Teraz jest 2017-09-20, 08:35


kabel diagnostyczny

  • Autor
  • Wiadomość
Offline

Robki

Forumowicz

  • Posty: 66
  • Dołączył(a): 2008-09-17, 13:15
  • Lokalizacja: Żyrardów

kabel diagnostyczny

Post2009-06-04, 15:18

Mam bardzo dużą prośbę gdyż chciałbym sobie zakupić kabel diagnostyczny do swojego samochodu Astry G z 1998 roku z silnikiem Ecotec 1.6 16v. Czy może ktoś mi wskazać aukcję Allegro na której mógłbym taki nabyć?
Dzięki i pozdrawiam.
Offline
Avatar użytkownika

artone

Forumowicz

  • Posty: 1307
  • Dołączył(a): 2008-05-10, 11:38
  • Lokalizacja: Szczecin
  • Imię: Artur
  • Silnik: X17DTL
  • KM: ???
  • GG: 5489398
  • Województwo: Zachodniopomorskie
  • Garaż: Mój garaż

Post2009-06-04, 15:24

Offline
Avatar użytkownika

pamisiu

Przyjaciel

  • Posty: 244
  • Dołączył(a): 2008-11-21, 15:05
  • Lokalizacja: Sosnowiec
  • Imię: Paweł
  • Silnik: Y20DTH
  • Województwo: Śląskie
  • Garaż: Skoda Octavia pamisiu

Post2009-06-04, 15:59

http://www.astra-g.pl/viewtopic.php?t=2 ... sc&start=0

W tym temacie jest kilka opcji kabli :ok:
Forum Astra-H.pl
Offline
Avatar użytkownika

sienek

Forumowicz

  • Posty: 59
  • Dołączył(a): 2009-05-24, 20:11
  • Lokalizacja: Płońsk
  • Imię: Maciek
  • Silnik: Z16XE
  • Województwo: Mazowieckie

Post2009-06-04, 18:46

Ja mam taki http://allegro.pl/show_item.php?item=638789556
Offline
Avatar użytkownika

Pidu

Ekspert

  • Posty: 1516
  • Dołączył(a): 2008-10-11, 22:26
  • Lokalizacja: EX / ZS
  • Imię: Piotr
  • Silnik: --- wybierz ---
  • Województwo: Zachodniopomorskie

Post2009-06-04, 19:08

sienek, co jesteś nim w stanie zrobić i z jakim softem to śmiga prócz "domowego" techa?
Offline
Avatar użytkownika

sienek

Forumowicz

  • Posty: 59
  • Dołączył(a): 2009-05-24, 20:11
  • Lokalizacja: Płońsk
  • Imię: Maciek
  • Silnik: Z16XE
  • Województwo: Mazowieckie

Post2009-06-04, 19:16

działa z tech2 ab-com i op-com (podobno bo jeszcze nie sprawdzałem nic poza techem). Nie wiem co jeszcze mogę nim zrobić poza kasowaniem usterek bo nie miałem czasu żeby popatrzeć. za pomocą techa to na pewno nie wiele bo wydaje mi sie ze to jedynie diagnostyka tak wiec muszę jeszcze sprawdzić pozostałe oprogramowanie. Od soboty idę na urlop wiec myślę ze dowiem się czegoś więcej możliwościach tego fejsu.
Offline

Robki

Forumowicz

  • Posty: 66
  • Dołączył(a): 2008-09-17, 13:15
  • Lokalizacja: Żyrardów

Post2009-06-04, 20:37

sienek - Rozumiem że z czystym sumieniem mogę wydać te 160 pln na kabelek i będzie śmigał jak złoto?
Trochę mnie dziwi podłączenie na COM a nie na USB... ale chyba nie ma to większego znaczenia przy odczytywaniu danych i kasowaniu błędów?
Offline
Avatar użytkownika

wesol

Forumowicz

  • Posty: 4298
  • Dołączył(a): 2008-05-05, 22:03
  • Lokalizacja: Goleniów

Post2009-06-05, 06:21

Na forum jest pisane wilokrotnie z ena usb nie smiga pod oplem tech 2 i abcom a na comie owszem i to bezproblemowo. Musi byc fizyczny com i przejściówki tu nie pomogą. Da sie sprawdzic bledy, wykasowac, podgladnac parametry rzeczywiste. Ni ema mozliwosci aktywowania np tempomatu doprogramowania kluczyka czy zmiany jezyka w midzie- to juz wyzsza szkola jazdy.
Następna strona