Regulacja lampy przedniej

Moderatorzy: Michau, Pstry, Marcin, Binio

Regulacja lampy przedniej

przez b3ny89 » 2011-03-15, 11:49

Witam, otóż mam problem. Kupiłem nowe lampy przednie, zamienniki, po wymianie pojechałem na stację diagnostyczną, żeby mi ustawili światła. Okazało się, że z prawą wszystko w porządku, ale w lewej nie działa ustawianie w poziomie, a lampa trochę bije na lewo i oślepia jadących z przeciwka. Macie jakiś pomysł co może być z tą regulacją? Może coś wypadło? Miał ktoś podobny problem?



 
Posty: 3
Dołączył(a): 2011-02-23, 16:13
Imię: Michał
Silnik: X16SZR
KM: 75
GG: 1924907
Województwo: Śląskie

przez GRZEGORZ » 2011-03-15, 17:02

Polecamy Wam:

GRZEGORZ

 

Re: Regulacja lampy przedniej

przez No.186 » 2011-03-15, 17:02

Jeśli to chiński zamiennik firmy Depo lub FK to tak się zdarza że są problemy z regulacją. Poprostu niska cena pociąga za sobą niską jakość.
Przesiadka na Signuma V6 w automacie :)

Forumowicz
Avatar użytkownika
 
Posty: 609
Dołączył(a): 2009-09-05, 11:55
Lokalizacja: Ostrołęka
Imię: Artur
Silnik: Z32SE
KM: 211
Województwo: Mazowieckie
Garaż: Z18XE

Re: Regulacja lampy przedniej

przez daro » 2011-03-15, 22:09

ja raz w nowej lampie musiałem przepinać przewody w kostce bo nie działała reg wysokosci swiateł (żle zamontowane fabrycznie).Fakt ze był to zamiennik i nawet nie drogi ale ...
W twoim przypadku pewnie odbłysnik nie jest połaczony z śrubą nastawczą.Jak masz paragon to jedź i oddaj albo niech wymianią na inny a ten niech sobie reklamują.
daro

Forumowicz
Avatar użytkownika
 
Posty: 294
Dołączył(a): 2010-12-09, 18:12
Lokalizacja: Rzeszów Tyczyn
Imię: Darek
Silnik: X16XEL
KM: 100
GG: 5901159
Województwo: Podkarpackie
Garaż: ASTRA G daro

Re: Regulacja lampy przedniej

przez No.186 » 2011-03-15, 22:47

Elektryczną regulację realizują silniczki regulacji które nie są kompletowane z żadnymi lampami,(silniczki są fabryczne opla) więc niewiem jak mogłeś przepinać przewody i po co?
Ja też miałem problem z ustawieniem swoich lampek ale jakoś się udało.
Przesiadka na Signuma V6 w automacie :)

Forumowicz
Avatar użytkownika
 
Posty: 609
Dołączył(a): 2009-09-05, 11:55
Lokalizacja: Ostrołęka
Imię: Artur
Silnik: Z32SE
KM: 211
Województwo: Mazowieckie
Garaż: Z18XE

Re: Regulacja lampy przedniej

przez Pirek » 2011-03-19, 19:09

Zajżyj przez otwór w obudowie na żarówkę bo może ta śróba wypadła z gniazda bo ona taką kulkę chyba ma na końcu

Forumowicz
Avatar użytkownika
 
Posty: 196
Dołączył(a): 2010-10-02, 15:52
Lokalizacja: Bolesławiec Leśny
Imię: Michał
Silnik: Z18XE
KM: 125
GG: 2209385
Telefon: e51
Województwo: Mazowieckie

Re: Regulacja lampy przedniej

przez KoBarT » 2011-11-19, 18:28

Podepnę się pod temat, dzisiaj chciałem ustawić swoje lampy bo prawa bije za nisko i się okazało, że nie działa ustawianie lamp w pionie na żadnej lampie. Prawa ma klejone górne mocowania i brak dolnego, lewa trzyma się dobrze. Dodam, że regulacja elektryczna działa prawidłowo.

Forumowicz
Avatar użytkownika
 
Posty: 1073
Dołączył(a): 2011-08-24, 18:33
Lokalizacja: Warszawa, Łask
Imię: Bartosz
Silnik: Y17DT
KM: 75
GG: 8935387
Telefon: Mam
Województwo: Mazowieckie
Garaż: Black Sapphire by KoBarT - Łódzkie fele 17" :)

Re: Regulacja lampy przedniej

przez KoBarT » 2011-12-10, 09:08

Nikt nie wie gdzie mam szukać usterki jak mi nie działa ręczne ustawianie lampy?? Może przed ustawianiem trzeba odłączyć i wyjąć silniki elektryczne?

Forumowicz
Avatar użytkownika
 
Posty: 1073
Dołączył(a): 2011-08-24, 18:33
Lokalizacja: Warszawa, Łask
Imię: Bartosz
Silnik: Y17DT
KM: 75
GG: 8935387
Telefon: Mam
Województwo: Mazowieckie
Garaż: Black Sapphire by KoBarT - Łódzkie fele 17" :)


Kto przegląda forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość