Teraz jest 2017-10-19, 19:31


swap na x30xe

  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

Cinek_Gdynia

Forumowicz

  • Posty: 2133
  • Dołączył(a): 2013-07-10, 07:35
  • Lokalizacja: Gdynia
  • Imię: Marcin
  • Silnik: X25XE
  • KM: 350
  • Województwo: Pomorskie
  • Wiek: 30
  • Garaż: Mój garaż

Re: swap na x30xe

Post2016-08-15, 16:49

Ten moduł od zero nie do końca działa prawidłowo i lubi się wieszać, nie tylko ja miałem z tym problemy wiec raczej ma też wady
Offline
Avatar użytkownika

N0Name

Klubowicz

  • Posty: 925
  • Dołączył(a): 2013-01-28, 20:26
  • Imię: Szymon
  • Silnik: Z32SE
  • KM: ????
  • GG: 8277579
  • Telefon: 511189861
  • Województwo: Podlaskie
  • Wiek: 25

Re: swap na x30xe

Post2016-08-16, 13:33

Już ogarnięte temperatura podpięta orginalnie przez sterowniku z 1.7 dtl. Reszta Det III obroty ,klapka itd.
Offline

Rafal31

  • Posty: 3
  • Dołączył(a): 2017-01-30, 22:57
  • Imię: Rafał
  • Silnik: X20XEV
  • KM: 136
  • Województwo: Śląskie
  • Wiek: 32

Re: swap na x30xe

Post2017-08-12, 19:57

Witam

Mam problem.
Zrobiłem SWAP z X20XEV na X25XE z Vectry B. Mechanicznie wszystko na miejscu. Problem to silnik nie chcę zapalić, rozrusznik kręci i nic.
Podłączając złącze X7 (24pinowe) korzystałem z tej strony:
http://www.migweb.co.uk/forums/projects ... rsion.html

Mam parę pytań:
Przewód opisany pin 2. Black - Ignition supply to DIS pack
ignition live.
Gdzie to mam podłączyć ?
Forum Astra-H.pl
Offline
Avatar użytkownika

Blady9222

Początkujący

  • Posty: 54
  • Dołączył(a): 2016-05-03, 11:51
  • Lokalizacja: Piotrków Kujawski
  • Imię: Mikołaj
  • Silnik: Y17DT
  • KM: 75
  • Telefon: 726502012
  • Województwo: Kujawsko-Pomorskie
  • Wiek: 24

Re: swap na x30xe

Post2017-09-11, 13:44

tak czytam i chyba odkopie kotleta.
Swap z y17dth na x30xe.
Najpierw brak paliwa ( brak pradu w pompce ) ale juz ogarniete,
zmiana chlodnic na te od 2.0 T lub 22 se
licznik dziala, wspomaganie tez
jedyne co mnie martwi i zastanawia to temp.
Przy przekreceniu na zaplon wlaczaja sie wentylatory jakby nie czytal temp z silnika.
Czytalem poprzednie komentarze i czy dac swoj czujnik z 1.7 DTi ? czy zostawic ten ?
Poprzednia strona