Teraz jest 2017-09-24, 07:55


[ON] Brak mocy w 2. DTI

  • Autor
  • Wiadomość
Offline

sharkx

Forumowicz

  • Posty: 674
  • Dołączył(a): 2009-01-27, 18:42
  • Imię: Krzysztof
  • Silnik: X20DTL
  • KM: 109
  • Telefon: Samsung galaxy s3
  • Województwo: Zachodniopomorskie

Post2009-08-18, 09:57

apropo vaccu to twardy hamulec jest jej objawem
nowka kosztuje 1500pln lucasa
uzywka - nie masz pewnosci działania ja osobiscie wymieniłem na używkę ~300pln

apropokolego ty nie masz przypdakiem x20dth?
Offline

hadzii123

Forumowicz

  • Posty: 267
  • Dołączył(a): 2009-08-02, 19:26
  • Lokalizacja: www
  • Imię: Paweł
  • Silnik: X20DTL
  • KM: 82
  • Województwo: Warmińsko-Mazurskie

Post2009-08-18, 14:26

Jak już ci proponowano wcześniej sprawdź podciśnienie w wakupompie. Powinno być -0,9 (sama pompa) bara a minimalne podciśnienie to -0,6 bara. Jeżeli masz olej w tych plastikowych przewodach od elektrozaworów to przyczyną będzie padająca wakupompa. Hamulec może być normalny bo są tam dwie oddzielne sekcje, jedna do hamulców a druga do sterowania turbo, egr i klap zawirowań. Ale zazwyczaj jak pompa jest niewydajna to hamulec bywa twardy.
Offline
Avatar użytkownika

wielq

Forumowicz

  • Posty: 123
  • Dołączył(a): 2009-07-19, 22:53
  • Lokalizacja: Kraków
  • Imię: Mateusz
  • Silnik: Y20DTH
  • KM: 101
  • Województwo: Małopolskie
  • Garaż: Astra by wielq

Post2009-08-20, 10:40

Identyko problem mam, na poczatku myslalem ze to turbo, ale sie postrzymalem, przez jakis czas auto odzylo, jednak teraz zdechlo...
Jade zara do mechanika i bedziemy grzebac w silniku, tak jak piszecie, zeby pogrzebac, dam wam znac, co i jak!
Forum Astra-H.pl
Offline

alienPL

  • Posty: 5
  • Dołączył(a): 2009-08-16, 22:28
  • Lokalizacja: olsztyn

Post2009-08-20, 11:57

no wlasnie mi się wydaje że mam y20dth...... teraz wyjezdzam wiec za tydzien zaczne dlaej wracac do tego problemu, i Vacu moze wymienie. . ..
Offline

sharkx

Forumowicz

  • Posty: 674
  • Dołączył(a): 2009-01-27, 18:42
  • Imię: Krzysztof
  • Silnik: X20DTL
  • KM: 109
  • Telefon: Samsung galaxy s3
  • Województwo: Zachodniopomorskie

Post2009-08-20, 13:45

wielq, komputer prawde ci powie :P a przynajmniej pobieżną :P
Offline
Avatar użytkownika

wielq

Forumowicz

  • Posty: 123
  • Dołączył(a): 2009-07-19, 22:53
  • Lokalizacja: Kraków
  • Imię: Mateusz
  • Silnik: Y20DTH
  • KM: 101
  • Województwo: Małopolskie
  • Garaż: Astra by wielq

Post2009-08-20, 16:24

sharkx napisał(a):wielq, komputer prawde ci powie :P a przynajmniej pobieżną :P

Jakby mi mowil, to bym wiedzial :) jednak zadnych bledow nie mialem :kwasny: wszystko na czuja trzeba robic :) ale bylem odstawic auto, widzialem rozebrana zafire z ta sama jednastka co mamy, strasznie zasyfiona, wiec licze na to ze po oczyszczeniu bedzie luksus :ok:
Offline
Avatar użytkownika

Pidu

Ekspert

  • Posty: 1516
  • Dołączył(a): 2008-10-11, 22:26
  • Lokalizacja: EX / ZS
  • Imię: Piotr
  • Silnik: --- wybierz ---
  • Województwo: Zachodniopomorskie

Post2009-08-20, 20:01

wielq, bo komputerem to trzeba się umieć posługiwać. Nawet jak nie ma błędów to zostają do sprawdzenia parametry silnika podczas pracy i to też wiele może powiedzieć.
Offline
Avatar użytkownika

wielq

Forumowicz

  • Posty: 123
  • Dołączył(a): 2009-07-19, 22:53
  • Lokalizacja: Kraków
  • Imię: Mateusz
  • Silnik: Y20DTH
  • KM: 101
  • Województwo: Małopolskie
  • Garaż: Astra by wielq

Post2009-08-20, 23:39

Pidu napisał(a):wielq, bo komputerem to trzeba się umieć posługiwać. Nawet jak nie ma błędów to zostają do sprawdzenia parametry silnika podczas pracy i to też wiele może powiedzieć.

Nie robilem osobiscie tego, tylko jakis mechaniczyna.
Dzis silnik zostal przeczyszczony, egr, uklad dolotowy, cala kopula itp...Nawet zostal sprawdzony przepływomierz(poprzez zamiane ze sprawnego auta). Zero poprawy, dzis z rana skocze do elekttryka co sie autami zajmuje, moze on cos wykombinuje :niepewny:
Poprzednia stronaNastępna strona