Teraz jest 2017-04-30, 00:16


CCRT 700 - pytania, porady, problemy

  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

jonjak

Forumowicz

CCRT 700 - pytania, porady, problemy

Post2013-04-03, 14:43

Witam
Mam pytanie czy takie radio CCRT 700 można zamontowac do naszej Astry??i czy wszystkie funkcje radia beda działały.Do tego znalazłem jeszcze wyświetlacz i zastanawiam sie czy można nim zastąpić MIDa http://allegro.pl/wyswietlacz-bid-ccrt7 ... 64591.html
Offline

4d@m0

Początkujący

  • Posty: 70
  • Dołączył(a): 2013-01-22, 14:35
  • Lokalizacja: rybnik
  • Imię: adam
  • Silnik: Y17DT
  • KM: 75
  • Województwo: Śląskie

Re: Radio CCRT 700

Post2013-04-03, 14:56

z tego co się orientuje jest tutaj forumowicz o nicku takim jak ma sprzedawca na allegro i też ze świętochłowic - poszukaj go, spytaj - raczej to jego aukcja
a radio da się zamontować - mam takie w swojej i też mam "zwalony" wyświetlacz :/
i mam wielofunkcyjna kierownica i wszystko działa OK
Offline
Avatar użytkownika

jonjak

Forumowicz

Re: Radio CCRT 700

Post2013-04-03, 15:10

a który wyświetlacz masz??
Offline

4d@m0

Początkujący

  • Posty: 70
  • Dołączył(a): 2013-01-22, 14:35
  • Lokalizacja: rybnik
  • Imię: adam
  • Silnik: Y17DT
  • KM: 75
  • Województwo: Śląskie

Re: Radio CCRT 700

Post2013-04-03, 15:18

taki jak na aukcji - BID
on tam w dolnym prawym rogu pokazuje zasięg GSM bo to radio jest z telefonem

tutaj szeroki temat o wyświetlaczach
viewtopic.php?f=71&t=10424&start=0&hilit=wy%C5%9Bwietlacz

na ostatniej stronie tego w/w tematu wypowiada się właśnie ktoś o takim samym nicku jak ten z allegro - szrajbnij sobie do niego
Offline
Avatar użytkownika

MarcinSC

Przyjaciel

  • Posty: 2134
  • Dołączył(a): 2011-04-17, 09:57
  • Lokalizacja: Sosnowiec
  • Imię: Marcin
  • Silnik: Z18XE
  • Województwo: Śląskie
  • Garaż: Czarna CC GSi

Re: Radio CCRT 700

Post2013-04-03, 15:39

tylko aukcja którą podałeś dotyczy samych żarówek do wyświetlacza ...
Offline
Avatar użytkownika

minio210

Forumowicz

  • Posty: 776
  • Dołączył(a): 2009-11-02, 15:16
  • Lokalizacja: Świętochłowice
  • Imię: Robert
  • Silnik: X16SZR
  • KM: 240000
  • GG: 3391555
  • Telefon: 691085884
  • Województwo: Śląskie

Re: Radio CCRT 700

Post2013-04-03, 18:24

Odpowiadając na pytanie w temacie... Radio da się zamontować do astry wystarczy wymienić wyświetlacz na BID i przerobić wtyczkę od radia... wymiana mało opłacalna i mało potrzebna, ale jeśli ktoś by chciał to bez większego problemu wykonalna... Co do wyświetlacz same wyświetlacze tez mam dostępne BID MID GID każdy silnik itp
Offline
Avatar użytkownika

shancez

Forumowicz

  • Posty: 47
  • Dołączył(a): 2013-03-16, 12:28
  • Lokalizacja: Gliwice
  • Imię: Andrzej
  • Silnik: Z16SE
  • KM: 85
  • GG: 6291869
  • Województwo: Śląskie
  • Garaż: Asia G by Shancez

Re: CCRT 700 - pytania, porady, problemy

Post2013-05-24, 07:39

Witam

Stwierdziłem że nie będę zakładać nowego tematu, a dopnę się do tego bo niestety na forum nie znalazłem tego czego szukałem.

Mam radio CCRT700 + zmieniarkę. Może ktoś mi powiedzieć jak wprowadzić do niej kod do błędu CDC Safe?

I czy można jakoś zdobyć taki kod? Co prawda kody mam ale nie wiem czy dobre.

Z góry dziękuje za pomoc :)
Offline
Avatar użytkownika

Leonardo

Boss regionalny

  • Posty: 733
  • Dołączył(a): 2012-04-08, 08:33
  • Lokalizacja: Wrocław
  • Imię: Leonard
  • Silnik: Z22SE
  • KM: 147
  • GG: 459276
  • Telefon: 790496866
  • Województwo: Dolnośląskie
  • Garaż: Czarna II

Re: CCRT 700 - pytania, porady, problemy

Post2014-01-26, 10:59

Moje pytanie dotyczy obsługi opcji telefonu w tym radiu:

Czy ktoś wie w jakiej sieci najlepiej nabyć kartę do tego urządzenia?

Nie wiem czy obsłuży każdą, a nie chcę iść metodą prób i błędów ;)

Nadmienię, że radio jest zainstalowane fabrycznie więc posiada wszystko do jego sprawnego funkcjonowania.

Z instrukcji wynika, że musi być karta z włączoną opcją PIN ale nie jest nic napisane co do wymagań operatora.

Aha... Play próbowałem - nie widzi karty :(
Następna strona