Teraz jest 2016-07-23, 12:05


Nie kręci - cisza

Moderatorzy: Michau, Pstry, Marcin, Binio

  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

Dolphin

Forumowicz

  • Posty: 1314
  • Dołączył(a): 2008-05-11, 11:13
  • Lokalizacja: Śląsk
  • Imię: Adam
  • Silnik: X14XE
  • KM: 90
  • Województwo: Śląskie

Nie kręci - cisza

Post2009-08-06, 10:05

Mam mały problem przy odpalaniu silnika. Po przekręceniu kluczyka wszystkie kontrolki świecą normalnie, ale silnik nie odpala - w ogóle nie kręci, zupełna cisza (tak, jakby aku był odpięty). Na popych odpala bez problemu - czyli będzie to coś z rozrusznikiem? Losowo jednak odpali, ale coraz częściej nie kręci w ogóle. Przedwczoraj raz, wczoraj już dwa razy no i dzisiaj przed robotą to samo. Jeśli ktoś zna problem i może mnie nakierować, to będę bardzo wdzięczny - jakoś nie uśmiecha mi się pchanie auta dziennie przed robotą o 5:30 rano, heh :D

Nie znalazłem takiego tematu na forum - jeśli jednak jest, to ogromne sorry i proszę o wskazanie oraz usunięcie mojego.

GRZEGORZ

2009-08-06, 10:13

Offline
Avatar użytkownika

shakal_ek

Forumowicz

  • Posty: 226
  • Dołączył(a): 2008-08-14, 19:19
  • Lokalizacja: RDE
  • Imię: Kamil
  • Silnik: Y17DT
  • Województwo: Podkarpackie
  • Garaż: ASTRA G [ShAkAl_ek]

Post2009-08-06, 10:13

Rozrusznik:)...szczotki,bendiks ;)...mialem to samo! tak mysle ze to to!!
Offline
Avatar użytkownika

DarekG

Forumowicz

  • Posty: 1290
  • Dołączył(a): 2008-09-24, 08:23
  • Lokalizacja: Rawa Mazowiecka
  • Imię: Darek
  • Silnik: --- wybierz ---
  • GG: Posiadam
  • Telefon: Galaxy S3 Mini
  • Województwo: Łódzkie

Post2009-08-06, 10:16

Tak jak pisze shakal_ek, rozrusznikowi coś tam wysiada :kwasny:
Offline
Avatar użytkownika

Dolphin

Forumowicz

  • Posty: 1314
  • Dołączył(a): 2008-05-11, 11:13
  • Lokalizacja: Śląsk
  • Imię: Adam
  • Silnik: X14XE
  • KM: 90
  • Województwo: Śląskie

Post2009-08-06, 10:33

No tak, problem jest z rozrusznikiem, tylko nie wiem dokładnie co - silnik w ogóle nie kręci i nie wydaje żadnego dźwięku - kompletna cisza. Z tego co mówicie, to będą to szczotki - w sobotę będę działał i dam znać oraz odpowiednio rozleję piwo do kufli :spoko:
Ostatnio edytowano 2009-08-06, 10:33 przez Dolphin, łącznie edytowano 1 raz
Offline
Avatar użytkownika

skomi

Przyjaciel

  • Posty: 153
  • Dołączył(a): 2009-05-27, 17:31
  • Lokalizacja: Skierniewice
  • Imię: Tomek
  • Silnik: Y17DT
  • KM: 145
  • GG: 7390809
  • Województwo: Łódzkie
  • Garaż: Bora Variant TDI

Post2009-08-06, 10:41

Jeżeli byłyby to szczotki powinieneś słyszeć "pykanie" (wyrzucanie bendiksa), na początek sprawdziłbym przewody wysokiego napięcia, obstawiam przewody lub elektro-włącznik.
Offline
Avatar użytkownika

Dolphin

Forumowicz

  • Posty: 1314
  • Dołączył(a): 2008-05-11, 11:13
  • Lokalizacja: Śląsk
  • Imię: Adam
  • Silnik: X14XE
  • KM: 90
  • Województwo: Śląskie

Post2009-08-06, 10:44

Jeżeli byłyby to szczotki powinieneś słyszeć "pykanie" (wyrzucanie bendiksa)


No właśnie o tym samym pomyślałem - powinno być coś słyszalne, a tymczasem jest kompletna cisza. Będę działał :spoko:
Offline
Avatar użytkownika

Marcin

VIP

  • Posty: 3536
  • Dołączył(a): 2009-01-30, 16:56
  • Lokalizacja: Srokowo
  • Imię: Marcin
  • Silnik: X16XEL
  • KM: 101
  • GG: 7473491
  • Telefon: Samsung Galaxy S III
  • Województwo: Warmińsko-Mazurskie
  • Ostrzeżenia: 9

Post2009-08-06, 11:16

jesli szczotki to na pewno slychac cykanie jakby cos zaskakiwalo, ale nie do konca. Moze napiecie Ci sie obluzowalo i raz zaskakuje raz nie, w poprzednim aucie tak wlasnie mialem, choc i te elektro-cos moze nie odskakiwac :)
Offline
Avatar użytkownika

zen

Forumowicz

  • Posty: 676
  • Dołączył(a): 2008-11-15, 15:52
  • Lokalizacja: Poznan/Pniewy
  • Imię: ZENek
  • Silnik: X16XEL
  • KM: ciągle niedosyt
  • GG: 7701773
  • Województwo: Wielkopolskie
  • Garaż: asia by zen86

Post2009-08-06, 11:40

tez tak mi sie zdazylo dwa razy. Pomogło puknięcie czymś w rozrusznik.
Następna strona



Powrót do Pb

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości