Dołączył(a): 2008-09-28, 23:06
  • Lokalizacja: WZ
  • Imię: Maciej
  • Silnik: Z20LET
  • KM: 200
  • GG: 4177822
  • Telefon: 604094155
  • Województwo: Mazowieckie
  • Garaż: Opel Astra II 1.8 16V By Derley

Post2009-05-30, 14:37

ta klapka jest za schowkiem tak jak pisza koledzy po lewej stronie:)

Powodzenia :)

yasio

Post2009-05-30, 14:38

dzieki wielkie za pomoc zen86 piwko odemnie :zdrowko: :super:
Offline
Avatar użytkownika

Luki S

Forumowicz

  • Posty: 244
  • Dołączył(a): 2008-11-07, 18:37
  • Lokalizacja: Gdańsk
  • Imię: Łukasz
  • Silnik: X16XEL
  • KM: 101
  • GG: 4258826
  • Województwo: Pomorskie

Post2009-06-24, 10:56

Przyszedł czas by i u mnie wymienić ten filtr i powstał problem bo wymianę ewidentnie blokuje to okrągłe na środku (otwór na filtr znajduje się znacznie głębiej niż na zdjęciach "filtronu" -> patrz foto niżej). Dostaję białej gorączki i to dalej nie chce wejsć a obudowę nowego filtra już prawie całą połamałem... Czy u was ten otwór też tak daleko siedzi ???

Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

smq

VIP

  • Posty: 5161
  • Dołączył(a): 2008-05-28, 20:27
  • Lokalizacja: Szczecin
  • Imię: Kamil
  • Silnik: X16XEL
  • KM: 101
  • Województwo: Zachodniopomorskie

Post2009-06-24, 11:02

Ten filtr się elegancko zgina. Co prawda u mnie nagrzewnica jest troszeczkę dalej (Delphi, Twoja to chyba Behr), ale też jest dostęp utrudniony i wkładając filtr po prostu go zaginam i wciskam. Później wkładam dłoń do obudowy i rozkładam elegancko jak gdzieś się zaczepił.
Offline
Avatar użytkownika

Luki S

Forumowicz

  • Posty: 244
  • Dołączył(a): 2008-11-07, 18:37
  • Lokalizacja: Gdańsk
  • Imię: Łukasz
  • Silnik: X16XEL
  • KM: 101
  • GG: 4258826
  • Województwo: Pomorskie

Post2009-06-25, 10:30

Dzięki smq, faktycznie trzeba było ostro powyginać i jakoś wlazło ale dostęp tragedia, w wersjach bez klimy to wchodzi bez żadnego problemu. A mam Delphi.
Następna strona



Powrót do Ogólne pytania

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości