Teraz jest 2017-07-25, 01:37


Szybkie pytania i odpowiedzi XXI

  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

Godex

Przyjaciel

  • Posty: 142
  • Dołączył(a): 2010-03-12, 22:13
  • Lokalizacja: Wola Filipowska
  • Imię: Piotrek
  • Silnik: X20DTL
  • KM: 82
  • Telefon: 666037810
  • Województwo: Małopolskie

Re: Szybkie pytania i odpowiedzi XXI

Post2017-01-11, 09:53

Otwieram auto po postoju i juz piszczy jak zgasze wyciagne kliczyk i otworze drzwi to tez
Offline
Avatar użytkownika

onikage7

Forumowicz

  • Posty: 1593
  • Dołączył(a): 2009-09-28, 19:03
  • Lokalizacja: Warszawa/Biała Podlaska
  • Imię: Krystian
  • Silnik: Z18XE
  • KM: 125
  • Województwo: Mazowieckie
  • Garaż: Midnight Black Astra

Re: Szybkie pytania i odpowiedzi XXI

Post2017-01-11, 10:46

A ten dzyndzel przy drzwiach, który się wciska jak je zamykasz jest ok? Zapomniałem, jak to się nazywa. Spróbuj go wyjąć i zobaczyć czy czasem kable się nie urwał albo coś. Ewentualnie możesz zamienić miejscami z tym od pasażera i zobaczyć czy jest jakiś efekt. To mam na myśli: http://static.nanodatex.com/media/0724d ... 0e2c9f.jpg
Offline
Avatar użytkownika

KAMIKAADZE

Początkujący

  • Posty: 162
  • Dołączył(a): 2012-04-01, 22:21
  • Imię: TomScoundrel
  • Silnik: Y20DTH
  • KM: 101
  • Województwo: Śląskie
  • Wiek: 41

Re: Szybkie pytania i odpowiedzi XXI

Post2017-01-11, 12:30

Raczej stacyjka nie odbija do końca na"0"
Zobacz czy dasz radę zablokować kierownice po wyciągnięciu kluczyka i czy wtedy piszczy . jeżeli kierownica się nie da zablokować to stacyjka nie odskoczyła i musisz ją zregenerować
Albo masz sygnalizację zapalonych świateł.
lg g4 taptuś
Forum Astra-H.pl
Offline
Avatar użytkownika

Forsberg

Początkujący

  • Posty: 540
  • Dołączył(a): 2013-01-29, 20:48
  • Imię: Alan
  • Silnik: Z16SE
  • KM: 84
  • Województwo: Zachodniopomorskie

Re: Szybkie pytania i odpowiedzi XXI

Post2017-01-11, 22:23

GOREK napisał(a):
Forsberg napisał(a):A ja dzisiaj jadę i orientuje się, że coś auto zwalnia za szybko samo z siebie.
Po wyjściu z auta patrzę i przednie prawe koło czerwone - tarcze.
Nie wiem jakim cudem klocki mogły się zaciąć.
Było trochę dymu i smrodu, nie wiem czy da się to uratować czy już jest zdeformowane.

Nie klocek się zaciął, a tłoczek w zacisku, częsta usterka w astrach, zacisk do regeneracji albo wymiany :)

No chyba tak - po pierwszej próbie odpuściło, ale usterka wróciła.
Zacisk został ponownie rozebrany, ale tym razem wzięta została dodatkowa część - wyczyszczone to tutaj:
Obrazek

Ponoć problem raczej wróci prędzej czy później.
Ostatnio edytowano 2017-01-12, 22:56 przez Forsberg, łącznie edytowano 1 raz
Offline
Avatar użytkownika

magneto500

Moderator

  • Posty: 1124
  • Dołączył(a): 2014-06-12, 17:08
  • Lokalizacja: Ostrowiec/Warszawa
  • Imię: Tomek
  • Silnik: Z18XE
  • KM: 125
  • GG: 5001449
  • Telefon: komórkowy
  • Województwo: Świętokrzyskie
  • Garaż: Z18XE by magneto500

Re: Szybkie pytania i odpowiedzi XXI

Post2017-01-12, 21:29

Bry.

Mam błąd P0115 - który czujnik do wymiany? Ten przy termostacie czy jest jeszcze jeden?
Offline

nyquist

Forumowicz

  • Posty: 252
  • Dołączył(a): 2011-12-15, 22:32
  • Lokalizacja: 3miasto
  • Imię: Radziu
  • Silnik: X16XEL
  • KM: 101
  • GG: 6570735
  • Województwo: Pomorskie

Re: Szybkie pytania i odpowiedzi XXI

Post2017-01-12, 21:53

szkodnikPL napisał(a):@nyquist - pojedź do jakiejś galerii handlowej, bo w podziemnych masz około 20 stopni celsjusza,i zostaw tam samochód na trochę, żeby płyn rozmarzł. Wypsikaj/wyciągnij cały letni, zalej zimowym i popryskaj chwile żeby w układ też wszedł płyn zimowy.


Przyszła odwilż, ale nadal nie słychać silniczka - na którym bezpieczniku wisi ten silniczek ?
Offline
Avatar użytkownika

Forsberg

Początkujący

  • Posty: 540
  • Dołączył(a): 2013-01-29, 20:48
  • Imię: Alan
  • Silnik: Z16SE
  • KM: 84
  • Województwo: Zachodniopomorskie

Re: Szybkie pytania i odpowiedzi XXI

Post2017-01-12, 22:38

magneto500 napisał(a):Bry.

Mam błąd P0115 - który czujnik do wymiany? Ten przy termostacie czy jest jeszcze jeden?


Wymieniłem ten przy silniku (chyba dwupinowy) i nic nie pomogło. Gdzie jest drugi czujnik?
Offline
Avatar użytkownika

asymetryczny

  • Posty: 9
  • Dołączył(a): 2016-12-30, 15:45
  • Lokalizacja: Rybnik
  • Imię: Artur
  • Silnik: Z16XE
  • KM: 101
  • Województwo: Śląskie
  • Wiek: 20

Re: Szybkie pytania i odpowiedzi XXI

Post2017-01-13, 14:10

Na termostacie Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona