Teraz jest 2017-10-19, 19:36


Nawigacja pod konsole

  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

danielos91

Forumowicz

  • Posty: 204
  • Dołączył(a): 2011-03-18, 14:17
  • Lokalizacja: Śląsk - Bytom
  • Imię: Daniel
  • Silnik: X16XEL
  • KM: 101
  • GG: 9176263
  • Telefon: 501365047
  • Województwo: Śląskie
  • Garaż: Astra 1.6 16v Caravan danielos91

Nawigacja pod konsole

Post2014-10-08, 09:49

Witam. Mam do Was ogromną prośbę, ponieważ od ok roku mam już konsolę pod nawigację, a jeszcze jej nie mam zamontowanej, ponieważ zakupiona przezemnie nawigacja po odcięciu baterii nie włącza się automatycznie. Prosiłbym o podanie modeli, które tak reagują na odcięcie baterii i podpięcie pod prąd, a po przekręceniu zapłonu włącza się automatycznie. Pozdrawiam serdecznie
Offline
Avatar użytkownika

powerek

Początkujący

  • Posty: 21
  • Dołączył(a): 2014-08-09, 23:45
  • Lokalizacja: Warszawa / Kotuń / Broszków / Siedlce
  • Imię: Grzesiek
  • Silnik: Z17DTL
  • KM: 80
  • GG: 4594147
  • Województwo: Mazowieckie
  • Garaż: ASIA by powerek

Re: Nawigacja pod konsole

Post2014-10-08, 10:29

mogę się mylić, ale gdy pracowałem w sklepie z takim sprzętem to nie spotkałem żadnej nawigacji z funkcjami przez ciebie chcianymi, powodem pewnie jest to, że zasilanie w zapalniczce czasem po wyłączeniu zapłonu nadal jest więc w tedy nawigacja by ciągle działała, dlatego jest ręczny włącznik którym ją włączamy i wyłączamy.

Nie próbowałeś zostawić baterii tylko ją może przenieść w inne miejsce a włącznik nawigacji spiąć z włącznikiem radia (bo pewnie przez nie będą komunikaty głosowe) lub umiejscowić gdzieś na panelu radia?
Offline
Avatar użytkownika

SEFER

Klubowicz

  • Posty: 2275
  • Dołączył(a): 2011-01-24, 22:15
  • Lokalizacja: EL
  • Imię: Seweryn
  • Silnik: Z16SE
  • KM: 84
  • GG: 41488250
  • Telefon: 517835539
  • Województwo: Łódzkie
  • Garaż: Srebro by SEFER

Re: Nawigacja pod konsole

Post2014-10-08, 10:42

Ja ma dorobiony dodatkowy przycisk od góry w konsoli aby wyłączyć nawigację.
Forum Astra-H.pl
Offline
Avatar użytkownika

danielos91

Forumowicz

  • Posty: 204
  • Dołączył(a): 2011-03-18, 14:17
  • Lokalizacja: Śląsk - Bytom
  • Imię: Daniel
  • Silnik: X16XEL
  • KM: 101
  • GG: 9176263
  • Telefon: 501365047
  • Województwo: Śląskie
  • Garaż: Astra 1.6 16v Caravan danielos91

Re: Nawigacja pod konsole

Post2014-10-09, 08:29

Guzik.. hmm wlasnie chcialem bardzo tego uniknac i zrobic i na zaplon : (
Offline
Avatar użytkownika

Exodos

Początkujący

  • Posty: 1480
  • Dołączył(a): 2011-10-09, 09:10
  • Lokalizacja: Bielsko-Biała/Czechowice-Dziedzice
  • Imię: Tomasz
  • Silnik: X18XE1
  • KM: ???
  • GG: 8331420
  • Telefon: 693297525
  • Województwo: Śląskie
  • Wiek: 27
  • Garaż: Astra G by Exodos Air Ride On Board

Re: Nawigacja pod konsole

Post2014-10-09, 09:41

Guzik to porażka, zobacz u mnie w garażu jak ja to rozwiązałem.
Offline
Avatar użytkownika

SEFER

Klubowicz

  • Posty: 2275
  • Dołączył(a): 2011-01-24, 22:15
  • Lokalizacja: EL
  • Imię: Seweryn
  • Silnik: Z16SE
  • KM: 84
  • GG: 41488250
  • Telefon: 517835539
  • Województwo: Łódzkie
  • Garaż: Srebro by SEFER

Re: Nawigacja pod konsole

Post2014-10-09, 10:13

Można bez guzika wystarczy kupić odpowiednia nawigację która po dostaniu prądu się włącza a po wyłączeniu prądu wyłącza. Ja mam na guzik bo chciałem uniknąć ciągłego włączania navi. Po prostu włączam ją wtedy jak jest potrzebna i tyle.
Offline
Avatar użytkownika

Exodos

Początkujący

  • Posty: 1480
  • Dołączył(a): 2011-10-09, 09:10
  • Lokalizacja: Bielsko-Biała/Czechowice-Dziedzice
  • Imię: Tomasz
  • Silnik: X18XE1
  • KM: ???
  • GG: 8331420
  • Telefon: 693297525
  • Województwo: Śląskie
  • Wiek: 27
  • Garaż: Astra G by Exodos Air Ride On Board

Re: Nawigacja pod konsole

Post2014-10-09, 10:18

W tym problem że wszystkie nowsze navi nie wstają po podaniu napięcia.
Offline
Avatar użytkownika

Bartolo

VIP

  • Posty: 3425
  • Dołączył(a): 2008-09-16, 22:17
  • Lokalizacja: Bielsko-Biała
  • Imię: Bartosz
  • Silnik: Z19DT
  • KM: 150KM / 320Nm
  • GG: 6997645
  • Województwo: Śląskie
  • Garaż: Projekt GTC - Bartolo

Re: Nawigacja pod konsole

Post2014-10-09, 10:52

Ja mam TomTom 125 (tyle że on jest mały) i mogłem to sobie ustawić w opcjach jak ma się budzić. Do tej pory jeździła ze mną w służbowej skodzie podpięta tak że za każdym razem się włączała po zapłonie. Trzeba tylko sprawdzić czy Astra ma prąd na stałe w zapalniczce czy nie bo w AH jest ciągle.
Najprościej podejść do jakiegoś Media Marktu i zobaczyć jak to śmiga wtedy będziesz miał 100% pewności.
Następna strona