Teraz jest 2016-08-26, 12:49


licznik nie dzialaaa - prędkościomierz

Moderatorzy: Michau, Pstry, Marcin, Binio

  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

STT

Forumowicz

  • Posty: 55
  • Dołączył(a): 2009-01-29, 18:07
  • Lokalizacja: z kątowni

licznik nie dzialaaa - prędkościomierz

Post2009-09-10, 16:26

gdzie szukac przyczyny nie działającego przedkościomierza ..???? ..kontrolki, obrotek - hula...

GRZEGORZ

2009-09-10, 18:34

Offline
Avatar użytkownika

Browarek

Moderator

  • Posty: 2404
  • Dołączył(a): 2009-01-05, 21:57
  • Lokalizacja: Krzyżanowice
  • Imię: Janusz
  • Silnik: X18XE1
  • KM: 116
  • GG: 1743265
  • Telefon: 506907081
  • Województwo: Śląskie
  • Garaż: ASTRA G OPC2 WAGON by BROWAREK

Post2009-09-10, 18:34

Może czujnik??
Offline
Avatar użytkownika

kolin

Forumowicz

  • Posty: 240
  • Dołączył(a): 2009-08-30, 13:22
  • Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski
  • Imię: Mateusz
  • Silnik: X20DTL
  • KM: Mało
  • Województwo: Wielkopolskie

Post2009-09-10, 19:25

Sprawdź czujnik co wchodzi do skrzyni, do którego podłączony jest licznik
Offline
Avatar użytkownika

lol72

Forumowicz

  • Posty: 287
  • Dołączył(a): 2008-11-17, 18:23
  • Lokalizacja: Żory
  • Silnik: X16XEL
  • Województwo: Śląskie

Post2009-09-10, 19:46

O ile się nie mylę to sygnał prędkości jest z czujników ABS. A wskazania na liczniku pokazuje na podstawie danych przetworzonych przez "komputer", ale...
Offline
Avatar użytkownika

KaPee

Forumowicz

  • Posty: 535
  • Dołączył(a): 2009-03-18, 15:37
  • Lokalizacja: Kraków
  • Imię: Krzysiek
  • Silnik: X16XEL
  • KM: 101
  • GG: 1771271
  • Telefon: 506971117
  • Województwo: Małopolskie
  • Garaż: Moje Cudko.. ;-)

Post2009-09-10, 20:38

mi nie działał jak zmieniałem zegary ;d za bardzo wcisnołem wskazówke :/
Offline
Avatar użytkownika

STT

Forumowicz

  • Posty: 55
  • Dołączył(a): 2009-01-29, 18:07
  • Lokalizacja: z kątowni

Post2009-09-10, 20:39

yyyy.... w którym miejscu jest czujnik przy skrzyni ... ??
Offline
Avatar użytkownika

STT

Forumowicz

  • Posty: 55
  • Dołączył(a): 2009-01-29, 18:07
  • Lokalizacja: z kątowni

Post2009-09-10, 20:41

btw.. jesli by to mialo isc z ABS-u to cala pompa z czujnikami wywalona :hyhy:
Offline
Avatar użytkownika

ash

Forumowicz

  • Posty: 286
  • Dołączył(a): 2009-08-08, 16:21
  • Lokalizacja: Łódź
  • Imię: Adam
  • Silnik: C20XE
  • KM: 166
  • Telefon: 792 77 88 85
  • Województwo: Łódzkie

Post2009-09-11, 03:01

z tego co wiem to nie działa to z abs-em. jak wypniesz czujniki predkosciomierz dalej hula a z abs-em jest połączony TC. najpewniej czujnik w skrzyni jak to wyzej opisano.
Następna strona



Powrót do Układ elektryczny

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości