Teraz jest 2017-07-27, 19:53


Centralny zamek- pytanie

  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

kropek_85

Forumowicz

  • Posty: 904
  • Dołączył(a): 2011-08-23, 12:49
  • Lokalizacja: Sochaczew
  • Imię: Rafał
  • Silnik: X16SZR
  • KM: 75
  • GG: 4696853
  • Województwo: Mazowieckie
  • Garaż: Astra by kropek, SRI & custom by MisQ

Re: Centralny zamek- pytanie

Post2016-09-07, 11:22

Tak
Offline

Rudi82

  • Posty: 4
  • Dołączył(a): 2016-10-03, 09:10
  • Imię: Przemek
  • Silnik: Z16XE
  • KM: 101
  • Województwo: Mazowieckie
  • Wiek: 34

Re: Centralny zamek- pytanie

Post2016-10-03, 10:45

Witam

Nie wiem czemu ale nie mam możliwości założenia nowego tematu... więc napiszę w tym.
Mam taki problem z centralnym zamkiem:
centralny zamek działa z pilota i zamyka wszystkie drzwi, ale otwiera wszystkie tylko jak zrobię to w miarę szybko (tak do 30 minut). Jeżeli otwieram po tym czasie to drzwi od kierowcy się nie otwierają i trzeba je otworzyć kluczykiem..
co może być problemem? miał ktoś coś podobnego?

pozdro
Offline

ssevveryn

  • Posty: 2
  • Dołączył(a): 2014-03-08, 11:38
  • Imię: Seweryn
  • Silnik: X20DTL
  • KM: 82
  • Województwo: Łódzkie
  • Wiek: 28

Re: Centralny zamek- pytanie

Post2016-10-22, 21:33

Witam wszystkich,

Tak jak kolega wyżej nie mogę założyć nowego tematu więc podłańczam się pod ten...

Mam mały problem z centralnym zamkiem tzn. do dzisiaj działał, nigdy nie było żadnych problemów... Dzisiaj chciałem zobaczyć dlaczego grzeją tylko 2 paski tylnej szyby i poradami na forum zajrzałem do przewodów które idą między dachem a klapą bagażnika, była przetarta izolacja na 3 przewodach na grubym czarnym i brązowym i chyba jak dobrze pamiętam na cienkim żółtym więc ładnie zaizolowałem i na tym tu skończyłem. Rozebrałem od środka obicie na pokrywie bagażnika, popatrzyłem jak to wygląda od środka i tyle. Poprosiłem żonę by wsiadła do samochodu i żeby włączyła podgrzewanie tylnej szyby ja w tym czasie w sumie nie wiem po co, dotknąłem palcami z boku szyby tej ścieżki co grzeją i tu zonk. Włączył się centralny zamek tzn. jakby zamknął i otworzył po czym zacząłem składać z powrotem niczego więcej nie ruszałem, kombinowałem itp. Chcąc sprawdzić co to było nacisnąłem na pilocie zamykanie centralne i jak by normalnie siłowniki pracowały i zamknęły drzwi obszedłem samochód i prawe przednie drzwi były otwarte, nie mogłem ich zamknąć, bo co zatrzasnąłem je to się otwierały jak by zamek był cały czas otwarty jak wcisnąłem ten dzyndzelek od drzwi to się zamknęły. Po chwili się zorientowałem się, że żadne drzwi oprócz kierowcy nie mogę otworzyć i to tylko z kluczyka... i tak zostało do chwili obecnej. Jak nacisnę zamykanie na pilocie to słychać jak pracują siłowniki ale tak ciszej jak podczas ryglowania. Jak nacisnę otwieranie to tylko mrugną światłą awaryjne i cyknie przy sterowniku od centralnego ale siłowników nie słychać. Przy zamykaniu z pilota zawsze słychać jak pracują. Otwarcie/ zamknięcie drzwi poprzez podniesienie/ opuszczenie tych dyndzelków przy szybie nic nie daje... Pomoże ktoś? Co mogło się stać?

Przepraszam za mój wywód ale chciałem jak najlepiej opisać całą sytuację gdy do tego doszło... Liczę na waszą pomoc.
Forum Astra-H.pl
Offline

mlody2895

  • Posty: 3
  • Dołączył(a): 2016-03-26, 16:02
  • Imię: Michał
  • Silnik: X18XE1
  • KM: 115
  • Województwo: Dolnośląskie
  • Wiek: 20

Re: Centralny zamek- pytanie

Post2016-10-31, 11:55

Podłączam się również pod temat by nie zakładać 20 kolejnych. A mianowicie mam Astre G z 98. Mam tylko zwykły kluczyk do auta bez pilota. Jednak w moim aucie jest centralny i możliwość otwierania zdalnego. Czytałem o prostym sposobie kodowaniu pilota, ale jak to ma się z immobiliserem? Ten nowy dorobiony byłby tylko do zdalnego otwierania, a ten co mam do odpalenia pojazdu?
Offline
Avatar użytkownika

KAMIKAADZE

Początkujący

  • Posty: 163
  • Dołączył(a): 2012-04-01, 22:21
  • Imię: TomScoundrel
  • Silnik: Y20DTH
  • KM: 101
  • Województwo: Śląskie
  • Wiek: 41

Re: Centralny zamek- pytanie

Post2016-10-31, 21:33

@Up
Można tak jak piszesz,a możesz dorobić grot do tego pilota i z tego zwykłego wyłuskać pastylkę z immo i na stałe np.klejem distalem przykleić do stacyjki. Wtedy i jednym i drugim kluczem odpalisz auto. A koszt dorobienia kluczyka nie jest taki duży. Jak będziesz wklejał pigułkę z immo to sprawdź czy odpala na jednym i na drugim kluczyku. Miałem tak w astrze f i mam tak teraz w g. Sam grot do pilota dokupisz bezproblemowo ma allegro a dorobisz u każdego kluczmistrza.

LG G3 i G4 taptuś
Offline

mlody2895

  • Posty: 3
  • Dołączył(a): 2016-03-26, 16:02
  • Imię: Michał
  • Silnik: X18XE1
  • KM: 115
  • Województwo: Dolnośląskie
  • Wiek: 20

Re: Centralny zamek- pytanie

Post2016-11-01, 11:18

@up

Słuchaj dzisiaj w ogóle zobaczyłem, że mam kartkę z kodami do niego, więc to chyba ułatwi mi zadanie co?
Offline
Avatar użytkownika

KAMIKAADZE

Początkujący

  • Posty: 163
  • Dołączył(a): 2012-04-01, 22:21
  • Imię: TomScoundrel
  • Silnik: Y20DTH
  • KM: 101
  • Województwo: Śląskie
  • Wiek: 41

Re: Centralny zamek- pytanie

Post2016-11-01, 21:19

Jak immo na stałe wyląduje w okolicy stacyjki to nie musisz mieć żadnych kodów. Dorobisz jedynie czysty grot . w astrze f kosztował mnie 20 zł. Tu coś około 40 będzie. A nie 150.

Jedynie co stracisz to zabezpieczenie w postaci immobilaizera, Ale o tym będziesz wiedział tylko Ty.

Ps.pilota będziesz musiał dodać prawdopodobnie op com.em
Offline
Avatar użytkownika

Smyk87

Boss regionalny

  • Posty: 3001
  • Dołączył(a): 2010-11-06, 10:16
  • Lokalizacja: Białystok
  • Imię: Łukasz
  • Silnik: Z16XE
  • KM: 101
  • Województwo: Podlaskie
  • Wiek: 30
  • Garaż: Białe kombi w OPC

Re: Centralny zamek- pytanie

Post2016-11-13, 19:43

Panowie po rozładowaniu się baterii padła mi funkcja zdalnego otwierania i zamykania auta z pilota.
Po wrzuceniu nowej baterii i próbie zakodowania kluczyka poprzez zapłon w stacyjce i naciskanie otwórz zamknij, dłuższe przytrzymanie i inne kombinacje, nic się nie dzieje.

Pytanie jest czy da się to ogarnąć OP COMem i jak?

Pamiętam że w żony astrze mialem tak samo, pojechałem do gościa, podpiął pod TECHa i 3min później wsio działało, ale cena 50zł za 3min pracy małym paluszkiem = sporo.
Poprzednia stronaNastępna strona