Teraz jest 2017-09-22, 18:00


CDR 500 - pytania, porady, problemy

  • Autor
  • Wiadomość
Offline

symcio2

Początkujący

  • Posty: 38
  • Dołączył(a): 2013-09-19, 11:33
  • Imię: symeon
  • Silnik: X16XEL
  • KM: 101
  • Województwo: Śląskie

Re: CDR 500 - pytania, porady, problemy

Post2015-08-13, 16:35

Witam. Mam problem z radiem cdr500. W moim aucie jak kupiłem było nie oryginalne radio.
Postanowiłem wymienić na oryginalne, właśnie cdr500. Po zamontowaniu radia okazało się,że wyświetlacz nie wyświetla danych z radia. Co może być tego przyczyną. Proszę o odpowiedz.
Offline
Avatar użytkownika

qp_seba_qp

Forumowicz

Re: CDR 500 - pytania, porady, problemy

Post2015-08-14, 10:44

W sensie jakich danych ?
Może ktoś przeciął kabel przy wyświetlaczu przy nie oryginalnym radiu
Offline

symcio2

Początkujący

  • Posty: 38
  • Dołączył(a): 2013-09-19, 11:33
  • Imię: symeon
  • Silnik: X16XEL
  • KM: 101
  • Województwo: Śląskie

Re: CDR 500 - pytania, porady, problemy

Post2015-08-14, 17:35

Danych z radia czyli jaka stacja w danej chwili gra.. sprawdzałem kable żaden nie jest odłączony lub przecięty. Myślę, że został zablokowany wyświetlacz.
Forum Astra-H.pl
Offline

barteq08

  • Posty: 7
  • Dołączył(a): 2015-07-27, 20:02
  • Imię: Bartek
  • Silnik: X18XE1
  • Województwo: Małopolskie

Re: CDR 500 - pytania, porady, problemy

Post2015-08-14, 20:02

Czy można kupić gdzieś gałkę od włączania i głośności do delco cdr 500 ? Kupiłem Astrę i ta gałka jest zniszczona, do tego pod wpływem ciepła "topi się".
Offline

kretmg92

Początkujący

  • Posty: 29
  • Dołączył(a): 2015-06-27, 18:09
  • Imię: Wojtek
  • Silnik: Z18XE
  • KM: 125
  • Województwo: Mazowieckie

Re: CDR 500 - pytania, porady, problemy

Post2015-08-22, 07:54

Tak najlepiej to bym radzil zmienic radio. Jezeli zas wybitnie nie chcesz to na zlomach w aso lub kupic cale radio takie same lub pasujace tansze.
Offline
Avatar użytkownika

Paxior

Forumowicz

Re: CDR 500 - pytania, porady, problemy

Post2015-09-18, 09:50

Panowie mam pytanie - z racji ze inne linki w tematach dot, mojego problemu wygasły lub są niedostępne - Potrzebuję schemat albo tutorial jak wyprowadzić AUX w siemens vdo CDR500 . Ktos sie orientuje w temacie?

Pozdrawiam :)
Offline

mrclinton

  • Posty: 5
  • Dołączył(a): 2016-08-03, 03:18
  • Imię: Maciek
  • Silnik: Y17DT
  • Województwo: Zachodniopomorskie
  • Wiek: 27

Re: CDR 500 - pytania, porady, problemy

Post2016-08-03, 03:46

Przywitałem się tam gdzie trza ale jeszcze przywitam się tutaj. Cześć wam!

od kilku godzin jestem posiadaczem VDO CDR500, ale pojawił się pewien mankament, przejrzałem internety wzdłuż i wszerz i info brak, zatem:

- pomimo IGNI ON, radio nie włącza się wraz z zapłonem
- jeśli zmienię dla testu na IGNI OFF, wyłączę radio przyciskiem i włączę na nowo, IGNI OFF wciąż jest, ale jeśli wyjmę kluczyk ze stacyjki, włożę kluczyk i włączę radio, znowu wchodzi tryb IGNI ON

- po włączeniu przyciskiem radio wchodzi w tryb MEMO i przeszukuje fale (czyli wydaje mi się, że odświeża sygnał RDS)
- jeśli wyłączę radio przyciskiem i włączę na nowo, tryb MEMO nie pojawia się, ale jeśli odetnę zapłon, włożę kluczyk i znowu włączę radio, tryb MEMO znowu wchodzi

Czy ma ktoś z was pomysł, co mógłbym obadać w tym temacie?
Offline
Avatar użytkownika

Murarz

Klubowicz

  • Posty: 508
  • Dołączył(a): 2014-02-11, 22:39
  • Lokalizacja: CTR/CT
  • Imię: Mateusz
  • Silnik: X16XEL
  • KM: 101
  • Telefon: 669696270
  • Województwo: Kujawsko-Pomorskie

Re: CDR 500 - pytania, porady, problemy

Post2016-08-04, 00:45

mrclinton napisał(a):Przywitałem się tam gdzie trza ale jeszcze przywitam się tutaj. Cześć wam!

od kilku godzin jestem posiadaczem VDO CDR500, ale pojawił się pewien mankament, przejrzałem internety wzdłuż i wszerz i info brak, zatem:

- pomimo IGNI ON, radio nie włącza się wraz z zapłonem
- jeśli zmienię dla testu na IGNI OFF, wyłączę radio przyciskiem i włączę na nowo, IGNI OFF wciąż jest, ale jeśli wyjmę kluczyk ze stacyjki, włożę kluczyk i włączę radio, znowu wchodzi tryb IGNI ON

- po włączeniu przyciskiem radio wchodzi w tryb MEMO i przeszukuje fale (czyli wydaje mi się, że odświeża sygnał RDS)
- jeśli wyłączę radio przyciskiem i włączę na nowo, tryb MEMO nie pojawia się, ale jeśli odetnę zapłon, włożę kluczyk i znowu włączę radio, tryb MEMO znowu wchodzi

Czy ma ktoś z was pomysł, co mógłbym obadać w tym temacie?

Wydaje mi się, że problem z pamięcią radia. Sprawdź żółty kabel czy jest cały i czy jest na nim napięcie.
Poprzednia stronaNastępna strona