Teraz jest 2017-07-22, 07:55


swap na x30xe

  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

mjecio

Forumowicz

Re: swap na x30xe

Post2015-08-19, 22:02

zmieniasz dekielek w zbiorniku paliwa na taki po 2001 roku wtedy regulator jest w nim 3.8 bara, przewody wokol filtra zmieniasz/robisz trojnik i jeden na powrot do zbiornika dajesz, jeden z filtra, i pozostaly do listwy paliwowej. podcisnienia zostaja tylko od evap'a, i od odpowietrzenia skrzymi korbowej, krokowca musisz sobie jakos zamontowac przy pprzepustnicy masz zaslepiony otwor rozwierc go i pusc wyjscie z krokowca.
Offline
Avatar użytkownika

N0Name

Klubowicz

  • Posty: 920
  • Dołączył(a): 2013-01-28, 20:26
  • Imię: Szymon
  • Silnik: Z32SE
  • KM: ????
  • GG: 8277579
  • Telefon: 511189861
  • Województwo: Podlaskie
  • Wiek: 25

Re: swap na x30xe

Post2016-03-30, 18:13

Hmm dalej problemy po zmianie ssącego . Na zimnym może być troszkę złapie temp. I kuleje strzela nie wkręca się itp. Wydech grzeje sie do białosci..... W poniedziałek zmiana wydechu na kwas od kolektorów po tył.
Offline

inashe

  • Posty: 4
  • Dołączył(a): 2016-04-24, 01:10
  • Imię: Karol
  • Silnik: Y20DTH
  • Województwo: Śląskie
  • Wiek: 2

Re: swap na x30xe

Post2016-04-24, 01:20

Witam, ogólnie nie mam pojęcia czemu nie mogę założyć nowego tematu, coś tam poczytałem ale odpowiedzi na swoje pytanie nie znalazłem albo po prostu nie umiem szukać.Więc chciałbym się zapytać tak dowiedzieć jak wygląda swap z y20dth na właśnie x30xe czy x25xe jak to mniej więcej wychodzi z kosztami (głownie z powodu z diesla na benzyne) i czy nie lepiej jakiś chiptuning chyba że w ogóle lepiej sprzedać obecną i kupić z silnikiem benzynowym. A moc w Asterce przydałaby się mocniejsza ;)
Forum Astra-H.pl
Offline

asterka_gsi

Forumowicz

  • Posty: 35
  • Dołączył(a): 2012-01-28, 04:30
  • Imię: ŁUKASZ
  • Silnik: Y22DTR
  • KM: Z32SE
  • Województwo: Łódzkie
  • Wiek: 29

Re: swap na x30xe

Post2016-05-12, 00:46

WiTAM,

Panowie na dniach wrzucam z32se, co z klimą? sprężarka,przewody mogą zostać Astrowe?
Offline
Avatar użytkownika

N0Name

Klubowicz

  • Posty: 920
  • Dołączył(a): 2013-01-28, 20:26
  • Imię: Szymon
  • Silnik: Z32SE
  • KM: ????
  • GG: 8277579
  • Telefon: 511189861
  • Województwo: Podlaskie
  • Wiek: 25

Re: swap na x30xe

Post2016-05-19, 12:50

U mnie jest sprężarka od z32se i przewody pasują z astry. Aha problem umnie rozwiązany padł czujnik stuków. Wydech gotowy od początku do końca made in bossted factory . Polecam chłopaków.
Offline

asterka_gsi

Forumowicz

  • Posty: 35
  • Dołączył(a): 2012-01-28, 04:30
  • Imię: ŁUKASZ
  • Silnik: Y22DTR
  • KM: Z32SE
  • Województwo: Łódzkie
  • Wiek: 29

Re: swap na x30xe

Post2016-05-23, 03:14

mam taka sprężarkę, wiec problem rozwiazany :super: , mogłbyś wstawić zdjecie(zdjęcia) jak masz zamontowany kolektor dol. od z32se? :)
Offline
Avatar użytkownika

N0Name

Klubowicz

  • Posty: 920
  • Dołączył(a): 2013-01-28, 20:26
  • Imię: Szymon
  • Silnik: Z32SE
  • KM: ????
  • GG: 8277579
  • Telefon: 511189861
  • Województwo: Podlaskie
  • Wiek: 25

Re: swap na x30xe

Post2016-06-01, 20:51

miałem dół od vectry b 2.5 teraz jest już z kwasa. Dziś dostałem Det-a 3 wpięcie do sterownika od x25xe to pikuś ale bardziej zależy mi na PWM temperatury (chcę pozbyć się starego sterownika z astry) . NIe wiem zupełnie jak się do tego zabrać


Tak to teraz wygląda
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

seba697

Przyjaciel

  • Posty: 564
  • Dołączył(a): 2010-02-03, 18:24
  • Lokalizacja: Łódź
  • Imię: Sebastian
  • Silnik: X16XEL
  • KM: 103
  • GG: 9539264
  • Telefon: 697321087
  • Województwo: Łódzkie
  • Garaż: astra by Seba697 Electric folding mirrors

Re: swap na x30xe

Post2016-08-15, 14:24

N0Name napisał(a):miałem dół od vectry b 2.5 teraz jest już z kwasa. Dziś dostałem Det-a 3 wpięcie do sterownika od x25xe to pikuś ale bardziej zależy mi na PWM temperatury (chcę pozbyć się starego sterownika z astry) . NIe wiem zupełnie jak się do tego zabrać


Tak to teraz wygląda
Obrazek

zakadaj do kolegi zero załatwi ci moduł temp
przelicznik z analogowego sygnału na cyfrowy
Poprzednia stronaNastępna strona