Teraz jest 2016-05-29, 04:43


Brak mocy - isuzu

Moderatorzy: Michau, Pstry, Marcin, Binio

  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

Palermo

Forumowicz

  • Posty: 181
  • Dołączył(a): 2010-05-31, 09:36
  • Lokalizacja: Opole
  • Imię: Przemek
  • Silnik: Y17DT
  • KM: 75
  • GG: 8188961
  • Województwo: Opolskie

Re: Brak mocy - isuzu

Post2010-06-01, 06:55

Ja miałem podobny problem co Ty.Mam Astre 1.7TDI z silnikiem isuzu 75PS. Przy wyprzedzaniu nie mailem mocy ,nie biora pod uwage ze powyzej zawsze zalaczala sie turbinka ok2000obr/min. pojechalem do serwisu Opla gdzie pod komputerem stwierdzili ze mam zapchane wtriskiwacze i astra nie dostaje tej drugiej dawki paliwa.okazało sie to prawda ,zalecali mi wymiane wtryskiwaczy ale z racji tej ze jeden jest w graniczach kosztów ok 1000zł to dałem sobnie spokój. Znajomy polecił mi mechanika w którym dokonuja czyszczenia bezpośrednio na samochodzie, kosztowało mnie to bagatela 250zł. i pomogło astra jak nigdy zaczeła ciągnąć. ale nie trawało to dlugo bo po jakims krotkim czasie znow bylo to samo. wkurzylem sie jadac z reklamacja po czym stwierdzili ze padl mi przeplywomierz powietrza koszt 350zł i do teraz po wymianie astra jezdzi jak nalezy ,fajnie ciagnie i nie boje sie wyprzedzac jak poprzednio jak auto nie mialo mocy. Jestem zadowolony choc nie była to tania inwestycja ale pomocna . Wiec sproboj podejsc z tej strony moze bedzie OK.Pozdrawiam

GRZEGORZ

2010-06-01, 13:54

Offline

misiek2424

Forumowicz

  • Posty: 63
  • Dołączył(a): 2009-08-22, 11:57
  • Lokalizacja: gniezno
  • Imię: misiek
  • Silnik: Y17DT
  • KM: 75
  • GG: 4387952
  • Województwo: Wielkopolskie

Re: Brak mocy - isuzu

Post2010-06-01, 13:54

mowisz ze wtryski były przytkane musze znalezc w okolicy kogos kto mi to sprawdzi i zdiagnozuje narzie dziekuje ale czekam na inne sugestie
Offline
Avatar użytkownika

Palermo

Forumowicz

  • Posty: 181
  • Dołączył(a): 2010-05-31, 09:36
  • Lokalizacja: Opole
  • Imię: Przemek
  • Silnik: Y17DT
  • KM: 75
  • GG: 8188961
  • Województwo: Opolskie

Re: Brak mocy - isuzu

Post2010-06-02, 06:35

okey to jak uda Ci sie cokolwiek załatwic to potem daj znac co Ci zdiagnozowali .Powodzenia i pozdrawiam
Offline

misiek2424

Forumowicz

  • Posty: 63
  • Dołączył(a): 2009-08-22, 11:57
  • Lokalizacja: gniezno
  • Imię: misiek
  • Silnik: Y17DT
  • KM: 75
  • GG: 4387952
  • Województwo: Wielkopolskie

Re: Brak mocy - isuzu

Post2010-06-02, 13:44

a powiedz jeszcze jakie były u ciebie objawy braku mocy
Offline
Avatar użytkownika

Palermo

Forumowicz

  • Posty: 181
  • Dołączył(a): 2010-05-31, 09:36
  • Lokalizacja: Opole
  • Imię: Przemek
  • Silnik: Y17DT
  • KM: 75
  • GG: 8188961
  • Województwo: Opolskie

Re: Brak mocy - isuzu

Post2010-06-05, 08:06

wiecej objaw nie zaobserwowałem wiec chyba to wszystko.Pozdrawiam
Offline

Paulyester

  • Posty: 2
  • Dołączył(a): 2010-05-28, 17:03

Re: Brak mocy - isuzu

Post2010-06-06, 18:56

Mat, nie wiem czy rozwiązałeś ten problem w każdym razie z opisu wynika że miałem taki sam problem. Mój znajomy mechanik zdiagnozował go tak, że trefny był pedał gazu. On ma w sobie jakiś układ elektroniczny zwany potencjometrem. Oddaliśmy ten pedał do elektronika, który przy nim pogrzebał i naprawił. Podobno to stały problem tych modeli (firmy Hella). Wymieniony został też przepływomierz. Efekt jest taki, że auto hula jak nowe, wróciła radość z jazdy no i bezpieczeństwo na drodze. Koszt naprawy wyniósł 420 zł. Napisz czy u Ciebie pomogło.
Offline

pinio-78

Początkujący

  • Posty: 37
  • Dołączył(a): 2009-11-09, 13:48
  • Imię: Piotrek
  • Silnik: Y17DT
  • Województwo: Podkarpackie

Re: Brak mocy - isuzu

Post2010-06-08, 08:00

Kilka postów wcześniej koledzy pytają jaki czujnik zalozylem - Kupiłem używkę oryginał.
Offline

misiek2424

Forumowicz

  • Posty: 63
  • Dołączył(a): 2009-08-22, 11:57
  • Lokalizacja: gniezno
  • Imię: misiek
  • Silnik: Y17DT
  • KM: 75
  • GG: 4387952
  • Województwo: Wielkopolskie

Re: Brak mocy - isuzu

Post2010-06-08, 13:55

kolego Paulyester
a jakie były u ciebie objawy i jak doszliscie do tego ze to pedał jest uszkodzony
Poprzednia stronaNastępna strona



Powrót do ON

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron