Rozmieszczenie bezpieczników

Moderatorzy: Michau, Pstry, Marcin, Binio

Rozmieszczenie bezpieczników

przez bodom » 2009-05-23, 21:10

Rysunki skrzynki bezpieczników pokazują je w układzie pionowym ||||||
u mnie natomiast wszystkie są poziomo :/

Czy ktoś posiada opis tej zmodernizowanej skrzynki?

Początkujący

 
Posty: 38
Dołączył(a): 2009-04-03, 12:44
Lokalizacja: Zduńska
Silnik: Y17DT
Województwo: Łódzkie

przez GRZEGORZ » 2009-05-23, 22:07

Polecamy Wam:

GRZEGORZ

 

przez marcinpsk » 2009-05-23, 22:07

Tez sie podlacze pod ten temat bo mam ten sam problem. U mnie dodatkowo potrzeba schematu pod nowa plytke z bezpiecznikami i pod fabryczny xenon (bezpieczniki swiatel mijania sa napewno w innym miejscu niz od swiatel mijania w identycznej plytce tyle ze z auta z normalnymi swiatlami reflektorowymi)
[

Ekspert
Avatar użytkownika
 
Posty: 1383
Dołączył(a): 2008-07-01, 12:35
Imię: abc
Silnik: --- wybierz ---
Województwo: Mazowieckie

przez Michau » 2009-05-23, 23:02

Bezpieczniki pionowe były chyba do 2001 roku potem wprowadzono poziomo - jeśli dobrze pamiętam. mam zapisane w ulubionych, ale po angielsku (tak na szybko) - nie powinno być problemu z przetłumaczeniem :) Możę ktoś poda potem po polsku. Jakby co to piszcie. mam nadzieje, że nie ma różnic w wersjach ang. i polskiej:

bezpieczniki 1

bezpieczniki 2

Po 2001

[img][img]http://img99.imageshack.us/img99/758/astragfuses8ln.gif[/img] Obrazek[/img]

Moderator
Avatar użytkownika
 
Posty: 2909
Dołączył(a): 2008-11-16, 18:54
Lokalizacja: UK/Koszalin
Imię: Michał
Silnik: Z18XE
KM: 172KM
Województwo: Zachodniopomorskie
Garaż: Ater Astra Coupe - THE END

przez dejm » 2009-05-23, 23:32

Obrazek

Obrazek to teraz juz komplet ;)

ja mialem ten schemat a mam bezpieczniki jak w tym 1-szym i poprostu policzylem i wyszedl na ten sam, a zmienialem bezpiecznik od pozycji lewych ;)
Była Astra Coupe

II Ogólnopolski zlot AGC 2009

II miejsce - "najladniejsze auto"

IV Ogólnopolski zlot AGC 2010

II miejsce - "najładniejsza felga"

Obrazek

http://astra-g.pl/viewtopic.php?f=83&t=11290&hilit=by+dejm&start=120 - Cupra

Przyjaciel
Avatar użytkownika
 
Posty: 1491
Dołączył(a): 2009-01-03, 14:09
Lokalizacja: Warszawa
Imię: Damian
Silnik: Z18XE
KM: @195
Województwo: Mazowieckie

przez Aron » 2009-05-24, 21:24

Jakiego typu bezpieczniki są zastosowane w astrze? <gwizdze>
Obrazek

Obrazek

Forumowicz
Avatar użytkownika
 
Posty: 67
Dołączył(a): 2009-04-04, 21:54
Lokalizacja: Skierniewice
Imię: Aron
Silnik: Z16XEP
KM: 103
Województwo: Łódzkie

przez mazee » 2009-05-24, 21:46

a propo bezpiecznikow, nigdzie nie znalalzem opisu skrzynki duzych bezpiecznikow pod maska przy silniku, jest ich tam zaledwie kilka ale dobrze by bylo wiedziec do czego one sa ;)
Ostatnio edytowano 2009-05-25, 07:13 przez mazee, łącznie edytowano 1 raz

Forumowicz

 
Posty: 618
Dołączył(a): 2008-12-08, 12:44
Lokalizacja: Gliwice
Imię: Paweł
Silnik: Y22DTR
Województwo: Śląskie

przez smq » 2009-05-25, 05:01

Wczoraj wyjąłem ten mały schowek i na nim od góry są opisane wszystkie bezpieczniki. To jest natłoczone na plastiku więc myślę, że każdy z Was ma tą rozpiskę również niezależnie czy pionowo czy poziomo, no chyba że schowek był dokompletowany wtedy może się układ różnić ;)

A na tych dużych w komorze silnika nie ma od wewnątrz pudełka wytłoczonych symboli?

VIP
Avatar użytkownika
 
Posty: 5161
Dołączył(a): 2008-05-28, 20:27
Lokalizacja: Szczecin
Imię: Kamil
Silnik: X16XEL
KM: 101
Województwo: Zachodniopomorskie

przez mazee » 2009-05-25, 07:12

smq napisał(a):A na tych dużych w komorze silnika nie ma od wewnątrz pudełka wytłoczonych symboli?

z tego co pamietam sa tylko cyferki pod pokrywa

Forumowicz

 
Posty: 618
Dołączył(a): 2008-12-08, 12:44
Lokalizacja: Gliwice
Imię: Paweł
Silnik: Y22DTR
Województwo: Śląskie

przez Michau » 2009-05-25, 22:07

smq napisał(a):Wczoraj wyjąłem ten mały schowek i na nim od góry są opisane wszystkie bezpieczniki. To jest natłoczone na plastiku więc myślę, że każdy z Was ma tą rozpiskę również niezależnie czy pionowo czy poziomo, no chyba że schowek był dokompletowany wtedy może się układ różnić ;)

A na tych dużych w komorze silnika nie ma od wewnątrz pudełka wytłoczonych symboli?


Ja nie mam wytłoczonych symboli, (mam bezpieczniki po 2001) są tylko literki.

W komorze silnika też nie ma symboli.

Moderator
Avatar użytkownika
 
Posty: 2909
Dołączył(a): 2008-11-16, 18:54
Lokalizacja: UK/Koszalin
Imię: Michał
Silnik: Z18XE
KM: 172KM
Województwo: Zachodniopomorskie
Garaż: Ater Astra Coupe - THE END

przez Michau » 2009-06-01, 20:14

Rozpiska bezpieczników pod maską:


[img][img]http://img194.imageshack.us/img194/9716/bezc.th.jpg[/img][/img]

Mogą się różnić pod kątem silników. Jakby co to pisać.

Moderator
Avatar użytkownika
 
Posty: 2909
Dołączył(a): 2008-11-16, 18:54
Lokalizacja: UK/Koszalin
Imię: Michał
Silnik: Z18XE
KM: 172KM
Województwo: Zachodniopomorskie
Garaż: Ater Astra Coupe - THE END

przez mazee » 2009-07-19, 00:04

Siewierzan napisał(a):Rozpiska bezpieczników pod maską:


[url=[URL=http://img194.imageshack.us/my.php?image=bezc.jpg][img]http://img194.imageshack.us/img194/9716/bezc.th.jpg]Obrazek[/url][/URL][/img]

Mogą się różnić pod kątem silników. Jakby co to pisać.

to jest rozpiska przekaznikow a nie bezpiecznikow ;)

ja wlasnie probuje rozkminic wiazke przewodow z turbolota, jest tam tyle wtyczek i kabli, ze glowa boli, cala wiazka wazy z 10 kg

Forumowicz

 
Posty: 618
Dołączył(a): 2008-12-08, 12:44
Lokalizacja: Gliwice
Imię: Paweł
Silnik: Y22DTR
Województwo: Śląskie

przez marcinpsk » 2009-07-24, 21:20

mazee napisał(a):ja wlasnie probuje rozkminic wiazke przewodow z turbolota, jest tam tyle wtyczek i kabli, ze glowa boli, cala wiazka wazy z 10 kg


Bez TIS`a sie nie obejdzie. Jak cos to sluze pomoca bo mam prawie cala rozkminiona ;)
[

Ekspert
Avatar użytkownika
 
Posty: 1383
Dołączył(a): 2008-07-01, 12:35
Imię: abc
Silnik: --- wybierz ---
Województwo: Mazowieckie

przez Michau » 2009-07-28, 19:13

mazee napisał(a):
Siewierzan napisał(a):Rozpiska bezpieczników pod maską:


[url=[URL=http://img194.imageshack.us/my.php?image=bezc.jpg][url=http://img194.imageshack.us/img194/9716/bezc.th.jpg]Obrazek[/url][/URL]]Obrazek[/url]

Mogą się różnić pod kątem silników. Jakby co to pisać.

to jest rozpiska przekaznikow a nie bezpiecznikow ;)


Faktycznie, już się poprawiam:

[img][img]http://img18.imageshack.us/img18/200/bezt.th.jpg[/img][/img]

Moderator
Avatar użytkownika
 
Posty: 2909
Dołączył(a): 2008-11-16, 18:54
Lokalizacja: UK/Koszalin
Imię: Michał
Silnik: Z18XE
KM: 172KM
Województwo: Zachodniopomorskie
Garaż: Ater Astra Coupe - THE END

przez IceMan » 2009-11-01, 15:27

Proponuję przykleić w dziale elektrycznym ;)

Przyjaciel
Avatar użytkownika
 
Posty: 1579
Dołączył(a): 2009-04-09, 12:30
Lokalizacja: Tomaszów Mazowiecki
Imię: Łukasz
Silnik: Z16SE
KM: 84 + 175 z20net
GG: 6988898
Województwo: Łódzkie
Garaż: "Golas" caravan

Re: Rozmieszczenie bezpieczników

przez Pjotras » 2009-12-06, 12:19

a ja mam ciut inne pytanie, czy oprócz bezpieczników 6 i 24 odpowiadających za regulacje świateł jest jeszcze jakiś inny, który jest miedzy regulatorem a silniczkami?
Obrazek
Była asterka ------------------------------------>Jest leonidas

Przyjaciel
Avatar użytkownika
 
Posty: 386
Dołączył(a): 2009-07-29, 08:22
Lokalizacja: SZA
Imię: Piotr
Silnik: X12XE
KM: 164KM/338NM
Telefon: jest
Województwo: Śląskie
Garaż: Graphite FuRy czyli Leon TopSport By Pjotras

Następna strona

Kto przegląda forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości