Teraz jest 2017-09-24, 07:44


Proponowane wzmacniacze

  • Autor
  • Wiadomość
Offline

szymko1995

Forumowicz

  • Posty: 148
  • Dołączył(a): 2014-08-08, 19:13
  • Lokalizacja: Bytom
  • Imię: Szymon
  • Silnik: X16XEL
  • KM: 101
  • Województwo: Śląskie
  • Garaż: Studentowóz Astra G 1.6 x16xel

Re: Proponowane wzmacniacze

Post2015-10-22, 17:54

Jak Ci się nie śpieszy, to poluj na jakiegoś alpine'a z czarnej serii z 40/50W na kanał (x4).
Pojawiają się na olx, głównie z samochodów z niemiec i idą za śmieszne pieniądze.

@2xup
Wesol, jak piszesz, taki signat, czy inne nowe wynalazki lekko zaniżają rms, a taki alpine pisał 50W, a dawał real rms 66W.
Test niemców:
http://amp-performance.de/923-Alpine-3555.html
Nie gloryfikuję tych modelów, tylko radzę, by niekoniecznie patrzeć na wiek i moc.
Offline

creative04

Forumowicz

  • Posty: 288
  • Dołączył(a): 2014-07-06, 07:59
  • Lokalizacja: Kraków
  • Imię: Bartłomiej
  • Silnik: --- wybierz ---
  • Województwo: Małopolskie
  • Wiek: 25

Re: Proponowane wzmacniacze

Post2015-10-22, 18:08

Napisałem do tego gościa od alpine 3541 czy nie da za 100zł już z wysyłką. Jak się zgodzi to biorę.
Offline

szymko1995

Forumowicz

  • Posty: 148
  • Dołączył(a): 2014-08-08, 19:13
  • Lokalizacja: Bytom
  • Imię: Szymon
  • Silnik: X16XEL
  • KM: 101
  • Województwo: Śląskie
  • Garaż: Studentowóz Astra G 1.6 x16xel

Re: Proponowane wzmacniacze

Post2015-10-22, 21:27

creative04 napisał(a):Napisałem do tego gościa od alpine 3541 czy nie da za 100zł już z wysyłką. Jak się zgodzi to biorę.

http://olx.pl/oferta/alpine-wzmacniacz- ... c963b3b726
Zawsze można zmostkować...
Forum Astra-H.pl
Offline
Avatar użytkownika

r50zyry5

Forumowicz

  • Posty: 294
  • Dołączył(a): 2015-03-14, 16:18
  • Imię: Seba
  • Silnik: Z18XE
  • KM: 125
  • Województwo: Łódzkie
  • Garaż: Bertone by r50zyry5

Re: Proponowane wzmacniacze

Post2015-10-22, 22:56

A co sądzicie o tym wzmaku:
http://www.allegromat.pl/aukcja177845

do takiego basu:
http://www.allegromat.pl/aukcja177846

Pozdrawiam
r50zyry5
Offline

creative04

Forumowicz

  • Posty: 288
  • Dołączył(a): 2014-07-06, 07:59
  • Lokalizacja: Kraków
  • Imię: Bartłomiej
  • Silnik: --- wybierz ---
  • Województwo: Małopolskie
  • Wiek: 25

Re: Proponowane wzmacniacze

Post2015-10-23, 10:01

No i alpine 3541 kupiony za 85zł plus przesyłka :P
Dzięki Wam za pomoc :)
Offline

szymko1995

Forumowicz

  • Posty: 148
  • Dołączył(a): 2014-08-08, 19:13
  • Lokalizacja: Bytom
  • Imię: Szymon
  • Silnik: X16XEL
  • KM: 101
  • Województwo: Śląskie
  • Garaż: Studentowóz Astra G 1.6 x16xel

Re: Proponowane wzmacniacze

Post2015-10-24, 15:21

creative04 napisał(a):No i alpine 3541 kupiony za 85zł plus przesyłka :P
Dzięki Wam za pomoc :)

Super, daj znać, jak posłuchasz.
Ciekawe, czy uda Ci się go gdzieś z przodu umiejscowić, zaoszczędziłbyś dużo roboty i kasy na kable.
Jakby był gdzieś w okolicy fotelu pasażera z przodu, to myślę, że nawet metr rca mógłby starczyć, metr głośnikowych (jak wepniesz się do oryginalnej instalacji za radiem) i max 2x2m prądowy (masa- jest blisko, więc z aku i plus) ~10mm2.
Offline

creative04

Forumowicz

  • Posty: 288
  • Dołączył(a): 2014-07-06, 07:59
  • Lokalizacja: Kraków
  • Imię: Bartłomiej
  • Silnik: --- wybierz ---
  • Województwo: Małopolskie
  • Wiek: 25

Re: Proponowane wzmacniacze

Post2015-10-24, 16:59

Już mam kable 10mm2, nawet wcześniej od wzmacniacza. Będę do bagażnika wszystko ciągnął.

Na razie przeciągnąłem tylko kabel plusowy, ale musiałem wywiercić dziurę bo w tej uszczelce nie dało się u mnie tego umiejscowić.
Nie wiem czy tak może być.

http://pl.tinypic.com/m/j5xmhw/2
Offline

szymko1995

Forumowicz

  • Posty: 148
  • Dołączył(a): 2014-08-08, 19:13
  • Lokalizacja: Bytom
  • Imię: Szymon
  • Silnik: X16XEL
  • KM: 101
  • Województwo: Śląskie
  • Garaż: Studentowóz Astra G 1.6 x16xel

Re: Proponowane wzmacniacze

Post2015-10-24, 22:36

creative04 napisał(a):Już mam kable 10mm2, nawet wcześniej od wzmacniacza. Będę do bagażnika wszystko ciągnął.

Na razie przeciągnąłem tylko kabel plusowy, ale musiałem wywiercić dziurę bo w tej uszczelce nie dało się u mnie tego umiejscowić.
Nie wiem czy tak może być.

http://pl.tinypic.com/m/j5xmhw/2

Mogłeś rozwiercić/naciąć tą uszczelkę, spokojnie da się nią przeciągnąć.
Poprzednia stronaNastępna strona