Teraz jest 2017-12-12, 22:58


licznik nie dzialaaa - prędkościomierz

  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

korekpacker

Forumowicz

  • Posty: 71
  • Dołączył(a): 2010-04-29, 21:12
  • Lokalizacja: SPI
  • Imię: Piotr
  • Silnik: Z20LET
  • KM: 205
  • GG: 5254540
  • Telefon: Motorola
  • Województwo: Śląskie
  • Garaż: Moja Astra hb

Re: licznik nie dzialaaa - prędkościomierz

Post2012-12-13, 13:27

Witam u mnie podobny problem jak w większości postów tzn licznik nie działa wcale przy zapalaniu samochodu świecą się kontrolki po chwili gasną abs także.Wyświetlacz także nic nie pokazuje sprawdzałem kable które prowadzą do piasty nie wyglądają na przetarte.Czy jest taka możliwość,że padło coś w liczniku ??. Zdemontowałem licznik już kiedyś też to robiłem i zawsze przy wpinaniu licznika do pinów wskazówki same się ustawiały a teraz cisza,chyba że padł bezpiecznik szukałem ale nie wiem który może być odpowiedzialny za zegary.Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedz.
Offline

MaksPL

  • Posty: 1
  • Dołączył(a): 2014-03-18, 09:16

Re: licznik nie dzialaaa - prędkościomierz

Post2014-03-30, 20:13

no to teraz ja odgrzewam temat...
Dzisiaj wywaliłem oryginalnego kaseciaka i wmontowałem radyjko LG
na początku pojawił się problem "tel mute" ale sprytnie przecinając jeden kabel sobie z tym poradziłem.
No i w miasto z nowym radiem... pojawił się problem - brak reakcji prędkościomierza...
Po wyłączeniu działa po włączeniu nie....

co tu jeszcze odciąć.....
Offline
Avatar użytkownika

faraday

Forumowicz

  • Posty: 135
  • Dołączył(a): 2013-08-16, 18:15
  • Lokalizacja: Sosnowiec
  • Imię: Łukasz
  • Silnik: X16XEL
  • KM: 101
  • GG: 4676160
  • Telefon: 889988619
  • Województwo: Śląskie

Re: licznik nie dzialaaa - prędkościomierz

Post2014-03-30, 20:37

W kostce radia masz sygnał prędkości samochodu dlatego jak włączysz radio to nie działa prędkościomierz. Musisz wypiąć kabel z kostki ten zaznaczony na czerwono.
Obrazek
Forum Astra-H.pl
Offline
Avatar użytkownika

Talibanek

Klubowicz

  • Posty: 840
  • Dołączył(a): 2013-04-21, 11:03
  • Lokalizacja: Białystok
  • Imię: Artur
  • Silnik: X18XE1
  • KM: 116
  • GG: 2584879
  • Województwo: Podlaskie
  • Garaż: Novaschwarz by Talibanek

Re: licznik nie dzialaaa - prędkościomierz

Post2014-04-27, 15:13

odświeżam


nie będę za długo opisywał bo wszystko jest na filmiku. na zmianę robiłem zapłon-zero-zapłon-zero:
http://youtu.be/oLVWzEBhmk4

plus do tego przebieg pokazuje mi takie coś:
Obrazek


przed tym wszystkim wymontowałem licznik i przelutowałem jeden kabelek od pasków LEDowych. Sprawdzałem i nic innego niż ten kabelek nie umazałem cyną.
Offline
Avatar użytkownika

SADEK

Klubowicz

  • Posty: 4655
  • Dołączył(a): 2011-08-29, 08:34
  • Lokalizacja: Radom
  • Imię: Konrad
  • Silnik: X16SZR
  • KM: powinno byc 75km
  • Telefon: 792377511
  • Województwo: Świętokrzyskie
  • Garaż: SADKOWÓZ - mała stłuczka tym razem AG :(

Re: Odp: licznik nie dzialaaa - prędkościomierz

Post2014-04-27, 15:51

Mialem to.samo
Wymienilem.silniczek nawed.
I nie pomoglo.

U mnie przy lutowaniu poszlo zwarcie/spiecie na element pdpowiadajcy.za pracę silniczka.

Rozwiazanie: kupno nowego licznika
Offline
Avatar użytkownika

faraday

Forumowicz

  • Posty: 135
  • Dołączył(a): 2013-08-16, 18:15
  • Lokalizacja: Sosnowiec
  • Imię: Łukasz
  • Silnik: X16XEL
  • KM: 101
  • GG: 4676160
  • Telefon: 889988619
  • Województwo: Śląskie

Re: licznik nie dzialaaa - prędkościomierz

Post2014-04-27, 16:05

Coś musiałeś ubić. Rozbierz i obejrzyj dokładnie.
Offline

amiboo

  • Posty: 4
  • Dołączył(a): 2013-12-25, 14:36

Re: licznik nie dzialaaa - prędkościomierz

Post2015-01-14, 13:42

Sory ze pisze w starym temacie jak cos to mowcie.
Pojazd Astra G 1.4 2008r
Moj problem jest nastepujący:
Licznik działa prawidłowo dopoki nieprzekrocze predkosci 60 km/h, wtedy spada wskazowka do zera i nie nabija tez km, obrotomierz działa zawsze, kontrolka abs nie swieci się, błędów brak, licznik podmieniany piasta zmieniana nadal to samo, radio odłączałem i nic. Instalacja sprawdzana pełne przejscie. Macie jakieś pomysły czego się czepić?
Offline
Avatar użytkownika

LuMpY

Moderator

  • Posty: 6678
  • Dołączył(a): 2013-06-04, 18:52
  • Imię: Maciek
  • Silnik: X20DTL
  • KM: 82
  • Województwo: Małopolskie
  • Garaż: Astra G 2.0 DTL by LuMpY

Re: licznik nie dzialaaa - prędkościomierz

Post2015-01-14, 13:53

Silniczek w zegarach masz pewność ze cały zakres obrotu zrobi?
Poprzednia stronaNastępna strona