Jak wymienić filtr kabinowy ?? !!

Moderatorzy: Michau, Pstry, Marcin, Binio

Jak wymienić filtr kabinowy ?? !!

przez yasio » 2009-05-30, 14:06

Witam!Od pewnego czasu do wnętrza samochodu przez nawiewy wlatuja mi jakies liscie i inny tego typu syf więc moje pytanie brzmi:gdzie się znajduje ten cały filtr kabinowy i jak krok po kroczku go wymienić? :dontgetit:
yasio

 

przez GRZEGORZ » 2009-05-30, 14:17

Polecamy Wam:

GRZEGORZ

 

przez Pawlic » 2009-05-30, 14:17

musisz ściągnąć cały schowek od strony pasażera ;) i za nim jest filtr kabinowy. Poradzisz sobie bez problemu :ok:

VIP
Avatar użytkownika
 
Posty: 3092
Dołączył(a): 2008-11-29, 10:47
Lokalizacja: Tychy
Imię: Pauul
Silnik: --- wybierz ---
Województwo: Śląskie
Garaż: Astra H Caravan 1.9CDTI by Pawlic's

przez zen » 2009-05-30, 14:17

musisz wykrecic schowek pasazera, jest na srubach torx, wyjac go i tam ujrzysz klapke ktora przykrywa ten filtr. Bedzie na wciski lub na sróbke. Są rozne wielkosci filtra (chyba 2 wersje) wiec najlepiej go wyjac i jechac kupic chyba ze ktos wie jaki ma system grzewczy - BEHR lub DELPHI , pomocny bedzie ci pierwszy rysunek z tego linku http://www.astra.auto.pl/content/view/229/48/
mam nadzieje ze pomoglem :]

Forumowicz
Avatar użytkownika
 
Posty: 676
Dołączył(a): 2008-11-15, 15:52
Lokalizacja: Poznan/Pniewy
Imię: ZENek
Silnik: X16XEL
KM: ciągle niedosyt
GG: 7701773
Województwo: Wielkopolskie
Garaż: asia by zen86

przez Derley » 2009-05-30, 14:37

ta klapka jest za schowkiem tak jak pisza koledzy po lewej stronie:)

Powodzenia :)

Przyjaciel
Avatar użytkownika
 
Posty: 475
Dołączył(a): 2008-09-28, 23:06
Lokalizacja: WZ
Imię: Maciej
Silnik: Z20LET
KM: 200
GG: 4177822
Telefon: 604094155
Województwo: Mazowieckie
Garaż: Opel Astra II 1.8 16V By Derley

przez yasio » 2009-05-30, 14:38

dzieki wielkie za pomoc zen86 piwko odemnie :zdrowko: :super:
yasio

 

przez Luki S » 2009-06-24, 10:56

Przyszedł czas by i u mnie wymienić ten filtr i powstał problem bo wymianę ewidentnie blokuje to okrągłe na środku (otwór na filtr znajduje się znacznie głębiej niż na zdjęciach "filtronu" -> patrz foto niżej). Dostaję białej gorączki i to dalej nie chce wejsć a obudowę nowego filtra już prawie całą połamałem... Czy u was ten otwór też tak daleko siedzi ???

Obrazek
* Szymcior * : Astra G 3D 1.6 101 KM

Forumowicz
Avatar użytkownika
 
Posty: 244
Dołączył(a): 2008-11-07, 18:37
Lokalizacja: Gdańsk
Imię: Łukasz
Silnik: X16XEL
KM: 101
GG: 4258826
Województwo: Pomorskie

przez smq » 2009-06-24, 11:02

Ten filtr się elegancko zgina. Co prawda u mnie nagrzewnica jest troszeczkę dalej (Delphi, Twoja to chyba Behr), ale też jest dostęp utrudniony i wkładając filtr po prostu go zaginam i wciskam. Później wkładam dłoń do obudowy i rozkładam elegancko jak gdzieś się zaczepił.

VIP
Avatar użytkownika
 
Posty: 5161
Dołączył(a): 2008-05-28, 20:27
Lokalizacja: Szczecin
Imię: Kamil
Silnik: X16XEL
KM: 101
Województwo: Zachodniopomorskie

przez Luki S » 2009-06-25, 10:30

Dzięki smq, faktycznie trzeba było ostro powyginać i jakoś wlazło ale dostęp tragedia, w wersjach bez klimy to wchodzi bez żadnego problemu. A mam Delphi.
* Szymcior * : Astra G 3D 1.6 101 KM

Forumowicz
Avatar użytkownika
 
Posty: 244
Dołączył(a): 2008-11-07, 18:37
Lokalizacja: Gdańsk
Imię: Łukasz
Silnik: X16XEL
KM: 101
GG: 4258826
Województwo: Pomorskie

przez Dream_Hunter » 2009-06-25, 10:57

A nie lepiej odkrecic wentylator i bez zadnego wyginania elegancko go wsunac... ;)
Obrazek

Forumowicz
Avatar użytkownika
 
Posty: 635
Dołączył(a): 2009-05-30, 17:34
Lokalizacja: Kutno
Imię: Przemek
Silnik: X18XE1
Województwo: Łódzkie
Garaż: Dream_Hunter - PROJECT

jak wymienic filtr pyłkowy

przez scianawdn » 2010-08-05, 20:38

witam jak w temacie ma ktos krok po kroku najlepiej ze zdjeciami jak wymienic ten filtr?
szukalem na forum ale fiasko...
Obrazek

Forumowicz
Avatar użytkownika
 
Posty: 78
Dołączył(a): 2010-04-20, 15:14
Imię: Wojtek
Silnik: Z18XE
KM: 125
GG: 1457974
Województwo: Lubuskie
Garaż: nowa coupe z lubuskiego

Re: jak wymienic filtr pyłkowy

przez wawrzula » 2010-08-05, 20:43


Moderator
Avatar użytkownika
 
Posty: 3000
Dołączył(a): 2009-01-29, 08:47
Lokalizacja: Łódź :D
Imię: Mateusz
Silnik: Y20DTH
KM: 101
Województwo: Łódzkie
Garaż: wawrzuli Astra G

Re: jak wymienic filtr pyłkowy

przez scianawdn » 2010-08-05, 20:45

podziękował;)
lepiej wyjac i wtedy kupic czy z katalogu tez bedzie bezpiecznie?
Obrazek

Forumowicz
Avatar użytkownika
 
Posty: 78
Dołączył(a): 2010-04-20, 15:14
Imię: Wojtek
Silnik: Z18XE
KM: 125
GG: 1457974
Województwo: Lubuskie
Garaż: nowa coupe z lubuskiego

Re: jak wymienic filtr pyłkowy

przez marcin89 » 2010-08-05, 20:47

ja poszedlem z filtrem do sklepu, bo do mnie byly dwa rodzaje i nie wiedzieli jaki maja mi dac :) wiec bezpiecznie bedzie jak wezniesz sobie ten filtr...

Forumowicz
Avatar użytkownika
 
Posty: 72
Dołączył(a): 2010-02-20, 15:44
Lokalizacja: Bytom
Imię: Marcin
Silnik: Y17DT
GG: 344444
Województwo: Śląskie

Re: jak wymienic filtr pyłkowy

przez wawrzula » 2010-08-05, 20:52

o kurka wodna.....
http://ww.astra-g.pl/viewtopic.php?f=78&t=3009 :rotfl: :wstyd:


scianawdn
, połączyłem tematy.

Moderator
Avatar użytkownika
 
Posty: 3000
Dołączył(a): 2009-01-29, 08:47
Lokalizacja: Łódź :D
Imię: Mateusz
Silnik: Y20DTH
KM: 101
Województwo: Łódzkie
Garaż: wawrzuli Astra G

Re: Jak wymienić filtr kabinowy ?? !!

przez scianawdn » 2010-08-06, 06:49

spoko znalazlem tu odpowiedzi' pozdrawiam
Obrazek

Forumowicz
Avatar użytkownika
 
Posty: 78
Dołączył(a): 2010-04-20, 15:14
Imię: Wojtek
Silnik: Z18XE
KM: 125
GG: 1457974
Województwo: Lubuskie
Garaż: nowa coupe z lubuskiego

Następna strona

Kto przegląda forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości