Teraz jest 2017-04-27, 21:45


Akumulator - porady, opinie

  • Autor
  • Wiadomość
Offline

Zawis

  • Posty: 10
  • Dołączył(a): 2016-03-08, 09:35
  • Imię: Bertone
  • Silnik: X18XE1
  • KM: 118
  • Województwo: Mazowieckie
  • Wiek: 27

Re: Akumulator - porady, opinie

Post2016-03-11, 17:31

dzieki za info. juz sie dowiedzialem ze potrzebuje kondesatora. Tylko szkoda ze nie wiedziala tego firma ktora mi to robila.
Offline
Avatar użytkownika

wesol

Forumowicz

  • Posty: 4221
  • Dołączył(a): 2008-05-05, 22:03
  • Lokalizacja: Goleniów

Re: Akumulator - porady, opinie

Post2016-03-12, 09:13

albo ja juz za stary jestem albo ja tu widze ledwo co krecacy rozrusznik. tylo czy to wina akumualtora, kabli, klem czy samego rozrusznika to ci nie powiem bo to musisz sam sprawdzić. Rozrusznik musi kopnac bardoz mocno agresywnie a nie ze sluchac jak rusza tymi tlokami.

Nie ufalbym tez tym fachmana bo cos wietrze z echyab nieudolnei sprawdzali te napiecia. O ile napeicie na odpalonym sprawdzi ci byle amator ale tez nei zawsze bo nei wie ze sprawdza sie w kilku punktach- na ak to wiadomo ale na akumualtorze na slupkach olowianych i na samych klemach jak i tez sie sprawdza jedna koncowka kabla miernika na silnika druga na srubke na alternatorze. Trzeba tez pameitac ze swieczki zarowe sa podgrzewane jescze po odpaleniu 2.5 minuty w dieslu a w benie tego nie ma oczewiscie.
Offline
Avatar użytkownika

AlphaFTN

Klubowicz

Re: Akumulator - porady, opinie

Post2016-12-08, 08:52

Krótkie pytanie - czy do Astry wejdzie akumulator o wysokości 190mm? Nadchodzi czas na wymianę aku u mnie (starą Vartę używam już 6 zimę i powoli się kończy) i chciałbym sobie kupić możliwie duży z możliwie wysokim prądem rozruchowym, żeby dłużej go używać. Wymiary takich co wchodzą to 278x175x175, a te, wśród których się rozglądam to 278x175x190. Ktoś taki wkładał do AG?
Offline
Avatar użytkownika

wesol

Forumowicz

  • Posty: 4221
  • Dołączył(a): 2008-05-05, 22:03
  • Lokalizacja: Goleniów

Re: Akumulator - porady, opinie

Post2016-12-10, 19:04

odrobine trzeba podstawe przemodzic i wejdzie ten wyzszy.
Poprzednia strona