Teraz jest 2016-07-24, 09:41


aktywacja pilota/kluczyka

Moderatorzy: Michau, Pstry, Marcin, Binio

  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

Marcovip

Boss regionalny

  • Posty: 1303
  • Dołączył(a): 2008-07-05, 14:06
  • Lokalizacja: Krotoszyn
  • Imię: Marek
  • Silnik: --- wybierz ---
  • GG: 4123601
  • Województwo: Wielkopolskie
  • Garaż: Asterki by Marcovip

Post2009-01-21, 00:31

Czy ktoś ma instrukcję obsługi do autoalarmu Cobra , montowanym seryjnie w Oplu Astrze II 2000r. Ewentualnie interesowałyby mnie porady, jak sobie radzic z nim w sytuacjach kryzysowych, np. samozałączenie i awaria pilota, reset, odblokowanie awaryjne itp.
Z góry dziękuję.

GRZEGORZ

2009-01-21, 05:07

Offline
Avatar użytkownika

wesol

Forumowicz

  • Posty: 4092
  • Dołączył(a): 2008-05-05, 22:03
  • Lokalizacja: Goleniów

Post2009-01-21, 05:07

Cos mi swita ze chyba na elektrodzie bylo o tym alarmie i nie tylko. Tam szukaj.
Offline

adams

Forumowicz

  • Posty: 1513
  • Dołączył(a): 2009-04-12, 20:41
  • Imię: Adam
  • Silnik: --- wybierz ---
  • Województwo: Mazowieckie

Post2009-04-12, 22:01

Panowie a jak nie mam pilota w kluczyku i dokupiłbym taki używany na allegro to mogę go jakoś zaprogramować czy muszę jeszcze wymienić jakiś moduł/sterownik? Męczy mnie otwieranie auta kluczykiem po ciemku...
Offline
Avatar użytkownika

wesol

Forumowicz

  • Posty: 4092
  • Dołączył(a): 2008-05-05, 22:03
  • Lokalizacja: Goleniów

Post2009-04-13, 08:48

muszis zmiec komplet- modul oraz kluczyck( kluczyki) i to wpakowac do auta. Troche kosztowen i radze dokupic sobie jakis zwykle sterowanie z pilota na allegro i dolzych do auta. Ja w golfie tak zrobilem bo mialem centrala z kluczyka i byl coprawda juz zamontowany nieoryginalny odbiornik radiowy i jeden pilot juz rozklekotany wie cpostanowilem wymienic caly ten uklad radiowy i za 80 zl mam teraz wszytsko jak trzeba. Oczewiscie nie jest to zamkniete w jednej puszcze w kluczyku tylko jako breloczek ale mi to wystarcza.
Offline

adams

Forumowicz

  • Posty: 1513
  • Dołączył(a): 2009-04-12, 20:41
  • Imię: Adam
  • Silnik: --- wybierz ---
  • Województwo: Mazowieckie

Post2009-04-13, 09:36

Na allegro można kupić moduł + 2 piloty za 150 zł.Pytanie czy to wystarczy podpiąć w miejsce starego modułu (tego obok prawej nogi pasażera)? Czy trzeba jeszcze coś przerabiać? Aktualnie mam centralny ale w kluczyku a nie w pilocie...
Offline
Avatar użytkownika

wesol

Forumowicz

  • Posty: 4092
  • Dołączył(a): 2008-05-05, 22:03
  • Lokalizacja: Goleniów

Post2009-04-13, 15:42

wpiac i podac programowaniu a do tego potrzbny jest car pass od twojego auta no i tech 2 oryginalny z aso.
Offline

adams

Forumowicz

  • Posty: 1513
  • Dołączył(a): 2009-04-12, 20:41
  • Imię: Adam
  • Silnik: --- wybierz ---
  • Województwo: Mazowieckie

Post2009-04-14, 11:27

problem w tym ze nie mam car pass i w sumie po co to jak mi nie chodzi o imobilaizer tylko o pilot do centralnego? Myslalem ze to tylko do imo potrzebne...
Offline
Avatar użytkownika

wesol

Forumowicz

  • Posty: 4092
  • Dołączył(a): 2008-05-05, 22:03
  • Lokalizacja: Goleniów

Post2009-04-14, 12:22

car pass jest poto zeby dorobic grot, dorobic pastylke immo i dorobic pilota radiowego ( dorzucic do auta) oraz do innych bajerow jak radio zmieniarka. Kluczyk to rzy rzeczy osobne: grot, immo, pilot.
Poprzednia stronaNastępna strona



Powrót do Układ elektryczny

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości