Teraz jest 2017-02-27, 07:42


MONTAZ MIDa

Moderatorzy: Pstry, Michau, Marcin, Binio

  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

Marcovip

Boss regionalny

  • Posty: 1163
  • Dołączył(a): 2008-07-05, 14:06
  • Lokalizacja: Krotoszyn
  • Imię: Marek
  • Silnik: --- wybierz ---
  • GG: 4123601
  • Województwo: Wielkopolskie
  • Garaż: Asterki by Marcovip

MONTAZ MIDa

Post2008-07-07, 09:20

Mam zakupionego mida czyli wyswietlacz i manetke sterujaca... A pytanko moje to takie czy ktos z klubowiczow zakladal juz sam MID'a w swoim aucie lub czy ktos wie kto by to zrobil od reki.
Ostatnio edytowano 2008-07-07, 09:27 przez Marcovip, łącznie edytowano 1 raz
Offline

Ice

VIP

  • Posty: 1242
  • Dołączył(a): 2008-05-02, 10:58
  • Imię: Ice
  • Silnik: X20DTL
  • Województwo: Śląskie

Post2008-07-07, 09:23

Marcovip, zakładałem sam zajęło mi to 8 godzin :mrgreen: gdybym miał blisko do ciebie załozylibysmy pewnie razem w 4 godzinki :) a jaki masz silnik ??
Offline
Avatar użytkownika

Marcovip

Boss regionalny

  • Posty: 1163
  • Dołączył(a): 2008-07-05, 14:06
  • Lokalizacja: Krotoszyn
  • Imię: Marek
  • Silnik: --- wybierz ---
  • GG: 4123601
  • Województwo: Wielkopolskie
  • Garaż: Asterki by Marcovip

Post2008-07-07, 10:05

Mam 2,0 DTi skoro mowisz ze 4 godzinki to ci zajelo to bym nawet sie poświecil przyjechac do ciebie kiedys tam.
Offline

Ice

VIP

  • Posty: 1242
  • Dołączył(a): 2008-05-02, 10:58
  • Imię: Ice
  • Silnik: X20DTL
  • Województwo: Śląskie

Post2008-07-07, 10:30

Marcovip, no nie ma problema wezniemy po urlopie podjedziesz i założymy Ci kompa :mrgreen: najwiekszy problem to zdjęcie lewego błodnika pod nim jest komp buu pare metrów przewodów i gotowe :mrgreen: z jakiego rocznika masz MIDa i czy masz kostke do niego i czy masz kostke przy kierce do podłaczenia manetki ? mam znajomego na miejscu który moze ci przeprogramować go na koła jakie masz i zmienic jezyk jak sie da za 50zł :)
Offline

Pawel90

Forumowicz

  • Posty: 115
  • Dołączył(a): 2009-01-08, 16:41
  • Lokalizacja: Krapkowice

Re: MONTAZ MIDa

Post2010-01-17, 14:51

Witam. Podłączyłem mida, lecz gdy podłącze sygnał wtrysku do pinu 9 w ECU nie pokazuje spalania i zaswieca się pomaranczowa kontrolka z silniczkiem w liczniku. Gdzie mam szukac sygnał wtrysku?
Offline
Avatar użytkownika

Binio

VIP

  • Posty: 5133
  • Dołączył(a): 2008-09-03, 21:33
  • Lokalizacja: Gliwice
  • Imię: Mariusz
  • Silnik: X18XE1
  • KM: 116
  • Województwo: Śląskie
  • Garaż: Astra Caravan Binio

Re: MONTAZ MIDa

Post2010-01-17, 15:07

Jakbys podal jaki masz silnik to cos mozna by pomoc :)
Offline

wp74

Forumowicz

  • Posty: 79
  • Dołączył(a): 2008-12-20, 12:31
  • Imię: wiktor
  • Silnik: X16SZR
  • Województwo: Podkarpackie

Re: MONTAZ MIDa

Post2010-01-17, 19:53

Sądząc po pinie który podajesz nr 9 to silnik masz x16szr posiada on dwa złącza w sterowniku złącze a i b ,w większości opisów montażu pojawia się błąd który powoduje że wpinamy się nie do tej kości (sam też to zrobiłem) i zamiast sygnału wtrysku mamy pin związany z egrem ,i świecąca kontrolkę silnika, wepnij się w drugą kość ewentualnie sprawdź czy wpiąłeś się w właściwy pin numerki są opisane na kostce trzeba tylko zdjąć tą osłonę na kable.
Może wybierasz niewłaściwy pin dla swojego silnika zobacz tutaj
http://img166.imageshack.us/i/ecufu2.png/
Offline
Avatar użytkownika

Binio

VIP

  • Posty: 5133
  • Dołączył(a): 2008-09-03, 21:33
  • Lokalizacja: Gliwice
  • Imię: Mariusz
  • Silnik: X18XE1
  • KM: 116
  • Województwo: Śląskie
  • Garaż: Astra Caravan Binio

Re: MONTAZ MIDa

Post2010-01-17, 19:55

tez popelniłem ten błąd i wpialem sie nie w ta kostke :)
Następna strona



Powrót do Układ elektryczny

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości