Teraz jest 2017-04-25, 05:45


Montaż sterowania w zwykłej kierownicy

  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

BartoszzG

Forumowicz

Re: Montaż sterowania w zwykłej kierownicy

Post2012-07-28, 23:37

manual bardzo mi pomógł, sterowanie śmiga. Powiedzcie mi tylko jakiś śrub używacie, żeby dokręcić klawisze do kierownicy. aktualnie trzyma mi je poduszka ;/
Offline
Avatar użytkownika

KoBarT

Forumowicz

Re: Montaż sterowania w zwykłej kierownicy

Post2012-10-22, 21:13

Ja się dzisiaj za to zabrałem i ku mojemu zdziwieniu w mojej kierownicy nie ma aluminium do zamocowania przycisków.
Offline

olmar

Początkujący

  • Posty: 51
  • Dołączył(a): 2010-01-27, 21:13
  • Lokalizacja: Rzeszów
  • Imię: marek
  • Silnik: Z16XE
  • KM: 101
  • Województwo: Podkarpackie

Re: Montaż sterowania w zwykłej kierownicy

Post2012-11-10, 23:03

KoBarT napisał(a):Ja się dzisiaj za to zabrałem i ku mojemu zdziwieniu w mojej kierownicy nie ma aluminium do zamocowania przycisków.


A może jednak są?
Ja również wycinałem w kierownicy miejsca pod przyciski i w końcu "dokopałem się" - pod gumą były aluminiowe gniazda do przykręcenia przycisków.
Miały one otwory, jednak bez gwintu.
Gwint wykonałem gwintownikiem M3, do tego śrubki M3 z dużym łebkiem - i gotowe.
Offline
Avatar użytkownika

KoBarT

Forumowicz

Re: Montaż sterowania w zwykłej kierownicy

Post2012-12-06, 20:43

U mnie nie było gwintu, bardzo głęboko w tej gumie zrobiłem nacięcie w poprzek i nóż wszedł swobodnie w gumę.
Offline
Avatar użytkownika

godzilla

Forumowicz

  • Posty: 503
  • Dołączył(a): 2013-02-11, 08:48
  • Lokalizacja: Słubice
  • Imię: Adam
  • Silnik: Y20DTH
  • KM: 101
  • GG: 11242139
  • Województwo: Lubuskie
  • Garaż: Godzilla Garage update str 8

Re: Montaż sterowania w zwykłej kierownicy

Post2013-03-08, 11:05

Manual super, już się doczekać nie mogę zęby sobie podłączyć guziki
Offline
Avatar użytkownika

jammo

Forumowicz

  • Posty: 757
  • Dołączył(a): 2013-12-21, 00:04
  • Lokalizacja: Jasło
  • Imię: Janusz
  • Silnik: Z16SE
  • KM: 84
  • Telefon: komórkowy
  • Województwo: Podkarpackie

Re: Montaż sterowania w zwykłej kierownicy

Post2016-10-26, 07:39

Witam,myślę również o montażu klawiszy do sterowania. Z postów kilku kolegów wynika , że po przebiciu się przez tą gumę , w miejscach przeznaczonych do montażu klawiszy mieli już nawiercone otwory, tylko bez gwintu. Czy wszystkie kierownice, które nie maja oryginalnie zamontowanych klawiszy ,mają w tych miejscach przeznaczonych do ich mocowania już wywiercone otwory bez gwintu, czy trzeba wiercić.
Offline

Bocian

Forumowicz

  • Posty: 77
  • Dołączył(a): 2010-07-14, 07:15
  • Lokalizacja: Wolbrom / Kraków
  • Imię: Bartek
  • Silnik: Z17DTL
  • KM: 80
  • GG: 8167356
  • Województwo: Małopolskie

Re: Montaż sterowania w zwykłej kierownicy

Post2016-11-05, 12:37

Też ostatnio montowałem przyciski w zwykłej sterownicy. Najlepiej będzie jak odkręcisz poduszkę i przetniesz głęboko gumę w miejscu gdzie jest mocowanie przycisków. U mnie były otwory, bez gwintu zatopione bardzo głęboko.

Aluminium jest dosyć miękkie, więc nie ma potrzeby dodatkowo bawić się w ich gwintowanie. Dobrać odpowiednie wkręty i montować :)
Offline
Avatar użytkownika

jammo

Forumowicz

  • Posty: 757
  • Dołączył(a): 2013-12-21, 00:04
  • Lokalizacja: Jasło
  • Imię: Janusz
  • Silnik: Z16SE
  • KM: 84
  • Telefon: komórkowy
  • Województwo: Podkarpackie

Re: Montaż sterowania w zwykłej kierownicy

Post2016-12-08, 14:40

No i wreszcie zrobiony kolejny mod, czyli zamontowane przyciski sterowania radyjkiem w zwykłej kierownicy, oczywiście skórzanej. Teraz tylko zmiana radyjka na oryginalnego fabrycznego Siemensa VOD CRD 500 i będzie można sterować z kiery.
Taka była wcześniej
Obrazek
a tak po modyfikacji.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Poprzednia strona