Teraz jest 2017-05-23, 19:45


Centralny zamek- pytanie

  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

gynox

Forumowicz

  • Posty: 76
  • Dołączył(a): 2009-05-12, 00:11
  • Imię: Tomek
  • Silnik: X12XE
  • Województwo: Wielkopolskie

Centralny zamek- pytanie

Post2009-05-16, 00:52

Witam Serdecznie !


W mojej Asterce wogóle nie ma centralnego zamka.... no jest to troche denerwujące bo w każdym poprzednim samochodzie on był. Na allegro widziałem takie zestawy około 100-120 zł, z pilotem scezorykiem i chciał bym taki zamontować ale mam pewne pytania:

Czy taki zestaw jest dobry w miare i nadaje sie??? Rozumiem że tylko takim zestawem podłacze tylko zamki drzwi???




Ostatnie pytanie, jest takie że chciał bym poprostu mieć centralny zamek który otwierał by oprócz drzwi, również tylną klape oraz wlew paliwa idzie coś takiego wogóle zrobić takimi zestawami ? Czy najlepiej szukać oryginalnego ?


Co polecacie.....? Dziękuje serdecznie z góry za wszelkie porady. Pozdrawiam
Offline
Avatar użytkownika

zen

Forumowicz

  • Posty: 659
  • Dołączył(a): 2008-11-15, 15:52
  • Lokalizacja: Poznan/Pniewy
  • Imię: ZENek
  • Silnik: X16XEL
  • KM: ciągle niedosyt
  • GG: 7701773
  • Województwo: Wielkopolskie
  • Garaż: asia by zen86

Post2009-05-16, 09:23

powiem ci kolego ze chyba lepiej szukac uzywek na szrocie i wtedy mozesz miec wszystkie drzwi, klape bagaznika i wlew. Wiązki kabli napewno masz w drzwiach.Oczywiscie orginal wyjdzie cie wiecej niz taki uniwersal albo niby dedykowany. Robilem sobie taki z allegro do corsy i to bylo tak na chwile do ucieszenia.Tak zeby sie narazie zadowolic tanim kosztem. Pozatym co org to org. Zawsze lepszy niz zamiennik.
Offline
Avatar użytkownika

Bartolo

VIP

  • Posty: 3425
  • Dołączył(a): 2008-09-16, 22:17
  • Lokalizacja: Bielsko-Biała
  • Imię: Bartosz
  • Silnik: Z19DT
  • KM: 150KM / 320Nm
  • GG: 6997645
  • Województwo: Śląskie
  • Garaż: Projekt GTC - Bartolo

Post2009-05-16, 09:32

Znajomy montował taki allgrowy zestaw u siebie i działało to coś ok 6 miesięcy, potem padła klapa bagażnika, potem drzwi.

Te zestawy zużywają sie bardzo szybko i po krótkim czasie siłownik nie ma na tyle mocy żeby odryglować zamek.

Oryginał wyciągniesz na szrocie za 200zł i będziesz się nim cieszył dożywotnio. Lepiej trosze dołożyć niż po 3 razy robić to samo.
Forum Astra-H.pl
Offline
Avatar użytkownika

zen

Forumowicz

  • Posty: 659
  • Dołączył(a): 2008-11-15, 15:52
  • Lokalizacja: Poznan/Pniewy
  • Imię: ZENek
  • Silnik: X16XEL
  • KM: ciągle niedosyt
  • GG: 7701773
  • Województwo: Wielkopolskie
  • Garaż: asia by zen86

Post2009-05-16, 11:15

Bartolo, przy okazji zrobię mały OT dożywotnio mówisz? A dlaczego? Mi własnie niedziała w 1 drzwiach zamek. Idzie to naprawic czy tzreba caly wymienic ? prad dochodzi wiec to cos strikte w zamku.
Offline

mazee

Forumowicz

  • Posty: 591
  • Dołączył(a): 2008-12-08, 12:44
  • Lokalizacja: Gliwice
  • Imię: Paweł
  • Silnik: Y22DTR
  • Województwo: Śląskie

Post2009-05-16, 11:27

podepne sie z pytanie, sam zastanawiam sie nad zalozeniem centralnego zamka, nie mam sterownika przy nadkolu pasazera...pomijam fakt wiazki, pilotow i silownikow...
czy oryginalny sterownik musi pochodzic z tej samej wersji silnika czy nie ma to znaczenia ? sterowniki nieznacznie roznia sie wygladem...
i jeszcze jedno pytanie:
sterownik z anglika nie bedzie problemem ?
Offline
Avatar użytkownika

zero

Ekspert

  • Posty: 553
  • Dołączył(a): 2008-06-19, 10:06
  • Lokalizacja: Swarzędz
  • Imię: Piotr
  • Silnik: Z20LET
  • KM: ??? :D
  • GG: 2712241
  • Telefon: Jiayu :P
  • Województwo: Wielkopolskie
  • Garaż: "Czarnuch" by Zero :P

Re: Centralny zamek- pytanie

Post2009-05-17, 09:02

gynox napisał(a):W mojej Asterce wogóle nie ma centralnego zamka.... no jest to troche denerwujące bo w każdym poprzednim samochodzie on był.


dziwna sprawa :) wersja sportive bez centralnego zamka ?

jeśli jest wiązka to tylko oryginał <jupi2>

mazee napisał(a):czy oryginalny sterownik musi pochodzic z tej samej wersji silnika czy nie ma to znaczenia ? sterowniki nieznacznie roznia sie wygladem...


sterownik nie jest powiązany z wersja sinika jednakże występują 2 wersje :) z alarmem i bez

obudowy prawie identyczne jak nie takie same

mazee napisał(a):sterownik z anglika nie bedzie problemem ?


nie nie będzie problemu
Offline

mazee

Forumowicz

  • Posty: 591
  • Dołączył(a): 2008-12-08, 12:44
  • Lokalizacja: Gliwice
  • Imię: Paweł
  • Silnik: Y22DTR
  • Województwo: Śląskie

Post2009-05-17, 16:58

dzieki zero za odpowiedz :)
Offline
Avatar użytkownika

marcinpsk

Ekspert

  • Posty: 1361
  • Dołączył(a): 2008-07-01, 12:35
  • Imię: abc
  • Silnik: --- wybierz ---
  • Województwo: Mazowieckie

Post2009-05-17, 17:07

Obudowy sterownika z z alarmrm i bez sa inne.
Pozatym sa jeszcze z funkcja komfortu lub bez.

mazee poszukaj wiazki do sterownika bo moze byc pod tapicerka podlogi ukryta lub przylepiona izolacja do innej wiazki.

Obrazek

sterowniki na dole od wersji z alarmem fabrycznym a sterowniki na gorze od wersji bez alarmu
Następna strona