Teraz jest 2016-07-26, 05:27


wspomaganie

Moderatorzy: Michau, Pstry, Marcin, Binio

  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

SCMALUSZEK

  • Posty: 8
  • Dołączył(a): 2009-02-22, 17:16
  • Lokalizacja: Częstochowa

wspomaganie

Post2009-06-15, 21:44

część wszystkim mam mały problem chodzi o wspomaganie po odpaleniu i na zimnym silniku pięknie działa a jak przejadę kilka kilometrów to wspomaganie na parkingu jakby wyłącza się wie ktoś co może być nie tak ???

GRZEGORZ

2009-06-15, 21:46

Offline
Avatar użytkownika

sebox

VIP

  • Posty: 1837
  • Dołączył(a): 2008-10-05, 07:43
  • Lokalizacja: NOS
  • Silnik: --- wybierz ---
  • Województwo: Warmińsko-Mazurskie
  • Garaż: Astra by SEBOX

Post2009-06-15, 21:46

Płyn masz :D albo coś z ładowaniem, sprawdź alternator :)
Offline
Avatar użytkownika

SCMALUSZEK

  • Posty: 8
  • Dołączył(a): 2009-02-22, 17:16
  • Lokalizacja: Częstochowa

Post2009-06-15, 21:48

płyn jest ok lampki przygasają jak pokręcę kierą akumulator też pięknie sie świeci tzn. ta lampka
Offline
Avatar użytkownika

przemo79

Początkujący

  • Posty: 73
  • Dołączył(a): 2009-05-18, 15:51
  • Lokalizacja: Bydgoszcz
  • Imię: Przemek
  • Silnik: X16XEL
  • KM: 101
  • GG: 5005847
  • Telefon: 887.....
  • Województwo: Kujawsko-Pomorskie

Post2009-06-15, 21:51

a paseczek nie piszczy od wspomagania?
Offline
Avatar użytkownika

SCMALUSZEK

  • Posty: 8
  • Dołączył(a): 2009-02-22, 17:16
  • Lokalizacja: Częstochowa

Post2009-06-15, 21:53

no właśnie że nie i to mnie przeraża sam nie wiem o co chodzi :(
Offline
Avatar użytkownika

marcinpsk

Ekspert

  • Posty: 1383
  • Dołączył(a): 2008-07-01, 12:35
  • Imię: abc
  • Silnik: --- wybierz ---
  • Województwo: Mazowieckie

Post2009-06-15, 21:54

przemo79 napisał(a):a paseczek nie piszczy od wspomagania?


Nie ma czegos takiego w astrze g .
Jak lampka ladowania sie swieci to wina alternatora. Najwyrazniej nie daje kolo 14 V na wolnych obrotach. Pewnie padl regulator napiecia.
Offline
Avatar użytkownika

sebox

VIP

  • Posty: 1837
  • Dołączył(a): 2008-10-05, 07:43
  • Lokalizacja: NOS
  • Silnik: --- wybierz ---
  • Województwo: Warmińsko-Mazurskie
  • Garaż: Astra by SEBOX

Post2009-06-15, 21:57

marcinpsk napisał(a):
przemo79 napisał(a):a paseczek nie piszczy od wspomagania?


Nie ma czegos takiego w astrze g .
Jak lampka ladowania sie swieci to wina alternatora. Najwyrazniej nie daje kolo 14 V na wolnych obrotach. Pewnie padl regulator napiecia.

Dokładnie... albo jedna z diod się przepaliła...
Offline
Avatar użytkownika

marcinpsk

Ekspert

  • Posty: 1383
  • Dołączył(a): 2008-07-01, 12:35
  • Imię: abc
  • Silnik: --- wybierz ---
  • Województwo: Mazowieckie

Post2009-06-15, 21:58

sebox napisał(a):
marcinpsk napisał(a):
przemo79 napisał(a):a paseczek nie piszczy od wspomagania?


Nie ma czegos takiego w astrze g .
Jak lampka ladowania sie swieci to wina alternatora. Najwyrazniej nie daje kolo 14 V na wolnych obrotach. Pewnie padl regulator napiecia.

Dokładnie... albo jedna z diod się przepaliła...


Regulator napiecia to jest wlasnie kilka diod ;)
Następna strona



Powrót do Pb

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości