Teraz jest 2016-02-06, 09:57


aktywacja pilota/kluczyka

Moderatorzy: Michau, Pstry, Marcin, Binio

  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

maciek

Przyjaciel

  • Posty: 522
  • Dołączył(a): 2008-04-29, 09:45
  • Lokalizacja: Kraków
  • Imię: Maciek
  • Silnik: X16XEL
  • Województwo: Małopolskie

aktywacja pilota/kluczyka

Post2009-01-15, 19:37

jak w temacie... mam centralny zamek ale działa tylko przekręcają klczyk w zamku, natomiast przez przyciski na kluczyku nie działa... dioda sie świeci ale nie działa, podobno trzeba jakoś to aktywowac przez wcisniecie na zapłonie i bedzie działać, wie ktos dokładnie jak to trzeba czynić?? próbowałem na zapłonie wcisnąć przycisk z kluczyka to drzwi sie raz zamykaja i od razu otwieraja i tyle... zamykanie i otwieranie drzwi z przycisków dalej nie działa...

pomoże ktoś???? :/

GRZEGORZ

2009-01-15, 19:55

Offline
Avatar użytkownika

smq

VIP

  • Posty: 5161
  • Dołączył(a): 2008-05-28, 20:27
  • Lokalizacja: Szczecin
  • Imię: Kamil
  • Silnik: X16XEL
  • KM: 101
  • Województwo: Zachodniopomorskie

Post2009-01-15, 19:55

Hmmm no właśnie tak się synchronizuje. Po włączeniu zapłonu w ciągu 30sek wciskasz i drzwi się zamykają i otwierają, dalej powinno być już ok. Działa skoro piszesz, że tak właśnie się zrobiło więc nie wiem gdzie problem.

[ Dodano: 2009-01-15, 19:56 ]
U mnie było tak że nie łapał za każdym razem, właściwie częściej nie łapał niż łapał, ale wtedy dioda albo się nie zapalała albo na zupełnie krótko błysnęła. Pomogło wyjęcie baterii i podgięcie styków.
Offline
Avatar użytkownika

rfilo

Przyjaciel

  • Posty: 1004
  • Dołączył(a): 2008-10-10, 20:11
  • Lokalizacja: Świńskie Miasteczko
  • Imię: Rafalski
  • Silnik: --- wybierz ---
  • KM: 140 bandziorów
  • GG: 1073818
  • Telefon: SGS 3
  • Województwo: Śląskie

Post2009-01-15, 21:29

Offline
Avatar użytkownika

maciek

Przyjaciel

  • Posty: 522
  • Dołączył(a): 2008-04-29, 09:45
  • Lokalizacja: Kraków
  • Imię: Maciek
  • Silnik: X16XEL
  • Województwo: Małopolskie

Post2009-01-15, 23:30

pogrzebałem w pilocie, ponaginałem styki i działa :mrgreen: i pomysleć że przez taka pierdołe 2 lata sie męczyłem z zamykaniem kluczykiem :mrgreen:

smq, rfilo, oczywiście + za pomoc, temat można zamknąć ;)
Offline
Avatar użytkownika

Lo3eK

Klubowicz

  • Posty: 999
  • Dołączył(a): 2008-05-23, 21:36
  • Lokalizacja: Stalowa Wola
  • Imię: Maciek
  • Silnik: X16XEL
  • KM: 101
  • GG: 673179
  • Województwo: Podkarpackie
  • Garaż: Astra G 1.6 16v Caravan Lo3eK

Post2009-01-17, 15:12

Ja zrobiłem jeszcze inaczej Miedzy baterie a wieczko wsadziłem poskładaną karteczkę zeby dociskała troszke mocniej baterie do płytki Bo gdzieś tam są styki które czasami nie łączą, Ale od zastosowania papierkowego motywu wszystko działa jak należy :)
Offline
Avatar użytkownika

wesol

Forumowicz

  • Posty: 3991
  • Dołączył(a): 2008-05-05, 22:03
  • Lokalizacja: Goleniów

Post2009-01-17, 20:30

A nie lepiej zrobic takjak jest oryginalnei czyli polutowac to. Jak juz puscily luty to mozna dolozyc troszke cyny i kalafoni i mamay spokoj na lata.
Offline
Avatar użytkownika

Lo3eK

Klubowicz

  • Posty: 999
  • Dołączył(a): 2008-05-23, 21:36
  • Lokalizacja: Stalowa Wola
  • Imię: Maciek
  • Silnik: X16XEL
  • KM: 101
  • GG: 673179
  • Województwo: Podkarpackie
  • Garaż: Astra G 1.6 16v Caravan Lo3eK

Post2009-01-18, 15:38

wesol, tak też zrobiłem (tzn zrobił mi to gościu który zajmuje sie elektroniką), nawet dwa razy (dwa razy inny) i po dwóch dniach wszystko wracało do normy :/. A jak wsadziłem papierek wszystko jest oki :) może prostackie rozwiązanie ale zdaje egzamin i nie widać tego z zewnątrz ;)
Offline
Avatar użytkownika

wesol

Forumowicz

  • Posty: 3991
  • Dołączył(a): 2008-05-05, 22:03
  • Lokalizacja: Goleniów

Post2009-01-18, 18:36

Trzeba wszystkie luty dal pewnosci poprawic a nie tylko te od tego "krzeselka" co trzyma bateryjke.
Offline
Avatar użytkownika

Marcovip

Boss regionalny

  • Posty: 1286
  • Dołączył(a): 2008-07-05, 14:06
  • Lokalizacja: Krotoszyn
  • Imię: Marek
  • Silnik: --- wybierz ---
  • GG: 4123601
  • Województwo: Wielkopolskie
  • Garaż: Asterki by Marcovip

Post2009-01-21, 00:31

Czy ktoś ma instrukcję obsługi do autoalarmu Cobra , montowanym seryjnie w Oplu Astrze II 2000r. Ewentualnie interesowałyby mnie porady, jak sobie radzic z nim w sytuacjach kryzysowych, np. samozałączenie i awaria pilota, reset, odblokowanie awaryjne itp.
Z góry dziękuję.
Offline
Avatar użytkownika

wesol

Forumowicz

  • Posty: 3991
  • Dołączył(a): 2008-05-05, 22:03
  • Lokalizacja: Goleniów

Post2009-01-21, 05:07

Cos mi swita ze chyba na elektrodzie bylo o tym alarmie i nie tylko. Tam szukaj.
Offline

adams

Forumowicz

  • Posty: 1494
  • Dołączył(a): 2009-04-12, 20:41
  • Imię: Adam
  • Silnik: --- wybierz ---
  • Województwo: Mazowieckie

Post2009-04-12, 22:01

Panowie a jak nie mam pilota w kluczyku i dokupiłbym taki używany na allegro to mogę go jakoś zaprogramować czy muszę jeszcze wymienić jakiś moduł/sterownik? Męczy mnie otwieranie auta kluczykiem po ciemku...
Offline
Avatar użytkownika

wesol

Forumowicz

  • Posty: 3991
  • Dołączył(a): 2008-05-05, 22:03
  • Lokalizacja: Goleniów

Post2009-04-13, 08:48

muszis zmiec komplet- modul oraz kluczyck( kluczyki) i to wpakowac do auta. Troche kosztowen i radze dokupic sobie jakis zwykle sterowanie z pilota na allegro i dolzych do auta. Ja w golfie tak zrobilem bo mialem centrala z kluczyka i byl coprawda juz zamontowany nieoryginalny odbiornik radiowy i jeden pilot juz rozklekotany wie cpostanowilem wymienic caly ten uklad radiowy i za 80 zl mam teraz wszytsko jak trzeba. Oczewiscie nie jest to zamkniete w jednej puszcze w kluczyku tylko jako breloczek ale mi to wystarcza.
Offline

adams

Forumowicz

  • Posty: 1494
  • Dołączył(a): 2009-04-12, 20:41
  • Imię: Adam
  • Silnik: --- wybierz ---
  • Województwo: Mazowieckie

Post2009-04-13, 09:36

Na allegro można kupić moduł + 2 piloty za 150 zł.Pytanie czy to wystarczy podpiąć w miejsce starego modułu (tego obok prawej nogi pasażera)? Czy trzeba jeszcze coś przerabiać? Aktualnie mam centralny ale w kluczyku a nie w pilocie...
Offline
Avatar użytkownika

wesol

Forumowicz

  • Posty: 3991
  • Dołączył(a): 2008-05-05, 22:03
  • Lokalizacja: Goleniów

Post2009-04-13, 15:42

wpiac i podac programowaniu a do tego potrzbny jest car pass od twojego auta no i tech 2 oryginalny z aso.
Offline

adams

Forumowicz

  • Posty: 1494
  • Dołączył(a): 2009-04-12, 20:41
  • Imię: Adam
  • Silnik: --- wybierz ---
  • Województwo: Mazowieckie

Post2009-04-14, 11:27

problem w tym ze nie mam car pass i w sumie po co to jak mi nie chodzi o imobilaizer tylko o pilot do centralnego? Myslalem ze to tylko do imo potrzebne...
Następna strona



Powrót do Układ elektryczny

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot], Kaluz i 2 gości