aktywacja pilota/kluczyka

Moderatorzy: Michau, Pstry, Marcin, Binio

aktywacja pilota/kluczyka

przez maciek » 2009-01-15, 19:37

jak w temacie... mam centralny zamek ale działa tylko przekręcają klczyk w zamku, natomiast przez przyciski na kluczyku nie działa... dioda sie świeci ale nie działa, podobno trzeba jakoś to aktywowac przez wcisniecie na zapłonie i bedzie działać, wie ktos dokładnie jak to trzeba czynić?? próbowałem na zapłonie wcisnąć przycisk z kluczyka to drzwi sie raz zamykaja i od razu otwieraja i tyle... zamykanie i otwieranie drzwi z przycisków dalej nie działa...

pomoże ktoś???? :/
Obrazek

Przyjaciel
Avatar użytkownika
 
Posty: 512
Dołączył(a): 2008-04-29, 09:45
Lokalizacja: Kraków
Imię: Maciek
Silnik: X16XEL
Województwo: Małopolskie

przez GRZEGORZ » 2009-01-15, 19:55

Polecamy Wam:

GRZEGORZ

 

przez smq » 2009-01-15, 19:55

Hmmm no właśnie tak się synchronizuje. Po włączeniu zapłonu w ciągu 30sek wciskasz i drzwi się zamykają i otwierają, dalej powinno być już ok. Działa skoro piszesz, że tak właśnie się zrobiło więc nie wiem gdzie problem.

[ Dodano: 2009-01-15, 19:56 ]
U mnie było tak że nie łapał za każdym razem, właściwie częściej nie łapał niż łapał, ale wtedy dioda albo się nie zapalała albo na zupełnie krótko błysnęła. Pomogło wyjęcie baterii i podgięcie styków.

VIP
Avatar użytkownika
 
Posty: 5161
Dołączył(a): 2008-05-28, 20:27
Lokalizacja: Szczecin
Imię: Kamil
Silnik: X16XEL
KM: 101
Województwo: Zachodniopomorskie

przez rfilo » 2009-01-15, 21:29

Obrazek
Obrazek

Była ASTRA 2.0DTI 101KM----->>>>> Jest Mondeo MK3 2.0 145KM
http://www.astra-g.pl/viewtopic.php?f=83&t=18188

Przyjaciel
Avatar użytkownika
 
Posty: 1003
Dołączył(a): 2008-10-10, 20:11
Lokalizacja: Świńskie Miasteczko
Imię: Rafalski
Silnik: --- wybierz ---
KM: 140 bandziorów
GG: 1073818
Telefon: SGS 3
Województwo: Śląskie

przez maciek » 2009-01-15, 23:30

pogrzebałem w pilocie, ponaginałem styki i działa :mrgreen: i pomysleć że przez taka pierdołe 2 lata sie męczyłem z zamykaniem kluczykiem :mrgreen:

smq, rfilo, oczywiście + za pomoc, temat można zamknąć ;)
Obrazek

Przyjaciel
Avatar użytkownika
 
Posty: 512
Dołączył(a): 2008-04-29, 09:45
Lokalizacja: Kraków
Imię: Maciek
Silnik: X16XEL
Województwo: Małopolskie

przez Lo3eK » 2009-01-17, 15:12

Ja zrobiłem jeszcze inaczej Miedzy baterie a wieczko wsadziłem poskładaną karteczkę zeby dociskała troszke mocniej baterie do płytki Bo gdzieś tam są styki które czasami nie łączą, Ale od zastosowania papierkowego motywu wszystko działa jak należy :)

Klubowicz
Avatar użytkownika
 
Posty: 999
Dołączył(a): 2008-05-23, 21:36
Lokalizacja: Stalowa Wola
Imię: Maciek
Silnik: X16XEL
KM: 101
GG: 673179
Województwo: Podkarpackie
Garaż: Astra G 1.6 16v Caravan Lo3eK

przez wesol » 2009-01-17, 20:30

A nie lepiej zrobic takjak jest oryginalnei czyli polutowac to. Jak juz puscily luty to mozna dolozyc troszke cyny i kalafoni i mamay spokoj na lata.
NIE POMAGAM NA PW ANI NIE ODPISUJE NA ZAPYTANIA!!

Forumowicz
Avatar użytkownika
 
Posty: 3583
Dołączył(a): 2008-05-05, 22:03
Lokalizacja: Goleniów

przez Lo3eK » 2009-01-18, 15:38

wesol, tak też zrobiłem (tzn zrobił mi to gościu który zajmuje sie elektroniką), nawet dwa razy (dwa razy inny) i po dwóch dniach wszystko wracało do normy :/. A jak wsadziłem papierek wszystko jest oki :) może prostackie rozwiązanie ale zdaje egzamin i nie widać tego z zewnątrz ;)

Klubowicz
Avatar użytkownika
 
Posty: 999
Dołączył(a): 2008-05-23, 21:36
Lokalizacja: Stalowa Wola
Imię: Maciek
Silnik: X16XEL
KM: 101
GG: 673179
Województwo: Podkarpackie
Garaż: Astra G 1.6 16v Caravan Lo3eK

przez wesol » 2009-01-18, 18:36

Trzeba wszystkie luty dal pewnosci poprawic a nie tylko te od tego "krzeselka" co trzyma bateryjke.
NIE POMAGAM NA PW ANI NIE ODPISUJE NA ZAPYTANIA!!

Forumowicz
Avatar użytkownika
 
Posty: 3583
Dołączył(a): 2008-05-05, 22:03
Lokalizacja: Goleniów

przez Marcovip » 2009-01-21, 00:31

Czy ktoś ma instrukcję obsługi do autoalarmu Cobra , montowanym seryjnie w Oplu Astrze II 2000r. Ewentualnie interesowałyby mnie porady, jak sobie radzic z nim w sytuacjach kryzysowych, np. samozałączenie i awaria pilota, reset, odblokowanie awaryjne itp.
Z góry dziękuję.

Boss regionalny
Avatar użytkownika
 
Posty: 1274
Dołączył(a): 2008-07-05, 14:06
Lokalizacja: Krotoszyn
Imię: Marek
Silnik: --- wybierz ---
GG: 4123601
Województwo: Wielkopolskie
Garaż: Asterki by Marcovip

przez wesol » 2009-01-21, 05:07

Cos mi swita ze chyba na elektrodzie bylo o tym alarmie i nie tylko. Tam szukaj.
NIE POMAGAM NA PW ANI NIE ODPISUJE NA ZAPYTANIA!!

Forumowicz
Avatar użytkownika
 
Posty: 3583
Dołączył(a): 2008-05-05, 22:03
Lokalizacja: Goleniów

przez adams » 2009-04-12, 22:01

Panowie a jak nie mam pilota w kluczyku i dokupiłbym taki używany na allegro to mogę go jakoś zaprogramować czy muszę jeszcze wymienić jakiś moduł/sterownik? Męczy mnie otwieranie auta kluczykiem po ciemku...

Forumowicz
Avatar użytkownika
 
Posty: 1400
Dołączył(a): 2009-04-12, 20:41
Lokalizacja: Warszawa
Imię: Adams
Silnik: Y17DT
KM: ZA MAŁO!
Województwo: Mazowieckie

przez wesol » 2009-04-13, 08:48

muszis zmiec komplet- modul oraz kluczyck( kluczyki) i to wpakowac do auta. Troche kosztowen i radze dokupic sobie jakis zwykle sterowanie z pilota na allegro i dolzych do auta. Ja w golfie tak zrobilem bo mialem centrala z kluczyka i byl coprawda juz zamontowany nieoryginalny odbiornik radiowy i jeden pilot juz rozklekotany wie cpostanowilem wymienic caly ten uklad radiowy i za 80 zl mam teraz wszytsko jak trzeba. Oczewiscie nie jest to zamkniete w jednej puszcze w kluczyku tylko jako breloczek ale mi to wystarcza.
NIE POMAGAM NA PW ANI NIE ODPISUJE NA ZAPYTANIA!!

Forumowicz
Avatar użytkownika
 
Posty: 3583
Dołączył(a): 2008-05-05, 22:03
Lokalizacja: Goleniów

przez adams » 2009-04-13, 09:36

Na allegro można kupić moduł + 2 piloty za 150 zł.Pytanie czy to wystarczy podpiąć w miejsce starego modułu (tego obok prawej nogi pasażera)? Czy trzeba jeszcze coś przerabiać? Aktualnie mam centralny ale w kluczyku a nie w pilocie...

Forumowicz
Avatar użytkownika
 
Posty: 1400
Dołączył(a): 2009-04-12, 20:41
Lokalizacja: Warszawa
Imię: Adams
Silnik: Y17DT
KM: ZA MAŁO!
Województwo: Mazowieckie

przez wesol » 2009-04-13, 15:42

wpiac i podac programowaniu a do tego potrzbny jest car pass od twojego auta no i tech 2 oryginalny z aso.
NIE POMAGAM NA PW ANI NIE ODPISUJE NA ZAPYTANIA!!

Forumowicz
Avatar użytkownika
 
Posty: 3583
Dołączył(a): 2008-05-05, 22:03
Lokalizacja: Goleniów

przez adams » 2009-04-14, 11:27

problem w tym ze nie mam car pass i w sumie po co to jak mi nie chodzi o imobilaizer tylko o pilot do centralnego? Myslalem ze to tylko do imo potrzebne...

Forumowicz
Avatar użytkownika
 
Posty: 1400
Dołączył(a): 2009-04-12, 20:41
Lokalizacja: Warszawa
Imię: Adams
Silnik: Y17DT
KM: ZA MAŁO!
Województwo: Mazowieckie

Następna strona

Kto przegląda forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: djplatyn i 2 gości